Ahojte, ako mám prestať myslieť na "čo by bolo keby..."?
Aké by to bolo, keby nemám tohto muža čo mám?
Aké by to bolo, keby som s mojou "starou láskou" zostala vo vzťahu?
Aké by to bolo, keby ešte nemám dieťa?
Aké by to bolo, keby som miesto vysnívaného života (svadba, dom, rodina) viedla voľný život a robila by som, čo chcem?
Pred pár dňami som po veeeeeelmi dlhej dobe stretla muža, s ktorým som sa kedysi v minulosti stretávala niekoľko rokov s pauzami, ale nikdy to neprerástlo do vzťahu. Vždy som ho ale považovala za osobu, ku ktorej ma to bude celý život ťahať (je medzi nami strašne silná chémia), aj keď som vedela, že naše svety sú úplne odlišné.
A vlastne to tak aj presne zostalo, on si žije svoj voľný život - cestuje, má nestabilnú prácu, žije v podnájme, chodí na festivaly,... užíva si život po svojom.
Ja zase žijem môj vysnívaný život - mám muža, čakáme dieťa, máme dom, stabilné práce s dobrým platom.
A ja aj tak neviem prestať myslieť na to, čo by bolo keby....
tomu sa hovori, ked je koze dobre, ide sa na ľad šmýkat 🙂 vypusti netabilneho muza s chemiou a venuj myslienky svojmu stabilnemu muzovi
Poznám, hľadám odpoved prečo je to tak a možno preto, že s tým druhým sme nestihli nič okrem pekného, stoplo sa to ešte pred niečim vážnym takze zostala len nejaká idylka v hlave a predstavivosť čo všetko mohlo byt🙂 ty si s ním teda ani nič nemala, ja niečo áno o to možno horšie, lebo už viem aké dobre to byt mohlo, no zároveň som vedela že by to tak netrvalo asi dlho. A určite si aj hovoríš, že keby si tamtoho nepoznala tak by si teraz bola uplne spokojná šťastná a nič by ti nechýbalo, pravda?😉
@jessx áno, v podstate okrem písania, občasného stretnutia s partiou kamarátov a sexu som s ním nič nezažila - ja som vždy vedela, že chcem mať tu klasickú životnú idylku - svadba, deti, dom, dovolenky,... A vedela som že s ním to nikdy nebudem mať a preto to nikdy neprerástlo do vzťahu. Ale myslela som a myslím na neho stále, klamala by som si, keby poviem že nie, a pritom môjho muža milujem najviac na svete, ale medzi mnou a dotyčným vždy bolo niečo, čo neviem vyjadriť a ani pochopiť.
A áno, rozmýšľam nad tým, že keby som nespoznala môjho muža, že by to mohlo byť krásne aj s ním, ale v konečnom dôsledku by to bolo niečo úplne iné ako som si celý život predstavovala a nakoniec by som aj tak hádala tu stabilitu niekde inde.
Ja si to všetko plne uvedomujem, ale neviem na to prestať myslieť...
Nápis správu ak chceš, veľmi dobre toto poznám 🙂
Mohla si mať slobodu a užívať si čo by Ti kedy napadlo, ale vybrala si si rodinu, dom, svadbu, a svojim spôsobom aj stereotyp a nudu. Vždy je to niečo za niečo. Asi si sa v mladosti malo vyburila keď Ti to teraz chyba. Tak máš možnosť sa rozviesť a zažiť toto s tym iným mužom, alebo byť spokojná tam kde si.
Nuz. Sexualny pud je druhy najsilnejsi. Evolucne mechanizmy ta tlacia do vyssieho poctu deti s ludmi, s ktorymi si "vonias". To je cele...... Bud rada za svoju stabilitu a stereotyp a skus sa vyburit pri nejakej fyzickej aktivite/konicku.
@zelenina1 možno by jej ešte manžel dovolil užiť si s nejakým iným, aby sa ukludnila 😀
@personality keby mám záujem o neveru, nehľadám rady ako si tým prejsť a rovno si s ním vyjdem
Neboj nic. S tymto bojuje vo vztahu takmer kazdy. Zvlast ked je obdobie blbec, tyzden po sebe skacete - zrazu sa ta kolegyna alebo kamoska na detskom ihrisku javi ako zena mojho zivota 🙂 Ak aktualny partner stoji za to - tak vydrzat a bojovat.
Ja viem, že nechceš podvádzať, ale rozmýšľaš nad iným...
sadni si, vezmi si papier, a spis si + a - pre to co zijes momentalne a pre to co si predstavujes, keby... mozno najdes odpoved... ona trava je vzdy zelensia u susedov
Na tému aký vzrušujúci život majú neženatí opäť zacitujem z extrémne vtipnej knihy:
"Proto jsou všichni ženatí chlapi přesvědčeni, že všichni neženatí chlapi vedou život plný ustavičného vzrušení včetně saun plných nahých světoznámých modelek; zatímco ve skutečnosti je pro většinu neženatých chlapů vrcholem typického večera sledování teleshoppingové reklamy na Vlasy-Ve-Spreji a přikusování cibulek nakyselo přímo z láhve. (Totéž platí i o ženatých chlapech, i když je statisticky dokázáno, že ti mnohem častěji používají lžíci.)"
🙂
teba páli dobré bydlo a potrebovala by si dostať studenú sprchu, pretože rozum, ktorý máš nestačí na to, aby si dokázala vyhodnotiť, že melieš úplné kraviny
@tiezjedna tebe by tiež padla vhod studená sprcha, aby si sa trošku dala dokopy a bola milšia k cudzím ľuďom, ale chápem že cez internet je každý hrdina
@personality ja rozmýšľam nad tým aké by to bolo viesť iný život ako žijem teraz, nie nad tým, aké by to bolo vyspať sa s ním a byť neverná
Venuj sa prítomnosti, Venuj sa rodine, lebo za pár rokov by si si mohla dat otázku, čo by sa stalo, keby som vtedy nepokusala?
Je to minulosť, tak ju nechaj tam kde je
@tiezjedna tak to ti gratulujem, šťastná žena
Keď tak čítam tvoje keby ......,ja som v živote vždy vedela čo od života chcem môjho muža nieje dokonalý ,ale ani ja niesom, moje deti sú 4 ale nemali sme ich ľahko roky snaženia a v karte diagnóza sekundárna neplodnosť ,byt ktorý je zariadený ako ho chceme,aj keď bolo by super keby bol väčší, práca ktorú zbožňujem aj keď v nej travym 5 dni v týždni 11 hodín denne v kuse ,ale teraz mám pocit že som vďačná za všetko čo mám ale tvrdo som si išla za tým koľko krát hlavou proti múru ale oplatilo sa vydržať a zaťať zuby a sa nezdať
Mala by si sa zamerať na vlastného muža, lebo sa on postupom času zamerá inde.
Buď rada, lebo keby ze máš s tým druhým ( "vysnena láska, voľnosť atd") byt, tak už s ním si.
Byť bolo myslene.
zila by si nestabilny zivot s muzom co nedokaze mat zazemie. bola by si spokojna?