Ako ponúknuť pomoc, aby sa pani neurazila?

17. dec 2024

Ahojte, synova spoluziacka pochadza z menej solventnej rodiny s jednym rodicom. Casto jej vraj v skole chybaju pomocky, nechodi na lyziarsky, plavecky, vylety. Ja som sice tiez na syna sama, ale aj ked nezijeme v prepychu, myslim, ze mame dostatok na normalny zivot. Chcela by som mame dievcatka ponuknut skolske pomocky, prispevok na skolsky vylet, zaplatit plavecky napr. Prosim poradte, ako to urobit, aby sa neurazila? Je to velmi hakliva tema, nechcem nic, nechcem, aby sa to niekto dozvedel, aby sa necitila zle, len aby dievcatko malo to iste, co spoluziaci. Ako jej to navrhnut? Dakujem.

enka81
17. dec 2024

Neda sa ti to nejako anonymne? Pomocky do krabice a pred dom/dvere, prispevok neviem, snad niekoho nieco napadne.

ssimusska
17. dec 2024

Ono to môžeš podať najlepšie ako to ide, no pani sa uraziť môže tak či tak. Asi nevieš aká je povaha však?

zic
17. dec 2024

Ja by som jej to ponukol v zmysle, ze "nie pre nu, ale pre malu"... teda "chcela by som prispiet vasej dcerke ak by ste mali zaujem, aby mohla ist s detmi na lyziarsky / plavecky..."
Alebo "mam nejake extra pomocky, nepotrebujete pre dcerku"? Kludne ju aj "oklamat", ze si dostala zadarmo alebo mas pristup / navyse... ze ci nepotrebuje... ze syn vravel, ze jej chybali minule...

nika23t
17. dec 2024

Alebo začni tým, že si tiež na všetko sama tak ako ona, že vieš, aké je to náročné v dnešnej dobe, a že aj Ty si prijala pomoc, keď si potrebovala. Inak je to od Teba veľmi pekne.

mantilka
17. dec 2024

Možno cez učiteľku, že je niekto kto by chcel anonymne pomôcť zaplatiť jej dcére aby išli všetci z triedy. Nech učiteľka povie, že nechcel ísť osobne, aby sa neurazia ale pre dobro dieťaťa to chce spraviť.

lenkahvh
17. dec 2024

a keby si to skusila cez ucitelku? s nou sa porozpravaj a nech to zvali na nejaky skolsky fond, ze su tam na to obcas vyclenene prostriedky, podla mna to nebude dalej ta mama skumat - napriklad ten plavecky by sa jej takto akoze cez to mohol uhradit, aspon nieco

mantilka
17. dec 2024

Naozaj veľmi dobré srdce máš ♥️.

janinque
17. dec 2024

@mantilka
@lenkahvh presne toto by som navrhla aj ja. V škôlke som riešila rovnakú situáciu, nechcela som uraziť rodičov a učiteľka im to krásne odkomunikovala. Pomoc prijali.

autor
17. dec 2024

Dakujem za rady. Nechcem velmi cez ucitelku, aby sa to nerozkriklo, ucitelky byvaju u nas dost klebetne, nechcem, aby sa pani citila zle. Ale napr.ako ste pisali vyssie, mozem jej povedat, ze mame doma toho strasne vela, tych pomocok a ze mne tiez pomahali a nejako k tomu potom prihodit tie vylety casom.

autor
17. dec 2024

Alebo cez ucitelku, ze cez skolsky fond akoze, tiez dobry napad.

gribka1
17. dec 2024

Hoď jej do schránky obálku s pár eurami.

riyadh
17. dec 2024

Klobuk dole, 🥰

terezkaarthuramax
17. dec 2024

Poznam rodinku s detickami s diagnozami. Najprv som pani pochválila a potom napisala chcem.niecim.potesit deti..pani sa tesila
Je to od teba.krasne gesto.
A kebyze jej to da tvoj syncek? Tomu dievcatku?tie pomocky do skoly a medzi to zamiešas nejaku obalku s peniazkami?

terezkaarthuramax
17. dec 2024

@janinque si skvela

bystrozraky
17. dec 2024

Kup nejaky poukaz do ochodu z ktoreho si myslis, ze potrebuje veci. A potom jej povedz, ze tu mas taku prebytocnu poukazku, ze by si bola velmi rada ak by si ju zobrala...alebo nico podobne. Kiez by bolo takych ako si tu viac ;) Prajem pekny den...plny úsmevov

eternity24
17. dec 2024

Prvá možnosť je, že sa porozprávala s mamickou priamo. Druha možnosť je, že sa porozprávať napr s triednou učiteľkou a navrhnem anonymne sponzorstvo, ona nech to odkimunikuje mame dievcatka. Alebo jej môže aj povedať, že jednoducho trieda sa jej vyskladala na pomôcky…

janinque
17. dec 2024

Hmotné veci, ako napríklad pomôcky pre dieťatko, sa dajú nechať aj v skrinke, v taške s odkazom, že máte doma prebytok a ak to budú vedieť využiť, budeš rada, že to niekomu poslúži. Peniaze by som riešila radšej cez učiteľku a "triedny fond".
Mne napríklad vtedy povedala učiteľka, že maminka toho chlapčeka bude rada aj za oblečenie, či obuv. Chlapček bol od môjho o hlavu menší, takže som im pravidelne nechávala v skrinke aj pekné oblečenie, ktoré syn už neobliekol. Pamätám si, keď som im nechala snehulky na zimu a chlapčeka som potom stretla v nich vonku, konečne nemal tenké tenisky. Nikdy som im nepovedala, že to majú od nás, ale videla som, že naozaj tie veci využívajú a pomáhajú im.

guudy
17. dec 2024

Ja som raz chcela dat par eur za jednu sociapnu rodinu v triede a bolo mi to odmietnute…a to slo o nejakych 5-10€.

stanulienkat
17. dec 2024

@janinque krasne gesto

h2
17. dec 2024

@gribka1 Toto by sa mohlo minúť tomu, na čo to autorka plánuje. Čiže mamička využije ponúkané peniaze na niečo, čo jej príde nutnejšie, než dcérkin plavecký napríklad.

terezkaarthuramax
17. dec 2024

@guudy co je to sociapnu

indiankaindi
17. dec 2024

Riešili sme niečo podobné, u dcéry v triede bolo dievčatko, ktorého mamina si nemohla dovoliť nič. Keď šli na výlet, ona nemohla ísť, lebo mamina na to nemala. Ponúkli sme pani učiteľke, že zaplatíme výlet za ňu s tým, aby danej mamine nič nepovedala, resp. iba toľko, že niekto iný uhradil výlet aj za jej dcéru. Prípadne, že z triedneho fondu vystali nejaké peniaze a ona za to môže ísť na výlet. Neskôr, ak potrebovali pomoc, riešili sme to opäť cez pani učiteľku, ktorá pomohla za nás, danej rodine nič nepovedala, len kúpila, čo bolo potrebné a tvrdila, že to sponzoruje škola.

h2
17. dec 2024

@terezkaarthuramax Sociálnu, keď ťukneš vedľa.

autor
17. dec 2024

@terezkaarthuramax och, to si neviem ani predstavit. On by jej to vykrical, urcite by na to upozornil, cela trieda by vedela. Nedajboze keby mali oni dvaja nejaky konflikt. Urcite nech to nik nevie, ani deti. Spytam sa jej medzi styrmi ocami, ze mam vela pomocok. Dievcatko je o pol hlavy vyssie od mojho, veci mam len chlapcenske a male.

summer23456
17. dec 2024

Ja by som to cez učiteľku neriešila. Mohlo by ju to nahnevať, že robíš klebety a presne potom by sa hanbila, že sa to dozvie celá trieda... Ja by som skúsila sa s ňou dať do reči, môžeš jej časom povedať, že keď si bola ty v zlej situácii, že ľudia ti pomohli a ty máš potrebu to posunúť niekomu inému, vrátiť tu pomoc, ktorá sa ti dostala, ako v tom filme Podaj to ďalej, či ako sa volal.. Zaviedla by som to tým smerom, že tebe to urobí veľkú radosť, ak by to prijali...

PS: si úžasná 💗

mamutka
17. dec 2024

Môžeš skúsiť, že máš od známej veci ale všetky sú s babskou tematikou, ze ty to nemozes svojmu synovi posunúť a trčí ti to doma nevyužité. Že by bolo super, ak by si jej to mohla venovať

autor
17. dec 2024

@mamutka hmmm, ale to zas nemozem, tolko penazi nemam...nemozem jej v obchode kupovat kvalitnejsie nove veci na oblecenie, z pepca jej nechcem davat. Synovi kupujem najma tu z konika, vela mi da aj kamaratka po svojom synovi.

mamutka
17. dec 2024

Ale ja som myslela školské pomôcky, už aj také pravítka sú farebne, s tematikou. Kruzidla, ceruzky, pera, veľa toho nájdeš ružového a pod

autor
17. dec 2024

@mamutka aha jasne, ano, to urcite, opytam sa jej v tichosti. Syn vravi, ze nema pomocky, stale si poziciava.

katuskamala1
17. dec 2024

Vyuzila by som toto obdobie vianoc a urobila balicek napr tych skolskych pomocok a dala mame s tym,ze moj syncek si jej dcerku oblubil a ked sme kupovali nam, tak velni chcel potesit i ju a chceli by sme jej dat darcek a dala by som jej ho do ruk. Neskor, ked by bol napr ten vylet tak tiez nejako podobne.