Ahojte. Keď sme sa s mužom dali dokopy, obaja sme sa o seba dosť starali. Chodili pravidelne cvičiť, zdravo sa stravovali, pekne obliekali, jednoducho všetko, čo k tomu patrí. V priebehu troch rokov mame spolu dve deti. Pochopiteľne, že náš vzhľad išiel bokom. No ja sa snažím dostať opäť do formy. Cvičím doma a od januára som začala držať aj stravu, ale muž povedal, že jeho to nebaví, keď nechodí cvičiť. Úplne sa opustil. 3 dni nosí na sebe to isté, niekoľkokrát sa stalo, že ešte aj ogrcanú mikinu od syna si na sebe nechal a smial sa, že aha ja nosim celé dni to isté. Vie, že ma to rozčuľuje, veľakrát som mu povedala, že mi to je nechutné a že sa opustil, ale on si z toho stále robí srandu a ja už ozaj neviem, ako ho donútiť, aby niečo so sebou robil. Ja nepotrebujem mať pri sebe chlapa, ktorý rieši len seba, ale máme 33 rokov a fakt ma neláka celý život mať pri sebe takéhoto chlapa. Chlapa, ktorý sa opustil v takto mladom veku, tak si nechcem predstaviť čo bude o rok, dva, päť. Neviete mi poradiť, akým spôsobom mu to dať najavo, že mi to prekáža? Ja mám niekedy ozaj myšlienky, že spolu takýmto štýlom nevydrzime. Mne nejde o vzhľad, ľúbim ho, ale vadí mi už len predstava, že sa mi nechce páčiť. Ja robím všetko pre to, aby som sa mu páčila a on presný opak a som z toho dosť sklamaná.
No to si si nevsimla, ze chlap je ako dalsie dieta treba sa tiez o neho starat? On sa neopustil, iba upustil od vyssich standartov, ked uz sa stal tatom. Je to v tvojich rukach z neho vykresat znovu nieco podobneho tomu, co bol predtym. Ale necakaj, ze to pojde lahko 🙂
Neboj, príde kríza stredného veku a začne sa o seba znova starať 🙂
Vecer,ked sa vyzlecie,zobrat mu veci a hodit do kosa na pradlo. Chvilu to bude trvat,budes sa musiet starat o jeho vzhlad,ale snad si to casom osvoji a napadne ho aj sameho dbat o seba.
Ak ho to nebaví, keď nechodí cvičiť (čomu chápem, mňa to tiež doma nebaví), tak mu kúp permanentku do fitka, ak vám ma kto postrážiť detičky choďte spolu 😅 vytiahni ho aspoň na prechádzku, aby sa musel postaviť z gauča, prezliect a trošku hýbať.. nie len kvôli tomu čo popisuješ, ale aj spolu stravnému času a tým to aj zaobal, ak z toho že sa o seba nestará sa len smeje
Ako mu to povedať? veď normálne na rovinu. Či vy spolu nekomunikujete? Ak vidíš, že má špinavú mikinu, zoberiem ju a dám prať.
Každú chvíľu sú tu diskusie ako denne ženy perú aj 10pračiek a ty máš problém, že chodí 3dni v špinavej mikine. 🙄 Ide to tu z extrému do extrému. 🙈
Nedá sa to štýlom, že večer keď sa vyzlečie, mu tie veci hodíš do prádla a na oblečenie mu pripravíš nové? Či to je no go pre teba, robiť mu mamičku? Alebo by som ho pri raňajkách "omylom" obliala, aby bol mokrý a musel sa ísť prezliecť. To cvičenie keď ho doma nebaví, tak nech ide do posilky, či sám nepôjde? V tom prípade nejaká posilka s detským kútikom, neexistuje také niečo? Netuším... Proste hľadať kompromis, aby bola aj ovca celá, aj vlk sýty 🤷. Mňa osobne tiež cvičenie doma nebaví, cítim sa ako idiot, poskakovať pred telkou, takže v tomto chlapa celkom chápem...🤷. Ale zas keby sme šli do fitka, tak už aspoň na nejaký bicykel vyleziem, čo tam budem postávať...
No neviem,normalne mu povedz. Vsak toto musi mat vplyv aj na sexualny zivot,to ta nemoze pritahovat. Minimalne cistota je zaklad.
@sashabb predstáv si, že komunikujeme, aj tu pisem, že som mu to povedala… len on je dosť citlivý na tieto veci a musím dávať pozor, ako mu to povedať. 100x som mala na jazyku, či sa nebojí, že keď to pôjde takto ďalej, budem hľadať inde alebo že či sa nebojí, že to bude vplývať na náš sexuálny život, ale to by bol problém 😁
A pardon, ale denne síce neperiem 10 praciek, ale 2-3 určite a myslím, že úplne stačí, že triedim, periem, žehlím, skladam dvom deťom, sebe a mužovi, ale iba čo je v koši na prádlo. Ja mu nebudem robiť mamu a hľadať kde ma čo špinavé a nebodaj to z neho trhať, aby si to vyzliekol 😁 takže ďakujem, bez týchto útočných “rád” by to tu nebolo ono 😁
Sranda je že vetšinou sú to muži čo sa sťažujú že ich partnerky sa o seba nestarajú, že chodia neupravené nenalíčene a vo vytahaných teplákoch. Ale áno aj ženám to niekdy vadí. Ale pokiaľ tak chodí len doma mne by to nevadilo. No možno nemá motiváciu, alebo teraz toto obdobie vonka zima človeku sa moc nechce nič. Skús mu narovinu povedať že nech niečo zo sebou robí. Začni najprv s tým oblečením a hlavne tým ogrcaným 😵💫 to si mala okamžite mu povedať nech sa prezlečie. Moja kamoška jej manžel sa tiež tak opustil a ona mu začala hovoriť že vypadá ako šupák 😄 a chodí jak bezdomovec v tom istom oblečení a dokonca mu just často neprala ani spodky nechala mu len 2 kusy 😆 ani ponožky tak že musel si opakovane tie isté smradlavé dať a vtedy si to uvedomil
@mikadooo presne tak. On nemusí viacmenej doma robiť nič, preto očakávam, že to čo má špinavé, dá sám do špiny ako každý normálny dospely človek 😁 a vráti sa mu to väčšinou hneď o deň čisté a poskladané 😁… ja som to trochu zle napísala. Nie len čo sa týka cvičenia doma ho nebaví, ale aj zdravo sa stravovať, vraj preto, lebo nechodí cvičiť. Nehovorím o šalátoch, snažím sa robiť normálne jedlá v zdravšej verzii a to ofrfle, lebo jeho to bavilo len keď cvičil, riešiť zdravú stravu 🤷🏼♀️ kvôli zdravotným problémom nemôže dvíhať zavážia, čiže do fitka na nejaké kardio alebo cviky s vlastnou váhou ho nedonútim😏
@dianka3 toto je ten paradox a to som mu aj vravela. Že môže byt rad, že ja som sa neopustila a snažím sa mu páčiť. Nehovorim, že aj ja nemám občas mastné vlasy, aj chodím v teplákoch, ale snažím sa upraviť aspoň na “domácky spôsob” 😁… mne nejde o teplaky, ale on sa nesnaží trochu sa zkulturnit ani keď ideme niekam. Nosí teplaky staaaaale. Je to teraz móda, tak mu to padne vhod a aj to ho musím upozorniť, že halooo, ideme na návštevu, mohol by si si aspoň tam dať rifle 🙄😁… na moje veľké naliehanie už väčšinou tak spraví, ale ja by som chcela, aby som mu to nemusela stále stále opakovať.
Asi budem musieť skúsiť zahajit postoj, ako tvoja kamarátka 😁 ďakujem za tip
Očakávaš od neho isté správanie, ale zjavne u neho to nezaberá. Rovnako nezabral ani rozhovor. Takže musíš byť aspoň chvíľu radikálnejšia. A naozaj, keď dá zo seba večer dole oblečenie, hodiť ho do koša na pranie - snáď ho odtiaľ nevytiahne. Keď niekam idete, trvať na tom, že sa prezlečie. Vytriediť staré veci. Nemá - nebude nosiť. Variť zdravšie, ak nechce, nebude jesť. Urob mu kôpku s oblečením, ktoré si má obliecť. Časom sa naučí.
Ja som mala takého frajera - on bol naučený z domu, že tepláky ešte aj veľké oslavy. Najprv bolo frflanie, ale zvykol si, že proste nepovolím. Prišlo mi to, že mám pri sebe nesamostatné decko, ale netrvalo dlho a sám videl, že vyzerá lepšie, kamaráti ho pochválili, že jej, dobre vyzeráš...a šlo to.
On je dosť citlivý a musíš dávať pozor ako mu to povedať? 😲😂 akože sorry ale toto vážne?
Vôbec nemusíš hovoriť okolo omáčky ani mu robiť mamu. Idem prať, vidím, že to má na sebe, poviem daj mi tú mikinu operiem ju a hotovo. Ja nepíšem nikdy útočne, tak to tak ani teraz neber, ale robíš z komára somára. Akože miesto toho aby si mu povedala jednu vetu, budeš okolo toho chodiť a riešiť len aby si mu nerobila mamu a náhodou ho neurazila. To potom tá komunikácia u vás asi nie je až taká dobrá ako si myslíš.
A nie je to tym ze ho do toho prilis tlačis? A on prirodzene prijal opačný postoj.
Co jeho kamosi? Cvičil sam? Keby sa distal do partie muziv ktori sa o seba starajú urcite by sa pridal.
Zahlásim idem prať, daj ešte veci čo sa dajú oprať, aj tu mikinu čo máš na sebe..ak by nechápal tak narovinu nemienim sa s niekým túliť keď ma na sebe ogrcanu vec...a nehovor mi že sa sprchuje denne, určite nie však?
@sashabb 👌👍
Povedať mu to narovinu,bez okolkov a prikraslenia,aby hneď pochopil čo je vo veci,skús napríklad dva týždne napríklad nosiť to isté,neumyt vlasy,či si všimne a nejako ti to dá najavo 🤷