Ako prekonať rozchod?

16. jan 2022

Čím dlhšie sme od seba, tým viac ma to trápi a uvedomujem si, že bol pre mňa ten pravý. Ten vzťah bol iba v začiatkoch, trvalo to pol roka. Viem, že to odsúdite, že to je krátko. Ja som bola spočiatku opatrná a nebrala som to ako vzťah, iba ako spoznávanie. Po pol roku, kedy ma stále dobýjal a snažil sa, som ho začala brať vážne. Zamilovala som sa. No z jeho strany to práve začalo slabnúť, pretože som ho predtým odmietala. Brala som ho ako kamaráta, s ktorým mi bolo príjemné tráviť čas. Stále viac si uvedomujem, aké chyby som urobila. Nechcela som ísť do toho príliš rýchlo, pretože som sa bála sklamania. Ja tomu stále nerozumiem, prečo sa tak veľmi snažil a keď som ho chcela, tak už nechce. Napísal mi, že sa stretol s inou zo zoznamky, pretože mu bolo smutno. Že pri nej myslí na mňa, lebo nevie prestať ľúbiť tak rýchlo, ale že medzi nami to bolo toxické a nemôže to ísť takto ďalej. Ja neviem ako sa s tým vyrovnať. Neviem si predstaviť, že niekto iný zaplní jeho miesto, aj keď to trvalo len krátko medzi nami, ale niekedy zažijeme za pol roka viac ako s iným za 10r. Neviem prestať plakať. Už to trvá 1,5 mesiaca. Mám pocit, že bol pre mňa ten pravý, ale uvedomila som si to neskoro.

bosorka2302
16. jan 2022

to bude daky manipulator

autor
16. jan 2022

@bosorka2302 prečo myslíš?

bosorka2302
16. jan 2022

lebo ta akoze lubi aj ti to povie a nechce byt s tebou aj ked mu nic v tom nebrani. Ked si bola odmerana, snazil sa, teraz ked chces tak nechce on, bud hra s tebou nejake psycho hry alebo je psychicky labilny

bosorka2302
16. jan 2022

aj tie reci ze to bolo medzi vami toxicke su to take manilulativne tahy aby zvalil vinu na teba. Na tvojom mieste s nim nekomunikujem alebo napisem ze sa sprava manipulativne a ty sa vydierat nenechas a odmlcala by som sa. Uvidis ci sa potom spamata alebo nie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka_23
16. jan 2022

Ľúbi ta, ale nie je s tebou. Ľúbi ta, ale keď mu ty prejavis city tak sa stiahne. Ľúbi ta, ale lezie na zoznamku. Ľúbi ta, ale stretne sa s inou a nie s tebou lebo mu je smutno. Vážne si myslíš ze takto sa správa muž, ktorý skutočne úprimne ľúbi?
Tieto chlapske kecy 🙄

autor
16. jan 2022

@bosorka2302 ale čo z toho má, že keď ho baba nechce, tak sa snaží maximálne a keď už chce, tak on nechce? Pohádali sme sa párkrát, ale vždy iba cez správy, naživo nikdy, a vždy to boli len nezmysly, ktoré sa vedeli vystupňovať do urážok. Naozaj neviem odkiaľ to pramenilo. Mne sa zdá ako ideálny partner. Ale netuším kde sa to pokazilo. Tvrdil mi, že ho žiadna žena nikdy nepritahovala tak ako ja. Stále mi tvrdí, že som krásna, ľúbim ho a aj tak ma opustil. Vraj ma spoznal v situáciach, ktoré nechce prežívať. To boli tie nezmyselne hadky pre zbytočnosti. Ale pre mňa to ani hádka nebola, len nedorozumenie, nič čo by sa nedalo odkomunikovať. Chcela som na našom vzťahu pracovať. Vôbec tomu nerozumiem. Pri poslednej hádke, mi napísal, že som jebn.ta. Na to som mu odpísala, že nie som, lebo dávno ma nikto netoto, ak nerátam ten jeho tretinkovy kus. Bolo to hnusné ja viem, ale nechcela som si nechať nadavat. On mi na to napísal, že po tomto to už nemôže nikdy nijak medzi nami pokračovať. A že mu vadí moja snaha mu ublížiť, nie zmyslom, ale že som zlý človek, lebo ja jemu chcem ubližovať. Naozaj ho milujem, aj keď som si ho k sebe pripustala iba pomaličky, do srdca... Fakt neviem prečo to muselo takto skončiť.

janka_23
16. jan 2022

Autorka, koľko máš rokov? Vidíš, on sa tebe zdal ako ideálny partner, ale ty si sa jemu nezdala ako ideálna partnerka. Véd ti to jasne napísal, že ťa spoznal v situáciách, ktoré nechce zažívať. Co je na tom nepochopiteľné? Proste si mu nesadla

kitycat
16. jan 2022

Ale ved to nebolziaden pol roka trvajuci vztah. Pol roka sa snazil, ani nevieme ako, ale asi nic moc kedze to na teba nefungovalo. Pocas toho snazenia asi chodil na zoznamku ked zrazu narazil na taku co by mu asi aj vyhovovala. Vtedy si si ty akurat povedala, ze mozno by si s nim na rande sla a ked mu to slavnostne oznamis tak on nechce, ze radsej bude s inou s kzorou ked je, tak na teba mysli? Hej?

A ani len toxicky vztah to nie je, lebo ani vztah to nebol a take vztahy vyzerajú inac. Chlapec sa posunul dalej a hlada vyhovorku a aby nebol za blba pouzil odbornu terminologiu..

EDIT: citam akurat komentar od autorky. Takze ste sa pohadali crz spravy o blbosti, pre teba nedolezite pre neho ano. Takze sa posunul dalej pretoze nechce dobijat niekoho s kym sa hada o pre neho dolezitej veci omg :D

bosorka2302
16. jan 2022

co z toho ma? pocit ze sa trapis, ze ta trapi, dviha si ego....chce ta dostat do podradnej situacie, kde ma on navrch

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bosorka2302
16. jan 2022

to bude ozaj daky manipulator, co sa hra na obet, vinu zvaluje na teba,uz ked ta nazve jeb..ou a ty sa zamyslas kde si urobila chybu a pride ti ok to ako ta nazyva svedci o tvojom sebavedomi a ze ta celkom slusne manipuloval pocas kamaratstva. Casom by ta tak nazyval castejsie a castejsie a ty by si rozmyslala ako byt krajsia, chapavejsia, tolerantnejsia, lebo jemu nestaci nic co by si mu davala. od toho ruky prec lebo prides o zdravy rozum

stanulienkat
16. jan 2022

Prepac, ale to bol aky vztah?? Pol roka- to je najvacsia zalubenost a predsa ste sa rozisli. Takze az taka laska to nebola. Toto je vylev ako od 15 rocnej pubertacky. Aky pravy pre teba? Podla coho si to zistila? Ze ste sa tak skoro rozisli? To ste mali byt ako 2 holubicky a uz ste od seba.

autor
16. jan 2022

@brembo No je pravda, že ja som mala predtým v hlave iného. Ale to bolo len platonicky. Ja som si s týmto začala písať iba kvôli tomu že som chcela pochopiť správanie toho prvého, na ktoreho som bola namotana. Ale s ním sme sa len párkrát stretli na prechádzke. No a tento mi povedal, že keď si už píšeme, nech sa aj stretneme. Potom mi tvrdil, že sa do mňa zaľúbil. Naozaj som si s ním rozumela. Stretávali sme sa, všetko bolo krásne, aj keď som stále mala pocit, že ho nechcem. On stále ma manipuloval, že on je ten pravý, iba ja to ešte neviem. Naozaj nerozumiem prečo sú chlapi takýto. Keď som mu po pol roku povedala že ho ľúbim, tak mi to vôbec neveril, a obviňoval ma, že doteraz bol pre mňa nikto. Ale ako môžem vyznávať lásku niekomu koho len stretnem? Je jasné, že som potrebovala čas a postupne k nemu získavala dôveru.

autor
16. jan 2022

@stanulienkat Tak veľká zaľúbenost to bola z jeho strany a z mojej to bolo veľmi opatrne, stretávali sme sa, ale nikde som netvrdila, že je to vzťah, len spoznávanie. A keď som ho už chcela, tak povedal, že jemu to ubližovalo pol roka, že ho nechcem, a že síce mu na mne záleží, ale nie ako predtým. A že on sa nevie tak rýchlo prepnut, že on sa s tým už zmieril, že ho nechcem. Pričom naozaj ma veľmi chcel celý čas a aj sa hodne ponizoval.

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lily14
16. jan 2022

Získal tá a už sa nesnaží...ide loviť ďalej ..koľko máte rokov? Spala si s ním ...a tiež bol zo zoznamky? Takých ešte bude neboj ...

kitycat
16. jan 2022

Jezis maria :D Tak ty si myslela na ineho a jeho si mala na rozptylenie na prechadzke a skratka ho to prestalo bavit a ja sa mu nedivim. Teraz so si zmyslela ze ho chces a on ma okolo teba skakat. Slecna opatrna hmm... Skor ta prekukol, ze si o neho nemala zaujem, ale ten tvoj prvy je definitivne out tak aspon s tymto by si bola. Trosku vypocitave

autor
16. jan 2022

@brembo a čo z toho má, keď sa vyjadruje, že hľadá manželku? Je rozvedený 8 rokov. Povedal, že je to frustrujúce neustále nové ženy, že ženy sú jebn.te. Nejako mu tie vzťahy nevychádzajú. Tvrdil, že nevie ženu inak zaujať, len tým že sa jej vnucuje. A keď sa jej vnúti, tak ju nechce. 😀 Ja tomu fakt nerozumiem.

autor
16. jan 2022

@kitycat Áno nemala som o neho záujem najskôr, ale to nemám o žiadneho, ktorého len stretnem a nepoznám. Potrebujem čas niekoho spoznať a potom mi dlhšie trvá ho zase zmazať z hlavy. Aky je tam problém?Zoznamujem sa, tak to tak je. Napríklad aj teraz mám v hlave tohoto, preto viem, že je zbytočne sa mi zoznamovať s iným. Ale mám sa doma trápiť? A na čo? Keď je koniec? Jedine, že chce to cas. Ale možno tomu dávam viac času na zabudnutie ako to trvalo reálne. A vypočítava nie som. To je potom aj on. Je mu samému smutno, so mnou to ukončil, tak sa stretáva s inou.

bosorka2302
16. jan 2022

Ak mu vztahy nevychadzaju je dost mozne ze kvoli nemu.

ella_price
16. jan 2022

Nebuď naivná. Bola si len ďalšia z rady mnohých. Prestupná stanica a zábava, ktorej keby povie, že tráva je červená, tak tomu ešte aj uveríš.
Začni otvárať oči. Aj tak pro jedno kvítí slunce nesvítí

autor
16. jan 2022

@ella_price ja viem, že jedna z mnohých pre neho. Asi ho to teda baví, spoznávať nové zeny a žiadna nie je dosť dobra.

ella_price
16. jan 2022

Teba vôbec nemusí zaujímať ako on to má nastavené. Hlavne sa zamerať na seba a nezožieraj sa niekym pre koho neznamenáš nič

jaskolka
16. jan 2022

Riešiš úplne nelogické a neriešiteľné veci a tým pádom ich nikdy nemôžeš vyriešiť ani pochopiť.
On zrejme tiež nebude extra so sebou vyrovnaný, keď nevie inak zaujať, len vnucovanim sa a potom už odrazu ho žena nudí. To nie je nijaká výhra, vôbec by som sa netrápila, že taký človek už nie je v mojom živote.
Na základe čoho súdis, ze on je ten pravý? Keď ste v podstate ani spolu nemali reálny vztah?Nebude zo len taka nostalgia, že si predstavujes, ako skvele ste si rozumeli a trochu si to prikraslujes? Lebo z tvojho opisu to vôbec nevyzerá ako úžasný zamilovaný vzťah, len nejaky slaboch co sa vnucuje, lebo nič iné nevie a žena čo ho berie ako kamaráta.
Okrem toho neviem ako ty, ale ja s kamarátmi rozprávam úplne inak ako s mužom, ktorého si viem predstaviť ako potenciálneho partnera,rpzoberame celkom iné témy a iné veci.

janka_23
16. jan 2022

Už len výrok ze zeny sú jebnute 🤦🏼‍♀️ ja hneď spozorniem pri chlapovi, ktorý nadáva na ženy, na svoju bývalú a vyhlasuje ze hľadá manželku.
Proste to bol typicky namotavac. Ak chodíš na zoznamku tak takých ešte stretneš. Hlavne sa nezamyslaj a nesnaž pochopiť co z toho má. Proste je taky typ

liljana
16. jan 2022

Postupne sa mu otvorili oci, co si cakala. Snazil sa iba on, ty si ho odmietala. Potom nezmyselne hadky. Dal si dokopy pozitiva, negativa vasho vztahu a rozhodol sa rozist. To ze ty si teraz zmenila nazor, ze tento vztah ti vlastne vyhovuje a ze si sa dodatocne zalubila, ked vidis, ze ho stracas, uz nie je dolezite. Posun sa dalej, toto je uz minulost.

autor
16. jan 2022

@jaskolka rozumel dosť mojim pocitom. Sú veci, ktoré som mu nemusela povedať a vedel na čo myslím. Bolo to pre mňa také kúzelné, vzhladom na to, že ex nemal zase pocity a empatiu žiadnu.

autor
16. jan 2022

@ella_price hej keby to bolo také jednoduché, tak sa nezozieram 😀

liljana
16. jan 2022

V buducnosti sa hlavne vyhni extremom ako teraz. Na zaciatku ho ignorujes a teraz si ho zase prilis idealizujes, lebo parkrat vedel, co si myslis. Nie je posledny na svete. Takych pravych beha okolo dost, staci si vybrat a drzat sa s emociami niekde v strede. Nehrat najskor pysnu princeznu, hadat sa o blbosti a nezozierat sa potom, ked ho to prestane bavit.