Ako prejaviť viac vďačnosť?

20. okt 2024

Ahojte, touto témou tu asi vyvolám nezhody ale možno mi niektoré poradíte. V skratke to vysvetlím: mám muža ktorý sa stará o všetko finančné v našej domácnosti (sme len ja a on).
Ja robím všetky domáce práce a varím a on ťahá všetko finančne. Samozrejme sa snažím aby bolo doma vždy navarené ale niekedy sa mi nechce a tak to riešime objednaním.
Ale môj muž mi v poslednej dobe vyčíta že si nevážim to čo robí pre mňa, že všetko finančne ťahá on.. vraj teraz to vidí viacej že to tak je stále odkedy to tak trvá ale vtedy to tak nevnímal...ale teraz si to všíma viac..
.. vraví mi že by chcel aby trochu viac videl odo mňa vďačnosti a snahy že mi na ňom záleží..
Ale ja nejak neviem prísť na to ako prejaviť viac?
Upratané, čiste, oprate je. Navarené je keď si povie čo chce.
Po sexuálnej stránke to je všetko ok.
Ale čo viac ešte môžem urobiť ?

benimnadir
20. okt 2024

Chod do prace 😁

gribka1
20. okt 2024

Choď pracovať, takto prejaviš vďačnosť a zároveň prispeješ.

januska12323
20. okt 2024

Vy ste sa dohodli, že on bude pracovať a ty žienka domáca? Prečo mu tá dohoda zrazu začala vadiť?

ketrint
20. okt 2024

A skúšala si sa opýtať jeho?☺️ Lebo ten prejav vidime/očakávame každý inak… Takze najľahšie je opýtať sa jeho. Čo by vnímal ako prejav vďaky? Čo by ho potešilo. Čo je to, na com by videl/cítil to, čo mu teraz chyba…

Drz sa💕

anjelicek26
20. okt 2024

Chod do prace, on by bol asi rad, aby si mu topánky pri vchode vyzula a ručičky bozkavala🫣Len mu pripomeň, že od toho dňa vari a upratuje doma všetko aj on... a ze sa vlastne na to tešíš,že sú tí konečne podelite.

sense
20. okt 2024

Veď sa ho spýtaj, ako si predstavuje ten väčší prejav vďačnosti?

deti95060810
20. okt 2024

však nikde autorka nepíše že nepracuje...

benimnadir
20. okt 2024

@deti95060810 napisala ze muz sa stara o vsetko financne a ona robi domace práce, z toho sme si to vydedukovali 😁

gribka1
20. okt 2024

@deti95060810 Potom nemá dôvod nejakej extrémnej vďačnosti.

wolf_
20. okt 2024

Takýto model fungovania nie je nič pre mňa, ale tak či tak si myslím, že odpoveď (ak ti teda na tej odpovedi tak záleží a vyhovuje ti ako to máte) by si mala hľadať u muža. Normálne sa porozprávať čo si pod tým predstavuje.

1ryba
20. okt 2024

Ja by som išla do roboty a prenechala mu polovicu starostlivosti o deti a domácnosť. Už by mu nejaké vyjadrovanie vďačnosti ani nenapadlo.

deti95060810
20. okt 2024

@benimnadir som pochopila že on drží kasu a platí všetky účty...
tiež to tak máme že ja sa starám aby bolo všetko načas zaplatené, ale účet je spoločný..

lenkakravcova
20. okt 2024

Musíte si stanoviť čo je pre vás oboch dôležité. Ja ste sa dohodli na tom, že on má na starosti financie a ty domácnosť, tak potom by si veľmi nemala objednávať jedla kade tade.. lebo to je ako keby on si tiež dal pauzu na deň v práci lebo sa mu nechce a doniesol menej vo výplate. Proste keď ste si stanovili určité povinnosti, budete obojstranné spokojní len keď budú splnené tak ako ste sa dohodli.
Iné to bude samozrejme o pár rokov keď budete mať deti - vždy sa o tom musíte rozprávať keď sa veci/povinnosti určitým spôsobom zmenia

autor
20. okt 2024

Jemu nevadí že je na všetko finančne sám. On ani nechce aby som išla do práce. Iba chce aby som sa viac zaujímala o neho
Ale neviem ako... Pretože keď mi povie urob toto jesť tak idem a urobím.. ale že po takej dobe by som už mohla vedieť čo má rád a robiť to automaticky ale ja mám v hlave len svoje veci a na takéto kašlem
Pretože jednoduchšie je spýtať sa a dostať odpoveď ako premýšľať a na základe toho čo viem o ňom veci nachystať

anjelicek26
20. okt 2024

Len toto je o manipulacii a ovladani.. jemu je dobre, ze si na nom uplne zavisla a ho obskakujes... toto ma take dost skarede tiky do buducna, akym smerom sa vas vztah bude vyvijat, ak sa s tej zavislosti nevymanis co najskor...

lindus_esterka
20. okt 2024

Ako vyzera tvoja starostlivosť o domácnosť? Kedze ani nemate deti ktore by robili neporiadok, tak je dost rozdiel, ci mate veľký dom a obriu zahradu alebo dvojizbak v meste

janickacrazy
20. okt 2024

Preboha žena a tebe nevadí, že si ako jeho slúžka? Choď do práce a máj trochu hrdosti v sebe.

lenkakravcova
20. okt 2024

@janickacrazy joj zase také reči. Nie každá žena túži chodiť do práce. Možno nemá také ambície. Urobila by len nejakú predavačku alebo ešte niečo nižšie.. mne osobne to príde horšie než sa starať o domácnosť (a robila by som to fakt len z finančnej nutnosti).

gribka1
20. okt 2024

A tebe toto vyhovuje? Mne to príde ako z 18. storočia.

autor
20. okt 2024

@deti95060810 k peniazom viem mať rovnaký prístup ako má aj on ( k peniazom čo on zarobí) ale keďže on všetko platí tak nemám nejak záujem sa starať o účty
Ale keď niečo chcem tak kúpi všetko (teda samozrejme nevyskakujem si nejak že chcem toto hento tamto ale mám aj ja svoje veci kedy ideme do obchodov a ja stále po niečom pokukujem a tak)

janickacrazy
20. okt 2024

@lenkakravcova tak keby mali deti, nepoviem, ale takto?

lenkakravcova
20. okt 2024

@janickacrazy nevieme či plánujú alebo nie. Zatiaľ nič konkrétne nenapísala. Môžu sa kľudne aj snažiť..

marca12
20. okt 2024

Robis vsetko dobreze mu este aj cerveny koberec pri prichode domov nepresrtieras. A on si ide honit avoje ego a deprat ta takymito sprostymi recami. Spravi ti jedno,dve deti a zacnes ho otravovat s tym,aby ti zacal pomahat v domacnosti a s detmi a az potom precitnea z tohto sladkeho sna. Mohol by ma aj na retaziach doma drzat,no nikdy by som nebola bez prace. Je dolezite,aby zena nebola zavisla na muzovi. Potom to dopadne takto ako sa to prave u vas teraz deje. A inak chlapovi je u prdele,ci ma doma vsetko tip top,prenho dolezite ako sa doma citi a ako sa citi s tebou. Normalny chlap nepotrebuje mat doma putku domacu. Nevravim,zit v bordeli a o hlade,ale nepachti sa tak ako to robis teraz. Velmi na to doplatis

kavasmliekom
20. okt 2024

Nechce sa ti robiť, či máš nejaké postihnutie, choroby, ktire ti v tom bránia?

gelifil
20. okt 2024

A to ta neubija, to ta bavi, mat na programe denno-denne len starostlivost o pana domu??

wolf_
20. okt 2024

A manžel ti prejavuje vďačnosť ako? Lebo tam by sa dala hľadať inšpirácia, komunikovať jeho "jazykom lásky"... A ak je odpoveď nijak/neviem, tak aj to môže byť určitá inšpirácia - minimálne na prehodnotenie tohto celého 🤔

colsami
20. okt 2024

Cisto zo zvedavosti - co robis cele dni ako mlady clovek, ked nemas ani pracu, ani deti (a predpokladam ze ani statok a hospodarstvo) ?
To si po VS rovno zostala doma lebo on nechce aby si sla do prace? Alebo si ani nestudovala? Teba to netaha v zivote nieco robit?

timing
20. okt 2024

Noo za mna si uvedomil,ze pekne casy sa skoncili, a uz ho tento domaci stereotyp prestava bavit. Pytala som sa muza, co akoze on nato....moj muz iba pozeral a zamumlal, ze ho to prestava bavit vsetko tahat,zodpovednost z kazdej strany a ty nerobis nic tak narocne zodpovedne.
Nemozes porovnavat, ze varenie,upratovanie= je rovnocenne s jeho ostanymi povinnostami.
Takze zacala by som pracovat a domacnosti rozdelit.

bonboniera
20. okt 2024

ale že po takej dobe by som už mohla vedieť čo má rád a robiť to automaticky ale ja mám v hlave len svoje veci a na takéto kašlem
Pretože jednoduchšie je spýtať sa a dostať odpoveď ako premýšľať a na základe toho čo viem o ňom veci nachystať

Veď tu si si sama odpovedala na problem - na takéto veci kašles. Ake veci mas v hlave keď podľa toho co píšeš mas na starosti iba domácnosť?

apolka77
20. okt 2024

Možno tým " aby si sa viac zaujímala o neho " nemyslí také praktické veci čo jesť , variť, nakupovať ,upratať, ale záujem o jeho vnútorný duševný svet...jeho prácu, radosti, pocity , myšlienkové pochody, názory na život...či?!?
Ak myslí iba to, aby si mu čítala myšlienky čo má chuť jesť atď...tak ťa ľutujem. Si obyčajná slúžka. Ešte horšie otrokyna.
To ti nevadí že nemás žiadne svoje peniaze?! Nevadí že zakaždým si od neho musíš pýtať? Nevadí ti , že nepracujes? Nerozvijas sa a nestretávas s ľuďmi?
Tým že si doma a on svojimi požiadavkami si ťa degradoval a mám pocit že ťa manipuluje . Hrozna predstava.
Hneď by som si zajtra hľadala prácu .