Ako povedať kamarátke, aby mi nedošla na promócie?

24. jún 2024

Ahojte, poraďte mi ako mam vysvetliť kamarátke nech mi nechodí na promócie? Z nejakého dôvodu sa sama pozvala a ja neviem ako jej mam vysvetliť šetrne aby nechodila. Už som jej naznačovala že potom idem hneď s rodinou na obed, dokonca som jej povedala že zo školy mame kapacitne obmedzenia do ktorých som sa ledva zmestila s členmi rodiny. Ona ale stále trvá na tom že dôjde a ja už som bezradná.

milan123x
24. jún 2024

povedz ze si chora ze neprídeš ze tam nebudes 😂

rozculena
24. jún 2024

Prestaň naznačovať.Normálne jej to povedz,keď naznačovaniu nechápe.Počuj,Zuza,ani moja celá rodina tam nejde,lebo tam nie je tolko miesta.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca0510
25. jún 2024

@sheila121 keď už chces ľudí poučovať,tak sa nauč,že správne sa povie "budeš promovana", nie "promujes".
https://slovnik.aktuality.sk/pravopis/kratky-sl...

mirkam3
25. jún 2024

Normálne, napriamo. Že by si tam (predpokladam) rada mala viac ľudí ako len najbližšiu rodinu, no z kapacitných dôvodov ju ani ostatných nemôžeš pozvať. Žiadne báchorky o chorobe a neviem čo ešte by som nevymýšľala, ste dospelé predsa…

larisa
25. jún 2024

Asi nie si dosť inteligentná aj keď máš promocie , keď sem si položila túto otázku. ... Posli jej sms- ku prepáč ale nepozvala som ťa. Budu tam len rodičia a súrodenci. Ďakujem za pochopenie. Prepáč.

chvostik1
25. jún 2024

Je to kamoška spolužiačka alebo spolubývajúca z vysokej školy? Ak áno, to je až taký problém keď príde do auly aby sledovala to ako ti odovzdávajú titul a potom ti potriasla rukou a objala ťa?

Ak je to kamarátka, ktorá kvôli promóciam musí pricestovať, tak sa jej pekne poďakuj za podporu, že si to od nej veľmi vážiš, ale z kapacitných dôvodov vám bolo nariadené pozvať si maximálne 4 členov rodiny a ty si už počet naplnila. Že to spoločne oslávite pri pohári vína a obede keď už budeš doma.

medda_beda
25. jún 2024

Veď jej to povedz úplne normálne.My sme si kamošky nešli na svadbu lebo sme ju mali obe len v kruhu rodiny.

lienka.7
25. jún 2024

Prečo by sa nemohla prísť len tak pozrieť? Na obed ju potom nevolas tak kde vidíš problém? Inak, musíš byť fajn super kamoska👌 hanbis sa za ňu? mňa na promócií doslova prekvapili známi, ktorí odo mňa dostali len oznamko, ani som ich nevolala... ale chceli ma vidieť, doniesli kyticu. a cuduj sa svete, aj do auta ich len tak pustili🤔

luliu
25. jún 2024

Tiež nechápem, prečo z toho robíš vedu. Je to verejná slávnosť, môže prísť hocikto. Nemusí mať "obmedzené" miesto na sedenie, môže stať v rohu, zagratuluje ti a odíde. Je to maximálne neslušné jej vravieť nech tam nejde, tie čo ti tu radia, asi nikdy nezažili promóciu

chvostik1
25. jún 2024

@lienka.7
@luliu

Podľa mňa to asi v očiach autorky až taká kamarátka nebude ak sa úprimne neteší z toho, že chce spolu s ňou zdieľať jej veľký deň a doslovne jej jej prítomnosť na promočnom akte prekáža.

My sme si ako kamošky na promóciách boli a veľmi sme sa z toho tešili. Moji rodičia boli úplne nadšení z toho, že mám toľko skvelých kamošiek. Úplne najbližšie priateľky sme sa dokonca pozvali aj na "onen" spoločný rodinný obed po promóciách. Už mám po promócii pomaly 12 rokov a s tými kamoškami som v intenzívnom kontakte dodnes. A vždy keď sa stretneme, mám pocit akoby sme sa naposledy videli len pred víkendom 🙂

Tiež nerozumiem tomu prečo z toho autorka diskusie robí takú tragédiu. V aulách je miesta určite dosť.

syslik81
25. jún 2024

chce sa prist len pozriet zagratulovat a ist alebo aj ostat? normlane jej povedz .. bude toho vela,neviem,ci budem mat vobec cas ist za tebou .. ale hned ako skoncim rodinnu slavnost a budem volna sa ti ozvem a skocime spolu do mesta to oslavit ..neviem presne ktory den ale iste sa ti ozvem

zltalienka
25. jún 2024

@lienka.7
@luliu tak neviem ako inde ale v Košiciach je vstup na promócie na vstupenky. Ak pre ňu nemá vstupenku, dovnútra sa nedostane. Aj autorka spomína "kapacitné obmedzenia".

lienka.7
25. jún 2024

@zltalienka kapacitne obmedzenia sú len na sedenie (ano, na vstupenky). Bola som na viacerých promociach VS a nikde nebol problém, žeby ma "nepustili" do budovy. Po ďalšie, za gratulovať jej môže aj vonku predsa. Ci ani to si autorka neželá? Tak potom nech ju/sa nenazyva kamoškou, lebo je trápna.

lienka.7
25. jún 2024

@chvostik1 presne. Nech jej povie, že ju tam nechce, lebo jej ako kamoska za to nestojí.

panonia
25. jún 2024

Možno chce prist len pozrieť a zagratulovať. U nas mohli prisť do auly len 2 osoby, ostatní to pozerali vo vedlajšej mestnosti. Ja som promovala s kamoškou😀.

tramtada31
25. jún 2024

A dôvod? Mna si kamarátka vyslovene na promócie vyžiadala a zavolala ma aj na popromocny obed

rorino
25. jún 2024

Normálne jej povedz,že nemáš toľko vstupeniek,a ak ju pustia aj bez,tak nech príde,ale že nebudeš mať na ňu čas,lebo potom pôjdete na obed,ktorý už máte objednaný.A s ňou oslavis inokedy.

zltalienka
25. jún 2024

@lienka.7 ako keď som nemala vstupenku ani som sa nepokúšala vojsť dnu. Zablahoželať vonku "po" promócii som bola viackrát a vopred som to neoznamovala. Nevadilo to nikomu.

mantilka
25. jún 2024

Ale možno ťa počká len vonku a dá ti kvietok. Tak to robili moje kamošky. Treba jej slušne povedať, veľmi ma to teší, že mi chces zagratulovať ale do.... nemám pre teba miesto, ani celej mojej rodine som nemohla dať vstupenku. Dá sa len na skok vonku...potom idem s rodinou do reštaurácie. Ale budem rada, keď sa inokedy stretneme u mňa alebo na káve.... Možno ťa chce vidieť ako budeš upravená a prežiť to s tebou na chvíľku.

mantilka
25. jún 2024

Za mnou prišli spolubývajúce, kamošky...moja rodina len pozerala že asi 10 ľudí došlo s kvietkami ale na hostinu neprišli a ja som ich už nikde nepoznala...lebo som išla ďaleko domov. Ale zhodou náhodou väčšina z tých kamosiek promovala o rok a práve som bola na školení v BA, tak som im prišla zagratulovať s kvietkami...veľmi sa potešili.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz