Ako odísť z toxického vzťahu?

7. aug 2022

Ahojte. Nejdem tu písať, prečo je náš vzťah toxický, nezdravý a prečo v ňom nie som šťastná. Bolo by to na knihu.
Moja otázka je, ako z neho odísť? Býva u mňa v byte, vlastný nemá a vlastne nič svoje nemá. Dieťa nemáme, len psa (ktorého veľmi ľúbim).J
Pri každej hádke sa s ním rozchádzam, lebo iba vtedy mám na to odvahu. Lenže na druhý deň (alebo po pár dňoch) zo mňa hnev opadne bez ohľadu na to, čo sa stalo a zrazu s ním chcem byť, aj keď som si plne vedomá, že je to zlé rozhodnutie a pri ďalšej hádke sa situácia zopakuje. Je to 4 roky dlhý začarovaný kruh.

Neviem, myslela som si, že je to láska ale asi nie. Nemám chuť sa k nemu túliť atď., sex s ním ma nevzrušuje. Často si o ňom myslím, že je idiot - to asi nie je zrovna znamenie lásky.
On tvrdí, že ma ľúbi a je so mnou šťastný - neviem posúdiť, či je to pravda. Raz sa správa tak a raz tak.
Často máme aj pekné chvíle, ale mám pocit, že tie zlé prevažujú.
Príde mi to, ako keby som bola na neho citovo strašne naviazaná a hocičo by urobil, ostala by som s ním, aj keď vlastne nechcem. Je náročné sa od neho odpútať, obzvlášť keď ma začne prehovárať.

Okolie už tiež vidí, že niečo nie je v poriadku (rodina, najbližší pristelia). Snažím sa ho pred nimi kryť, ale bolo veľa situácii, kde pravda vyšla najavo.

Prosím, poradte mi, ako to ukončiť. Veľa ráz som počula, že “vyhoď ho a hotovo” ale ja to takto nedokážem. Prosím, pomoc.

cicuca
7. aug 2022

Nájsť vlastnú seba hodnotu a pochopiť nefunkčné a samodeštrukčné vzorce získané pravdepodobne z detstva. Zo začiatku postačí, keď na to pôjdeš cez rozum a pozri na na váš vzťah z nadhľadu a požiadaj ho, aby sa odsťahoval. Pre rozchod si rozhodnutá, budúcnosť si s ním predstaviť nevieš, nepriťahuje ťa. Nech odíde skôr, ako by si ťa náhodou piatok dieťaťom. Držím palce a ak budeš chcieť, kľudne napíš 🙂 a nech ti bude hovoriť čokoľvek, pozeraj sa na neho cez skutky a nie cez slová, zachovaj si triezvy úsudok a nenechaj sa oklamať

januska12323
7. aug 2022

Najprv sa musíš definitívne rozhodnúť a potom mu to oznámiť. Drahý môj do konca mesiaca si odstahuj všetky veci aj seba, ja sa s tebou rozchadzam. Nemáš nejakú kamošku čo by ťa počas toho času podporovala? Aby si s ním naozaj skončila.

jaskolka
7. aug 2022

A ako by si tu pomoc si predstavovala? Ze k tebe niekto príde, zdrapi ho za golier a vyhodí von? Potom ti vezme telefón, zablokuje toho muža všade a bude 24 hodín ta strážiť, aby si si dotyčného nekontaktovala?
Takto to nefunguje. Jedine ty sama to môžeš urobiť a sama aj v tom vydržať. V kľudnom stave, nie po hádke. Áno, pomôcť ti môže rodina, kamošky, ale len ty to musíš vydržať. A opakovať si, že takto to je lepšie. Proste rozumom si všetko zdôvodniť. Nie si s ním šťastná, neľúbis ho, netúžis po ňom, prekáža ti, nevies si s ním predstaviť už žiť.
Tak daj šancu vám obom nájsť si človeka, s ktorým to bude možné.

viestta
7. aug 2022

Na skladať jeho osobné veci do mecha, vypytat kľúče a hotovo. Co je na tom.zlozite?

autor
7. aug 2022

@viestta znie to jednoducho, viem. Počula som to veľa krát. Ale mne to príde tak ľúto, lebo nemá veľmi kam ísť (max k rodičom, btw. Má 28). A pri tej ľútosti si poviem, že šak to možno nebolo až také zlé, možno som ja náročná atď.,…

luccija
7. aug 2022

Lutost, ze nema kam ist nie je laska.Nepredlzuj to...

ckocka
7. aug 2022

Ak ti nechceš prečo ťa má niekto prehovárať? Však si ho nechaj.

katarinka89
7. aug 2022

Myslím ze ty sa s ním nedokážeš rozísť z praktického hladiska- nemá byť, je ti ho ľúto. A to láska veru nieje.

viestta
7. aug 2022

Tak 28 ročný čap sa už musí vedieť postarať aj sam o seba. Vyciciava tavemocne, Vyciciava ta materiálne (lebo ma kde bývať, aj o pohodlie ma postarané) a tebe je ho ľúto? A teba samej ta nie je ľúto, že strácas čas s ch-uj.om, ktorý ťa využíva a depta?

micusa2222
7. aug 2022

asi sa bojíš samoty,,,to je všetko,,,daj sa na nejaký kurz jazykov alebo športu, choď na sociálne stránky, kde si začni s niekým dopisovať, príp.si dohodni nejakú kávu,,hľadaj priateľov a priateľky , využi každú príležitosť na zoznámenie sa s niekým,a keď budeš mať istotu, že ti niekto vyhovuje, keď len spočiatku ako priateľ, tak tohto tvojho tzv.partnera pošli do ri..ti.....

sante81
7. aug 2022

Mne je ľúto teba. Si nešťastná, chlap nepoužiteľný a nedokážeš zbaliť tašku a ukončiť to.

autor
7. aug 2022

@micusa2222 bude to tak jednoduchšie?

jaskolka
7. aug 2022

Byt s niekym len z ľútosti je to najhoršie, čo môžeš urobiť pre obe strany

ropucha6
7. aug 2022

No kto iny to ma za teba vyriesit ak nie ty? Zas neopisujes ho ako nejakeho hajzla, ja by som mu oznamila slusne (az teda by som bola presvedcena o tom), ze do konca mesiaca/nejaky deadline sa ma proste odstahovat. Teatralne mu vyhadzovat veci, v tom nevidim zmysel, hlavne, ked pises, ze sa s nim rozchadzas pri kazdej hadke. Hlavne si ujasni, co chces a preco to tak chces.

katkine_terapie
7. aug 2022

Autorka: Preco sa ti to nedari je kombinacia strachu z toho, ze budes sama, pocitov viny (Ako s tebou komunikovali rodicia? Ak od teba nieco chceli, nemala si pri tom pocity viny, ak to nesplnis?) a toxickeho kolotoca (ak tvoj vztah je naozaj toxicky, to posudit neviem, kedze si o tom nenapisala nic, co je ok). Prvy krok je rozhodnut sa, ze tento vztah nie je pre teba dobry, nevyhovuje ti. Potom si priprav pla, male ciastkove kroky, ktore budes postupne plnit, odfajknes si ich ako splene. Napriklad: 1. Rozhodnut sa pre ukoncenie vztahu. 2. Porozpravat sa s partnerom, ze vo vztahu nechces pokracovat. 3. Dat mu termin na najdenie si byvania. 4. Najst si aktivity, ktore si chces dopriat po rozchode (1. zacat s taliancinou, 2. vyjst feratu 3. ist s kamoskami na wellness 4. 2x tyzdenne chodit na jogu.... atd.) - pomoze ti to prekonat krizy po rozchode. Drzim palce.

bosorka2302
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bambinomio99
8. aug 2022

A prečo je nepoužiteľný ? Prečo sa hádate ? Čo urobil ? To nepíšeš len to nazývas toxickym

laska86
8. aug 2022

Najhorsie natom vsetkom je to ze ty sama nevies co chces..preto tie vykyvy a zmeny nazorov...v tomto ti nikto neporadi...sama musis vediet ci chces takto pokracovat..

micusa2222
10. aug 2022

určite...

maxxim
13. aug 2022

Vylozil by som ,,karty" na stôl... Nech su dôvody akekolvek, proste sú, a ak je to nenavratne poskodené ( myslim vzťah a dôvera, tak načo odkladať takúto informaciu...
Daj mu čas na najdenie si svojho bytu, nech si život uprace po svojom, ale ty niesi povinna zamlciavať... Treba to dat von a najst rozumne riesenie ak jo nechces vykopnút zo dňa na deň...či ( ty sa bojís reakcie?)

maxxim
13. aug 2022

@jaskolka len ak je nervak, dobre by bolo, sk by mala niekoho pri sebe.."