Ako pozvať von bývalú spolužiačku?

nikolas977
16. nov 2023

Ahojte, idem si k vám po radu.
Som 20 ročný chlapec, aktuálne študujúci na VŠ.
Páči sa mi jedno dievča - moja bývala spolužiačka zo ZŠ aj SŠ. Poznáme sa už 9 rokov, no nikdy som sa s ňou poriadne nerozprával, iba sem tam ohľadom školy, či by mi nepomohla s úlohou a to bolo asi tak všetko. V poslednom ročníku na SŠ mi začala byť viac sympatická, ale hanbil som sa ju osloviť aj kvôli spolužiakom.
Teraz by som jej rád napísal či by sa nechcela stretnúť, ale vôbec neviem ako jej to napísať. Mám jej to napísať priamo, že sa mi páči alebo ako.
Ďakujem za každú radu.

anjelicek26
16. nov 2023

@nikolas977 ono je to asi fakt najlepsie priamo bez blbin okolo toho, si dospely, poznate sa vecnost, myslis na nu aj ked uz je mimo tvoj obzor a chodis na inu skolu, takze zaujem dlhy, ked neskusis - nebudes nikdy vediet, prijde do cesty iny, budu mat vztah a ty z kola uplne von a budes este roky spekulovat, ze "co by bolo keby"... napis jej to priamo - cele roky som ta neviem dostat z hlavy, rad by som s tebou konecne isiel von, zacal travit cas, mal sancu ta lepsie spoznat...

h2
16. nov 2023

@nikolas977 Hlavne ju nepozývaj "vonku", ale radšej "von". 😉
Nepíš jej, že sa ti páči. Len, že by si sa s ňou rád stretol, či má záujem a kedy má čas.

lindous
16. nov 2023

Pozri, pokiaľ nie ste v kontakte, tak horšie ako teraz na tom určite nebudeš aj keď odmietne, takže smelo do toho.. Ozvi sa jej ako sa má, ako sa jej darí, či by nechcela niekam vybehnúť... prejav úprimný záujem, nech to neznie ako že si sa ozval lebo jej chceš ponúknuť poistku, ale nerobila by som ani žiadne veľké vyznania ako sa ti páči a nevieš na ňu prestať myslieť...

markusrasford
16. nov 2023

@nikolas977 nápis jej alebo zavolaj že u vás v cukrárni majú brutálne dobrý zákusok a bol by si rád keby si ju mohol pozvať

ddaassuullaa
16. nov 2023

Nerobime vedu z beznych veci😉 tu ti niekto poradi komplikovanu strategiu a la mucholapka, dievca sa namota na don chuana a ty si nebudes vediet rady, co dalej s jej ocakavaniami😁 uplne prirodzene, "ahoj, nemas chut si skocit v piatok vecer do kina/na cokoladu/na diskoteku...? Budem rad, ked sa stretneme"
Ak niekoho ma, alebo caka kecy od playboya socialnych sieti, tak to nepojde. A hlavne nebud sklamany. Nebude ta hryzt vnutro, ze si pre vase stretnutie nic nespravil.

monikkatt
16. nov 2023

@nikolas977 normalne jej napis ako sa ma.. ci by neisla niekedy na pizzu napr.
Urcite jej nepis narovinu ze sa ti paci 😃

minka201
16. nov 2023

@nikolas977 Ahoj. Ak by mi po SŠ napísal bývalý spolužiak na rovinu, že sa mu páčim a zavolal ma von, asi by som sa trošku zľakla. Mala by som pocit, že keď s ním pôjdem hneď von, tak súhlasím s chodením. Ak by mi len napísal, čo nové, a pozval ma na kávu, napadlo by mi, že robí finančného poradcu.
Môj osobný názor je, že by bolo fajn napísať jej, pospomínať na školské časy a k tomu napísať, že ti bola vždy sympatická, že ju máš rád, dať jej najavo, že bola pre teba tak trochu špeciálna a že by si nechcel prísť o kontakt s ňou. A že rád by si sa s ňou aj stretol. Držím palce 😊

nikolas977
autor
16. nov 2023

@minka201 a nebude to aj tak podozrivé, že jej píšem vôbec prvý krát o tom že ako sa jej darí, ako sa má. Podľa mňa už si bude o mne myslieť, že sa jej páčim.

minka201
16. nov 2023

@nikolas977 Môže jej to napadnúť, ale to nebude vadiť. Hlavne, aby mala priestor rozhodnúť sa, či ti dá šancu. Aby to nebrala tak, že sa musí hneď vyjadriť, či s tebou chce randiť 🙂

lindous
16. nov 2023

@nikolas977 však ale na tom nie je nič zlé, že si bude myslieť, že sa ti páči, veď je to pravda, len ju tým nemusíš priamo ovaliť ako kameňom po hlave, ale dala by som jasne na javo, že stretnutie myslíš ako rande, nech nedôjde k nedorozumeniam a zbytočnému sklamaniu na jednej či druhej strane... pozri, ak sa jej aj ty pozdávaš, je viac menej jedno čo presne povieš, poteší sa, že si sa ozval...ak tam sympatia nie je či má niekoho iného, tiež je to vlastne jedno 😂 netreba z toho robiť raketovú vedu, len ju úplne nevystraš tým, že budeš moc tlačiť

domkakvet
16. nov 2023

@nikolas977 lajkni jej fotku, to je teraz v mode, uvidis ci aj ona tebe.

monikkatt
16. nov 2023

@nikolas977 preboha, nepis jej nic take ze ju mas rad, ani ze sa ti paci, ani ze je pre teba specialna 🙈 naco hned vyznavat city sak nevies ci ma priatela a ako ta berie ona..
Normalne ju pozvi von pokecat.. len tak ako kamos, byvaly spoluziak.. ak prijme a budete si sympaticki tak to mozte rozvijat. Ale teda nedoporucujem hned v prvej sprave jej odhalovat co je vo veci, skor sa zlakne.
Inak mne sa toto stalo tiez.. napisal mi spoluziak zo zakladky ale to bolo uz vela rokov po skole ze som sa mu vzdy pacila 🙂 jasne ze som mu potom neverila ved preco to nepovedal hned, myslela som ze si robi srandu 😃

mikadooo
16. nov 2023

@nikolas977 a ste v kontakte? Trebárs píšete si a tak? Ak vôbec nie ste, začala byť som tým písaním, len také ako sa máš, ako sa ti páči v škole (ak študuje aj ona), ako zvládaš skúšky, atď. Keď bude odpisovať pár dní, tak potom by som možno navrhla nejaké krátke stretko niekde trebárs v nákupáku, že skočíte na kávu a prípadne spolu kupovať vianočné darčeky, ak by sa jej chcelo, že by ti pomohla vybrať pre mamu - ja neviem - šál alebo čo k vianociam, alebo pre mladšiu segru nejaké šminky, a uvidíš, či bude vôbec chcieť 🙂. Držím palce nech to dobre dopadne...

karolinakr
16. nov 2023

Tu vetu si spravne formulival? Bude si o mne myslieť, že sa jej páčim..
To by bol ešte ten lepší prípad

karolinakr
16. nov 2023

Ked si bude mysliet o tebe, že sa jej páčiš, maš vyhrané

viera27
18. nov 2023

"Ahoj,ako sa mas? Rad by som ta niekde pozval,ak by ti to vyhovovalo." Ak napise ze nie,budes na tom tak ako teraz,tzn vobec nic sa nezmeni a ides dalej. Akurat bez trapenia a rozmyslania,co ak.....