Ahojte
Ako oslovujete svoju Mamu,, mama, maminka, alebo mami?
Keď si s ňou nerozumiete..,
Je tu niektorá z vás, ktorá ju oslovuje menom alebo inak?
Napiste dakujem
🙂
Mama alebo Baba.
od kedy mám dieťa tak väčšinou menom alebo mamina. Aj moja dcéra ju volá menom.
moju som volala "mami" , potom mala obdobie, ked vyzadovala, aby som ju volala menom, ked sa mi narodili deti, tak "babka"
Kabka 😂 skomolenina môjho syna, ktorá sa uchytila🙃
Neviem ci si vsetky baby vsimli tu poznamku: ked si s nou nerozumiete🤗
@nela22323 To akoze dlhodobo nerozumieme alebo len ze sme docasne pohadane?
Ja som oslovovovala Mami bez ohladu na to ci sme boli pohadane alebo nie.
Ja si s mojou mamou nerozumiem od detstva. Veľmi mi ublížila. Volám ju mama, alebo babka (mám deti, tie tu tiež volajú babka).
Mama, odjakziva :D
Ja som rada, zas mna moj maly vola maminka alebo mamka. :D
S rodicmi som nemala ziadny blizky vztah, ani nemam.
@viestta pisem, ze ak s mamou nevychadzas, mas ju oslovovat “hej ty”? Napisala som len, ze neviem ci si vsetci vsimli dodatok - ze ak si s mamou nerozumies. Nie som si ista ci v tvojom okoli su aj take mamky, kt matkami byt nemali. Moju kamosku napr jej bio matka tyrala … 🙂 a stale ju oslovovala bio matka. Nijak hanlivo jej nepovedala. Ale ani nie uplne pekne (krajsie nez by si zasluzila). Nikde nikdy nikto vsetky roky nevychadza na 100% cukrikovo uzasne
Mamka, babka
Odkedy mam dceru volam ju babka.... inak v sukromi ju volam *****(no proste nepekne). Mama jej uz povedat neviem
My sa voláme menami. Máme normálny vzťah, len sa to tak nejak uchytilo.
Keďže moja dieťa moju "matku"premna to neje matka tento titul patrí v mojom živote iné osobné (mojej staraj máme ) "vychovala"(""preto že má vychovali a starali sa o mňa viac iný ľudia hlavne starka Ta mi je ako mama volám ju buď mama alebo starká )
Tak že ju volám Zuzana alebo ropucha 🤣 určite nie "mama"
Ja ju neoslovujem nijako, ona di pomenovanie mama nezasluzi...pred inymi ludmi o nej hovorim ako o mamke (u nas negativne) alebo matke, obcas pouzijem jej rodne meno...nieco ako: S Evou si volala?...inak jej povedat neviem
@erikavesela nápodobne..tiež ju neoslovujem nijako
Čudujem sa ženy, kde je úcta a rešpekt? tie ženy vám dali život a už nech sú akekoľvek, vždy to budú pre vás MAMY. Neviem si predstaviť, že by som vlastnú mamu nevedela osloviť slovom mama, nech už v živote urobila jednu alebo niekoľko chýb.
@tanyag nikdy si nebola v nasej kozi, nezazila si, co sme museli zazivat my, a tes sa z toho, ze si nebola na nasom mieste...my vieme, co sme zazili a nik na svete nema pravo nam kazat (aj ked si myslim, ze to myslis v dobrom) ako mame/nemame oslovovat svoje matky, ver, ze mame na to svoje dovody (ty to nazyvas chybami, ja tomu hovorim zlyhanie rodica na plnej ciare, a ver tomu, ze niektore zeny by nemali mat deti, nezasluzia si byt matkami)
@erikavesela nekážem, len som sa nahlas zamyslela. Každý ma nejakú minulosť, ja som tiež nevyrastala v bavlnke, ale odkedy som sama mamou, tak by mi bolo ľúto, ak by v dospelosti na mňa vlastná dcéra "zanevrela" alebo ma nazývala ináč ako MAMA. Nesúdim, neodsudzujem, aby sme sa chápali.
@tanyag ved pisem, ze si myslim, ze to myslis v dobrom...ja robim vsetko pre to, aby moje deti nikdy na mna nezanevreli...mojej matke je to jedno...nikdy neprizna svoje zlyhanie...ale ja tomu vravim..jej rozhodnutie=jej zivot...tak nech si ho zije...
mamina, alebo menom :D
Mamka, babka na striedacku