Neviem či je to dobrý preklad ale môj problém je, že vždy musím niečo povedať. Vyslovene klebetiť. Potrebujem povedať čo povedala včera Katka o Jankovi, potrebujem povedať ak som aj ja mala podobnú skúsenosť a porozprávať všetko, zdieľať všetko a problém je, že ak už nemám čo povedať o sebe začínam hovoriť o ostatných.
Nemám to rada na sebe a chcem prestať, chcem sa naučiť tak povediac držať bubu ale mám pocit, že stratím sociálny kontakt, že ľudia nebudú vyhľadávať moju spoločnosť a budem ľudí nudiť. Ako ostať ticho?
@la_dolce_vita dobre robíš. Aj ja si uvedomujem problém a neznášam to na sebe, preto chcem na tom zapracovať ale neviem ako
Ach bože, to je tak vyčerpávajúce, keď niekto nevie zavrieť ústa. Totálny attention seeker, jenom já, já, já..
Uvedomujes si to a to je zaklad. Tak s tym proste prestan. Ved sme ludia a vieme sa ovladat. Urcite sa to da postupne.. Ale virem, ze vela ludi doslova zboznuje klebetit, tak taki sa budu asi cudovat, co sa to deje s tebou 🙂
@unicornlady ďakujem za užitočnú radu
@la_dolce_vita hej určite to bude divné a ak mám okolo seba ľudí, ktorí to majú práveže v láske, možno ma už až tak vyhľadávať nebudú ale to ani nevadí
Predtým, ako ideš niečo povedať, sa zastav, či táto informácia je tomu druhému užitočná alebo je zaujímavá a nesmie ísť o klebetu. Ak to nie nic z týchto dvoch, tak zostaň ticho.
no ja s tymto bojujem davno :DDD ale teda ja napr. som si ista, ze je to prave urcitou izolaciou, a potom ked s niekym hodim rec tak sa mi huba nezavrie a prezradim len to co neviem.. :DD Uz som si povedala, ze dneska drzim hubu, nie nepoviem ani slovo.. ale v momente ako diskusia zacne idem.. a pritom nemam nejak pocit, ze musim, alebo by ma brali ako tichu osobu, nevsimali si ma... zvacsa to u nas na stretnutiach aj tak vyzera ze vsetci rozpravaju jeden cez druheho, proste kazdy o dacom inom s niekmy inym, takze nikomu sa neberie pozornost ani nic. Ale ako sa prestat vykecavat napr s taxikarom, prehodit 5viet s predavackou/ alebo pri pokladni.. tak to netusim.
Aaale. Bud sama sebou. Troška skus počúvať a selektovať co komu povedať, kedy povedať. Ale vyložene sa meniť a pretvarovať sa nedá.
Fuha. Super je, že si to uvedomuješ.
Ja pochopenie pre to nemám, a takýmto ľuďom sa vyhýbam. Neviem ako to napísať slušne. Nezaujímajú ma problémy iných. Mám svoje vlastné. Rozprávať sa dá aj o počasí, robote, deťoch, zvieratách, atď.
V robote mám také klebetnice. Nenávidím deň, keď mi padne žreb na jednu z nich a musím s nimi stráviť celú šichtu. Radšej nech ma majú za blbku, akoby som mala také reči prikrmovať. Nezaujíma ma, ani čo hovoria o mne. Lebo reči sa hovoria a chleba sa je.
Ja kym idem niečo take povedať, tak sa zamyslim, či mi zdieľanie tejto informacie pomôže alebo naopak uškodí a budem mať neskôr výčitky alebo pocit, že mohla som byť ticho radšej. 😇
@vevebono niekomu prejde cas rychlejsie ked sa rozprava.. ja napr aj ked so ukvakana, v praci sa nebavim.. lebo pracujem :DDD Proste priority...
Dievča moje ja veľmi veľa vecí viem ,ale kdo mi čo raz povie je to umňa v bezpečí nik iný sa to nedozvie tomu sa hovorí dôvera
ako ostať ticho? Možno tak, že vždy skôr než otvoríš ústa, sa zamyslíš nad tým, že tým svojím neustálym trepaním a klebetením ideš ľuďom s veľkou pravdepodobnosťou na nervy. Keď to obmedzíš, budú tvoje sociálne kontakty pravdepodobne zdravšie, pretože časť tvojich sociálnych kontaktov tvoju ukecanosť určite len mlčky toleruje, nie že by ich bavila. Viem, čo hovorím, mám vo svojom širšom okruhu známych (nie priateľov) pár takých osôb a nudia ma vtedy, keď rozprávajú, keď mlčia, som rada (čiže úplný opak toho, čoho sa bojíš ty)
Ak máš silnú potrebu niečo ľuďom porozprávať, ale uvedomuješ si, že by ich to otravovalo, "porozprávaj" si to v duchu. Predstavuj si, ako to niekomu hovoríš, ale buď pri tom ticho.
Co tak skusit tym ludom nehovorit o druhych, ale zaujimat sa o nich ako sa maju, a podobne? Proste taky ludsky zaujem o druheho. Nemusis rozpravat o inych. Za mna je to strasne divne, ked predomnou niekto zacne klebetit o cloveku, ktoreho ani poriadne nepoznam... Autorka, nic v zlom, ale ty si presne ten typ, kvoli ktorym sa v praci socializujem len minimalne :D Ale dobre, ze si to uvedomujes, mozes to zmenit.
@simca06022011 rozprávať sa áno, to je v pohode, ale riešiť kto co povedal a kde bol je u mňa nepočúvateľné 😄 našťastie mam prácu, kde kecať vieme aj popri robote 😁 len nie s tými klebetnicami
Ľudia ťa budú mať oveľa radšej keď prestaneš klebetiť. Ja z duše neznášam kecačky o ničom, načo stále hovoriť? Pusti rádio keď nevieš byť v tichu. Mala som také kolegyne, keď už nebolo o čom pomaly som vedela koľkokrát boli za deň na záchode. Tešila som sa domov nie kvôli práci ale že bude konečne ticho!
Zacni sa s ludmi bavit na ine temy, ako su ludia a ich sukromne zivoty.
Problem nastane, ked sa o nicom inom bavit nevies, vtedy budes nudna.
Tak ťa začnú vyhľadávať ľudia ,ktorí klebety neznášajú😉
Zaujimave... ja to mam presne naopak a klebetnikom sa vyhybam.