Ahojte, nieje to extra veľký problém ale štve nás to, bývame s mužom 50 km od svokry, byvame sami, niesme nijako od nej závislý ale ona sa tvári ako najlepšia mama a babka na svete a rozpráva známym a rodine ako nás "živí" že mesačne nam prispieva, že vždy keď k nám ide robí veľký nákup, že nám varí a skoro každý deň nosí obedy, že dcére kupuje plienky a umelé mlieko, chodí nám upratovať a podobne hovadiny. Nič nieje pravda ale ona sa potom cíti strašné dôležitá keď si každý myslí že bez nej nevieme existovať. Konfrontovali sme ju a to len samé výhovorky "a to som nehovorila", " no možno raz som niečo také spomenula pred x a x aby som vyzerala dobre ale viac krát nie", " šak to tak neberte" a podobne, viem že ju asi nezastavíme ale ako reagovať keď stretneme nejakú rodinu napríklad a padajú poznámky ako mali by ste byť samostatný, ešteže máte tu babku, no keby ste ju nemali čo by ste robili a podobne. Nikto si nedá vysvetliť kde je pravda. Svokru vidíme možno raz za dva mesiace, záujem veľmi nemá len sa opeknuje pred ostatnými. Vždy jej záležalo na tom čo si kto o nej myslí
A komu to teda vyklada? Kto jej na to skoci? Ved ludia co vas poznaju a vidia ako zijete tomu nemozu verit. Inak podla mna ide o nejaku psychiatricku diagnozu...
Reagovať druhým ľuďom? Povedz že ste sa svokry na to pýtali a povedala, že nikdy taký vec nevravela.
@maranta_leuconeura napríklad svojím sestrám a bratom, aj svojej mame, veľmi sme boli prekvapení keď raz volala mužovi že prečo sa nestarame sami o seba ale musí svokra chodiť za nami 100km hore dole aby sa postarala. Potom ju v rodine majú za úžasnú
Ahoj, ja by som normálne obvolala rodinu - jej sestry, bratov, mamu a celú vec im vysvetlila, ako to naozaj je, že sú to klamstvá a Ty sa preto cítiš trápne a nepríjemne. Možno na ňu pomaly ide Alzhaimer, naša babka pri tejto chorobe tiež verila tomu, že nám zariadila celý byt 🙄 Povedz im, nech jej chvály berú s rezervou, možno sa fakt potrebuje cítiť len ,,dôležitá,,...
Normálne povedzte ze k vám chodí raz za 2mesiace a ze keď neveria tak nech sa presvedčia sami na vlastne oči
Zrušila by som stretávanie sa (na nejaký čas) a na otázku prečo? Tak pre klamstvá
Inak veľkú zmenu nečakaj, títo ľudia čo takto klamu sa nemenia, sú to takí skrytí manipulátori a vedia narobiť pekne problemy
sak hod na fcb fotku vnucata a spomen tam svokru cez oznacenie a napis ze pre babku aby nezabudla ako vyzera ze ste sa mesiace nevideli
alebo prerusit kontakt ono sa s tym bojovat neda
to bude paych diagnoza aj nasa ma ona tvrdila ze jej syn je v base preto k nim nechodi (chodit mu tam zakazala)
Tych, čo vám neveria, sa opýtaj, aký dôkaz potrebujú, aby vám uverili, že to nie je pravda. Že ste ju s tým už konfrontovali a buď to poprela, alebo zahrala do stratena. Či ju máte konfrontovat opäť a nahrať dôkaz? Že ste z tohto vysvetľovania už unavení.
Ja by som na rovinu povedala: ste si istý, že hovorí o nás,? Veď vnúčatá nevidela už 2 mesiace a to im pri poslednej návšteve nepriniesla ani lízatko.
* veľmi sme boli prekvapení keď raz volala mužovi že prečo sa nestarame sami o seba ale musí svokra chodiť za nami 100km hore dole aby sa postarala *
a muž jej čo povedal? ako reaguje?
veď normálne povedz, veľmi si vážiš pomoc od svokry a že chce mať s vnučkou vzťah, chodieva k vám raz za 2 mesiace naposledy bola vtedy a urobila to a to. Proste ďakuješ jej že postrážila vnučku a ty za ten čas stihneš navariť, upratať. A budeš rada keď príde o 2 mesiace znovu 🙂
Autorka, nejde o to, ze svokru maju za uzasnu, ale ze vas vdaka tym reciam maju za blbych, ktori sa od nej nechavaju obskakovat a financovat si domacnost. Keby klebetili cudzi ludia kaslat na to, ale ako vidno svokra to roznasa po celej rodine, kde jej kazdy veri a vy ste za zlych. Cela rodina sa kvoli jej reciam moze obratit proti vam. Svokre treba slusne ale razne povedat, ze si nezelate aby ludom tarala podobne nezmysly, a rodine strucne a s kludom vysvetlit, ako sa veci v skutocnosti maju.
My mame babu - maminu mamu - tiez bajkarku, co si rada vymysla, priklasluje a klame. Herecke srdcervuce vykony hodne oskara. Moja mama ju odstrihla zo svojho zivota, lebo by ju to znicilo.
Nevysvetlujem nic, nema to zmysel. Nech si kazdy mysli co chce...
Len so smiechom skonstatuj - to akoze vazne verite tomu, ze skoro denne chodi ku nam s obedom? To by kedy stihala, neblaznite, co ju nepoznate? A ani nam vobec nic neprispieva. Ved my sme sa uz dva mesiace nevideli....a prestala by som sas nou kontaktovat a stretavat, toto by mna vytocilo velmi a hlavne nepotrebujem v blizkosti mna a mojich deti taketo hlupe stvorenie
Nič by som nevysvetľovala, 🤷 teda asi takto, ďakujeme, že sa staráte, ale to nie je vaša vec ...