Každý mi povie ved jedným uchom dnu a druhým von, som skúšala, no mne to tak nejde. Ja si všetko beriem príliš osobne a trápim sa za všetko. Mám takú blbu povahu.
Manžel má na všetko blbé reči, keď sa niečo deje, keď sa niečo nedarí, niečo sa pokazí alebo mal zlý deň v práci, alebo deti sú choré a neposlúchajú. Za všetko blbé reči, že on má toho dosť, on chce mať kľud on už nevládze ďalej. Za všetko viní mňa, že sa o nič neviem postarať, že nič neviem predvídať a proste všetko. Často povie že od nás odíde že keď bol sám mal kľudný život a bol šťastný. Dosť mi ubližuje s týmito rečami. Ja som na všetko sama, rodina pomoc nulová, kamarátky ďaleko. Tiež často nevládzem, no nikdy nevybijam frustráciu na druhom človeku.
Čo a touto situáciou, ako prekusnut jeho blbé reči? Či treba na to len čas ako na všetko a časom sa to utrasie?
Prosím? Vlastný partner? Nech si to vyskúša, čo je to nevladať, všetko stíhať, navariť, upratať, zabaviť, prezliecť, ísť von, počúvať hučanie deti nonstop. Neviem ako staré deti máš, ale tak nechaj mu jeden deň nech si to skúsi, a večer príď domov a s kľudom mu povedať, ako je neschopný, že nič nevidno, ako keby celý deň sedel, ako oddychoval a ty si veľmi unavená. A ešte keď nebude uvarené podľa tvojej chuti, mu to pripomenúť.
Ale ..ako sa ja poznám, už by som ho neobskakovala, nevarila, neprala. A asi s ním už ani nebola.
Tak hlavne si s ním neuval ďalšie dieťa... Poslať do obehu a nájsť sebe aj deťom človeka do pohody.
neprekusnuť, ale vypustiť to všetko von. Zvýš hlas, rozkrič sa, hoď tanierom ak treba. práve to mu vyhovuje, že mlčíš a všetko držíš v sebe. Jeden deň proste zo seba všetko vypustiť a uvidíš ako bude reagovať ak to nepomôže opýtaj sa ho či ťa ešte vôbec miluje...ak nie, dovidenia.
nesúhlasím s krikom ani hádzaním taniera, ale buď ako on a odfrfli mu tiež 😀 odpovedz že aj mne bolo lepšie bez ufrflaneho muža, bez detí by som sa lepšie vyspala a tak ti ich na víkend nechám, deti neposlúchajú lebo sú po tebe, čo si taký neschopný že ťa Jano v robote predbehol (alebo niečo z tej roboty čo naňho sedí) ... na mňa to zaberá, vlastná medicínka 😉 a nie, nezmením sa, nechápem teda na čo akože chces čakať pri mužovi, na akú zmenu
Môj otec je takýto a moja mama ho už teraz doslova pošle do piče,nech jej nebrusi uši s tým a pri mne keď začne tak mu poviem či je drbnuty takto rozmýšľať a keď som bola v puberte tak som mu povedala ,že však mohol všetko on riešiť a bolo by úplne všetko perfektné,keby sa oň o všetko staral a nie hádzať na mamu všetko.Uz ho nepocuvame,ale teraz mu moje decko pekne vytmavi všetko
No ja neviem, ale mne on príde byť ako toxický človek, manipulátor alebo sociopat. Hneď ako som videla vetu “mám takú blbú povahu” mi vyskočila červená vlajka v hlave. Mám pocit, že ty to nevedome už naozaj berieš na seba a on je vlastne obeť. Ty nemáš vôbec dôvod prekusnúť jeho reči a z toho čo si napísala nemáš ani blbú povahu. On sa ťa o tom ale zjavne snaží presvedčiť a žije z toho, že ťa neustále podkopáva a všetko je tvoja vina. Aj veci, ktoré nedokážeš ovplyvniť. Toto sa ale nedá zmeniť ani prekusnúť, snažiť sa prekusnúť takéto správanie je cesta k vyhoreniu a psychickej diagnóze (tvojej). Skús si niečo pozrieť o toxických vzťahoch, o manipulátoroch a sociopatoch, ak ho v tom nájdeš, utekaj.
Autorka, kazdy si k tebe dovoli len tolko, kolko mu dovolist ty. Ked sa neohradis, ked len pocuvas jeho blbe reci, nedas mu sancu vyskusat si ake to je starat sa o deti, domacnost, chlapa, tak vobec neoceni to, co robis. Pre neho to bude robota, ktoru ty nezvladas. Treba mu dovolit, nech ukaze ako to dokaze pan dokonaly. Zobrat vacsie dieta na ihrisko, nech si s mensim poradi ako vie, este mu napisat, ze ma vyvesat pradlo, ked skonci pracka a povysavat. Nechat mu vacsie dieta a ty chod s malym na prechadku, nech popri tom ako sa budu hrat aj navari. A ked bude mudrovat nad tym ak si neschopna, tak mu povedat, ze nech ukaze ako sa to robi. Ty sa rada nechas priucit.
Pindat je najjednoduchsia cinnost na svete, to zvladne kazdy blb. Sparvit nieco a spravit to dobre, na to treba snahu, cas a schopnosti. Podla neho ich nemas, tak nech sa predvedie.
V nejakej dávnejšej téme som napísala, že nie každý chlap chce deti, že sa nad nimi nerozplýva a podobne...Bola som "zakopaná" pod čiernu zem, že to nie je pravda! Ale chlapi chcú mať fakt pokoj a kľud...vadia im uvrieskané decká, ktoré stále otravujú, pištia, bijú sa, robia bordel a lezú im do ich komfortnej zóny. Veľa krát je chlap do dieťaťa doslovne dotlačený😂
@viestta On vie čo to je starať sa o deti aj domácnosť, bol s nimi sám doma a nedaval to. Mala som zdravotné problémy a istý čas som ležala v nemocnici a zatiaľ on sa staral o všetko. No o všetko zabavil deti, jedlo objednával, domácnosť neupratoval, hračky všade rozhádzané ale hovoril ako perfektne to zvládol.
@mandarinka555 Deti sme chceli obaja, ja som ho netlačila do ničoho.
nie je to chyba, proste si taký človek že radšej nič nepovie, ale raz treba začať hovoriť nie, stačilo lebo ťa to zožerie
Takže to znamená že je to buď úplný debil alebo debil čo ťa chce deptať. Prečo chceš mať za manžela debila?
A ked si dosla tak si mu vytmavila ako to nezvladoL. Ci si len tichucko nastupila odstranvat skody, ktore napachali? No a treba mu tie deti davat, casto a pravidelne. Je rodic ako ty, a jeho uloha neskoncila oplodnenim.
Evidentne to tak nevyzerá, keď ťa deptá deťmi...
@viestta Vtedy sme sa dosť pohádali lebo ledva som došla z nemocnice a všade neporiadok. Potom on odišiel von a dosol až večer.
Zbytocne ti budem pisat to co uz vies, vydala si sa za blbca. Ci sa nieco zmeni je len v tvojich rukach. Bud zacnes nieco menit alebo budes trpiet a dalsich 20 - 30 rokov ta bude deptat az dovtedy, kym z teba nebude troska. To co robi on vidia aj tvoje deti. Budu vyrastat v takejto chorej atmsfere, poznaci ich to na cely zivot a vyrastu z nich bud rovnako manipulativne osoby ako je ich otec, alebo submisivne bytoasti, s ktorymi bude manipulovat niekto iny. On sa zmenit nepotrebuje, jemu to vyhovuje. Ak sa nieco ma zmenit, musi zacat od seba. Nesmies drzat ako hluchy dvere, len aby bol doma klud.
Neviem preco sa trapis tym, ze frfle … on nezvladol jednu prilezitost, tak nema co vyskakovat. poslat do p … hned ako spusti. Ak chce odist .. nech ide, len mu pripomen, ze vyplata ma chodit na tvoj ucet. Robit deti ano a starat sa nic … takych by bolo, tak platit. Ked chcel mat pokoj mal rozmyslat skor
opytaj sa ho,ci by to povedal detom do oci,ze bez nich bol kludny a stastny...
ja by som neprekúsavala jeho blbé reči, ja by som mu prekúsla krk... Ale vážne, ak s ním vôbec chceš ostať, musíš si to s ním rázne vyjasniť. Ak sa nezmení, tak mu teda dopraj ten kľud
Tu vobec nejde o to, ze nevies prekusnut blbe reci, ale ze tvoj muz je… prinajlepsom buran. Je mi luto, ze a takym bezohladnym clovekom musis zit. Asi potrebuje poriadnu facku, aby sa spamatal…
@olimuc Ona tvrdí, že deti chcel, o čom veľmi pochybujem, keďže jej vyhadzuje na oči, že bez nich mu bolo oveľa lepšie...
To chces prekusnut vsak to treba riesit.
@domkakvet A ako to riešiť?
Porozpravaj sa s nim o tom a nech si ujasni co vlastne chce.
Toto má úplne jednoduché riešenie. Dopriať ten želaný kludný život jemu aj tebe.