Ide o to že teta a dve sesternice môjho manžela(bývajú v zahraničí) prídu budúci týždeň a prespia u nás 2 noci.. povodne chceli ísť na hotel ale manžel povedal že to sa nepatrí a chce ich mat u sebe lebo ich dávno nevidel a so sesternicami má krásne spomienky z detstva bla bla bla.. mame 3 ročnú a 10 mesačne bábätko a som z toho dosť vystresovaná.. ja nemusím vyvarat a piecť lebo to aj tak robí vždy manžel keď príde návšteva ale aj tak.. niesom zvyknutá na návštevy a mam trochu sociálnu fóbiu(nie diagnostikovanú) keď raz za čas prídu svokrovci a švagriná s manželom z Bratislavy na pár hodín to ešte nejako vydržím.. aby jeho partia prišla inkl. s priateľkami/manželkami mu "dovolím" len raz ročne na Silvester ináč sa stretávajú sami.. aj ja mam matku ktorá zie v zahraničí ale keď ona príde vždy ide na hotel nechápem prečo oni nemôžu..
To fakt nevydržis dva dni? Posielať vlastnú matku na hotel je teda riadne cez...
Inak chudák manžel
už len to oslovenie mám "matku" o niečom svedčí. Chudák chlap. Xantipu má doma ako vyšitú
2 dni? Spamataj sa ….
Ale však jednoduché riešenie má tento problém.Chod ty na hotel... oddýchneš si od deti,od manžela,od jeho rodiny a budeš mať kľud.A manžel si zatiaľ užije čas s rodinou a s deťmi.Vyhodne pre všetkých
Žijem v zahranici a neviem si predstaviť, že by mi mamina povedala, ze mam ísť s mužom do hotelu na 2-3 týždne, ked prideme na Slovensko. By som sa jej "podakovala" a neprišla vôbec. Urazilo by ma to. Tie 2 dní je taky problém vydržať?? 🙄
Ved 2 noci vydržíš, nie sú to 2 tyzdne... este muž aj navarí, takze aj od toho ta odbremení... ved pojdete na prechadzku, na kavu, koláčik...ubehne to raz dva a ani sa nenazdas a budes im mávať pri odchode...zatni zuby a vydržíš to...
Chápem ťa. Tiež mám rada svoj kľud.
Keď to už sľúbil, nejako sa nastav,že to prežiješ.Asi nebudú 24 hodín tebe za zadkom.Možno aj pár pekných chvíľ prežijete. Možno ti pokočíkujú bábätko a na chvíľu budeš mať dokonca čas pre seba,možno...
A pre budúce sa s mužom dohodni, nech podobné veci nikomu nesľubuje.
@sasa1310 co je zle na matke? Každý máme matku predsa. Asi budes prekvapena ale najdes ju dokonca aj v slovníku.
Autorka, 2 noci zvládnete...hlavne sa neobmedzujte s deťmi, manžel nech sa stará a ty sa staraj o deti. Možno ti aj deti postrazia, zoberú von na zmrzku aj s manželom a ty budeš mať čas na seba...
2 dni (a to budu urcite furt niekde rozlietane a budu tam proste len spat), to snad nemoze byt taky problem..
Prosím ta spamataj sa🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Tak hadam je to aj jeho byvanie, nie, ze ty mu dovolujes. Aby si neskoncila sama s tymto pristupom. Akoze aj ja mam rada svoj klud, ale dva dni sa naozaj daju prezit, isto budu aj tak cely den prec a dojdu len prespat.
Boze, ale sa tu do teba pustili. Normalne im vysvetli, ze mate male dieta a potrebuje svoj klud na spanok a rezim. Nevidim na tom nic tak neuveritlne cudne.
Žena, vôbec by som sa nečudovala, ak sa tvoj manžel o pár rokov, keď mu prasknú nervy vykašle na teba.
no, to je dost zapeklita situacia teraz, ale uz to je blbe rusit, ked ich pozval k vam. to by ma asi nastvalo dost, ak by toto neodkomunikoval najprv so mnou. byvate v dome alebo v byte?
vyhoda je, ze sa o nich nemusis starat ty, ale preberie tuto povinnost manzel.
pokus sa na to nejako nastavit, a len to prezit. chapem, ze je to dost narusenie sukromia a rezimu. mozno nakoniec bude fajn a trosku zabavia deti 🤞
tak jasne že by u vás nemuseli bývať keďže majú na Slovensku aj bližšiu rodinu...ale predpokladám že ich manžel pozval, takže čo riešiš? on im bude chystať aj jedlo, on im urobí program...teraz očakávaš čo? že manžel im zavolá, že moja žena nechce aby ste u nás 2dni bývali a stretneme sa v Hornej Dolnej?
Nebudú u vás celé dni zavreté predsa, naplánujte aktivity. Keď ti budú vadiť zoberieš kočiar a pôjdeš na prechádzku, nerob z toho väčší problém ako je.
Tak som potom riadne divná že sa neviem dočkať až budeme mať dom a hosťovskú izbu a budeme pozývať návštevy na víkendy … fakt som riadne čudná 😂😂😂
Tvoj chlap by sa dal vyvážiť zlatom. Ešte aj varí a nachystá pre návštevu… čo sa teda očakáva od teba? Zoznámiť sa s jeho rodinou a porozprávať sa? Ešte ti aj deti zabavia. A s tým, že mu raz ročne dovolíš návštevu kolegov, je fakt smutné, sama sa strániš spoločnosti, ani vlastná mama ti nie je dosť dobrá… raz zostaneš sama..
Chápem, že máš stres. Možno aj fóbiu, aj keď bez diagnostiky to môže byť aj pohodlná výhovorka. Zjavne je rozdiel vo vzťahoch v tvojej a mužovej rodine. Ty mamu k vám nepozves. Mužovu rodinu doslova len trpis.... Keď máš fóbiu, nevyhovaraj sa, ale pracuj na Tom s odborníkom. Aby celý rok k vám prišla návšteva dokopy 5x? Čo budeš robiť, keď si budú deti vodiť kamošov? Neurobíš im oslavu na narodky a pod? Fakt sa posnaz a zapracuj na sebe. Ináč v tom vychovas aj deti a budú mať rovnaký problém. Starostlivosť o návštevu nechaj na muža, ty sa im povenuj popri deťoch. Vramci možnosti.
Dufam ze aspon 5i dom mate...
Ja ta chapem.
Z druhej strany, ak som zena v rokoch + dve dospele dcery a mam sa nakvartyrovat na 2 dni k mladej rodine, kde nedajboh reve babo 5* za noc... Tiez volim hotel. Mozno ani oni k vam nechcu ale muz naliehal a nechcu ho odmietnut.
Moja teta zo zahranicia chodi za svojou mamou do 2i 🤦 s muzom, na gauc. Raz boli aj s detmi a na dva tyzdne.
Kamarát mal takú ženu. Prišiel mu kamarát po rokoch a nedovolila aby prespal u nich. Taký cirkus robila, že sa kamarát nahneval, isiel s kamosom na celu Noc na tour po podnikoch a stretol tam svoju novú ženu. Odvtedy konečne zije a zistil ake je super mat po boku milu zienku a aký bol prekvapený, že Si nemusí pýtať dovolenie na všetko. Su šťastní, dve deti a ta prvá stále hundre na všetko a všetkých a vecne má problém s niečim. Myslím že je otázka času kedy tvoj manžel bude “lapať po dychu” a tento divný život kedy sa ti musí napytovat ho omrzí.
Ja ta úplne chápem. Tiež podobne návštevy nemusím. Povedz im ze na hotely budú mať väčší pokoj, lebo deti sú cez noc hlučné a hotel im zaplaťte.
Chudák a vôl tvoj manžel. Tak on navarí, na pecie a ty nie si ochotná na 2 dni prijať jeho rodinu u vás doma? Ani tvoja rodina k vám nemôže? Ty už vopred mas z toho nervy a stres, lebo to nechceš? Mas kamarátky?
Pozeram ze nikoho nenapadlo, ze matka pracujuca v zahranici ma dost chochmesu aj penazi, aby sama navrhla ze bude byvat radsej v hoteli ako sa tlacit na kope s dvomi malymi detmi a zatom.
Su ludia, co proste nebudu niekde v obyvacke spat, chrapat na celu ulicu, potit sa niekde u niekoho na gauci, ked sa mozu vyspat na normalnom matraci v normalnej posteli, v sukromi sa osprchovat a prdiet si na wecku kedy chcu 😃
Aspon predpokladam, ze nejde o dvojkridlovy kastiel, kde sa ubytovani ani nemusia stretnut...
Tvaja socialna fobia je len vyhovorka. Si jednoducho odlud a zijes vo svojej bubline, ktoru ti nesmie nikto narusit. Mozno keby si zila viac s ludmi, nie od nich bocila zistila by si, ze zivot je fajn. A "dovolit" manzelovi doviest do domacnosti navstevu? Do domacnosti, ktora je rovnako jeho ako tvoja, ktoru finacuje rovnako ako ty. Je smutne ako sa stranis ludi, je smutne, ze toto prenasas aj na muza, a bude smutne, ked toto prenesies aj na deti.
Zrazu vsetky ake tolerantne! Cumim...kde su tie, co im cudzie dieta nemoze prekrocit branu, rozky aj jogurty maju rozratane, lebo odkladaju 2000 mesacne do ponozky, nemaju rady cudzie deti, neznasaju ked sa niekto dotyka ich sedacky, tlapka bosymi nohami po vylestenej podlahe?
@babulkomale a hlavne, ze vsetci maju plne usta tolerancie voci hocijako "inym" ludom. Ani obyc fobiu nechape, kdeze este ine veci.
Radšej rob niečo s tou fóliou, naozaj. Lebo bude sa stretávať so všetkými mimo, aj bez teba.. pokým nenájde takú, čo trochu spoločnosť zvládne a v tej svojej izolacii ostanes sama. Ak nemáte 2i byt ze budete ako sardinky, tak nevidím v 2 nociach problém. Ak ty áno, no nič iné ako si pohovor it a mužom nepomôže ale nemusí ti vyhovieť. Predpokladám, ze cez deň by aj tak.boli spolu, alebo nejaký program mať budú.
@maria1989 rozkaz znel jasne: vzdy co najviac nalozit autorke temy.
Keby ona hotel nespomenula, bolo by tu milion rad ze maju ist na hotel, lebo babo, lebo fobia, lebo chrapanie a svoj klud.
Autorka spomenie hotel, matku, a uz je ohen na streche, ze tu matku tam snad posiela ona nasilu 😂