Ahojte chcem sa spytat kt. Ste si presli rozvodom ako to prijali vasi rodicia? Moji rodicia ziju este niekde v stredoveku a moja mama je trpitelka a stale mi hovori. Ze to tak ma byt. Zo vsetkehi stresoveho co sa udeje ci nejaky uraz vnucata ma mama zrychleny tep. A busenie srdca - berie samozrejme aj lieky. A vlastne ked sa. Nieco riesi nemozem to riesit ani snou lebo sa citim zodpovedna zato, ze jej zostalo tazko..... Mame tri deticky a doma to jednoducho nefunguje no jediny posledny dovod, co ma stale drzi v manzelstve su moji manipulativny rodicia....
Pokiaľ sa človek sám živý, nevidím dôvod čokoľvek prispôsobovať požiadavkám rodičom.
Rodič nie je majiteľ života svojich detí.
Vies si predstavit , ze sama uzivis 3 deti?
@viestta viem mas pravdu snazim sa to srale opakovat. Len som sa asi nenaucila byt sebecka a musim nasebe popracovať. Vdaka za reakciu
@gelifil neviem si to predstavit pretoze som este na rodicovskom. Ale uz nevladzem....
No dosť záleží aj na tom, čo máš v pláne po rozvode. Či máš kde bývať sama s 3 deťmi, či to utiahnes finančné. Ak áno, tak potom by som rodičov neriešila. Ak sa plánuješ nasťahovať k nim po rozvode, tak určite to s nimi treba prebrať, nadšení asi úplne nebudú.
Mama ma podporila na plnej ciare, bala som sa povedat babke-predsa len starsi clovek, ine zasady a tiez je to taka “hysterka” co zo vsetkeho robi dramu a ked som jej povedala tak ma velmi milo prekvapila jej reakcia, len mi s chldnou hlavou povedala: chlap sa nezmeni, chod od neho!
Tak to bolo to posledne, co ma zaujimalo. Je to moj zivot, zijem ho podla seba. Rovnako sa ja nemontujem do toho, ako oni ziju ten svoj. A teda aby som odpovedala tvoju otazku, chvilku krutili hlavou a potom si zvykli.
Byt doma s tretím dieťaťom musí byť na psychiku brutal. Váš vzťah uz určite dlhé roky trpí stereotypom, nedostatok času na seba. Úprimne, ja by som na rozvod s 3 deckami na krku nemala odvahu. Pokiaľ by nešlo o nejaké tyranie mňa alebo deti. Poriadne si zvaz. Na tvojom mieste si začnem najprv šetriť (ak je z coho), nastúpim do práce, dieťa do jasli(škôlky?)
Najprv sa skus začleniť do života ako bežný človek. Si na reťazovej materskej? Aký vekový rozdiel je medzi deťmi?
Skúsila by som ešte ci sa zmení niečo ak deti nastúpia do školských zariadení a ty do práce. Ak to nepôjde ani potom, taj rozvod.
Ale tri deti sú tri deti
@butterflyeffect paci sa mi reakcia tvojej babky. Moja babka,este ked zila, tak vzdy vravela toto ( hoci to bola stara skola). Ze ak si dvaja nerozumeju a maju sa vadit ci bit, tak nech idu od seba, ze su to dospeli ludia, tak nech sa v klude dohodnu na rozvode. Mne sa vzdy pacilo, ze sa na to pozera takto.
@simona20201309 som uz v podstate 12 rokov doma.... Problem je uz 5 rokov nastupila som. Do prace a bola rozhodnuta pre rozvod, no ako som stym vyrukovala nechala som sa manzelim zmanipulovat ako sa zmeni viem ked sa nezmenil nemala som mu naletiet dva mesiace bolo vsetko v poriadku a v tom case sa podarilo tretie dieta bola som hotova, ale uz ked sa stalo tak som sa tomu postavila celom no odvtedy to slo dolu vodou a uz cele tehu a aj teraz je peklo... Nebavi ma denno denne riesit stvrte dieta manzela ktoremu mozem prosit, komunikovat, plakat aj tak si robi posvojom
U mňa rozvod zobral zle otec. Zúril a myslím, že to nikdy celkom nepredýchal. Prvé roky to dal celkom pocítiť. Našťastie len slovne. Inak na mňa nemal dopad, lebo som sebestačná. Mama stála pri mne, ale aby nemala dusno doma, tak veľa nezmohla.
Ak si sebestačná, tak na rodičov nepozeraj. Je to Tvoj život. Ja som otcovi oznámila rozvod až keď som mala vlastné bývanie a bola som rozvedená. Predtým by sa iste vyhrážal. Takto nezmohol už nič.
S troma deťmi by som asi rozvod a samostatný život nezvládla.
@anketkarka ja viem, ze to bude tazke a bojim sa ako to dam.... Ale unas su uz take problemy, ze to nedame ani spolu
Aké veľké sú deti? Najskôr by som určite nastúpila do práce, potom rozvod, lebo inak to finančne nedáš.
@janickacrazy
12, 7,1
Ja ked som zavolala tatovi, ze nam to neklape, som nestastna a chcem sa rozviest, tak mi povedal "ked je to tak, zbal seba a malu a dojdi domov" 😊
Manipulativni rodicia neziju ani tvoj zivot, ani zivot deti, ktore vyrastaju v nefunkcnom vztahu. To, ze mame dojde tazko nie je tvoja vina, je to jej problem, ze nevie veci spracovat tak ako prichadzaju. BUd sebecka a mysli na seba, bud zodpovedna a mysli na svoje deti, na to aby evyrastali tam, kde to nefunguje