Ako odísť od priateľa?

9. feb 2024

Ahojte, potrebujem vašu radu. S priateľom spolu žijeme 2,5 roka. Posledný polrok (aj viac) to už je medzi nami také by som povedala chladné. Neprejavuje ku mne žiadne city, nikam nechodíme, on stále iba na mobile notebooku. Od začiatku roka boli iba hádky a nič iné. Za posledný rok sme riešili aj nejaké iné baby, vymazal raz správy s nejakou svojou pacientkou predomnou, a cely den tvrdil že s nou nepísal potom sa priznal že nechcel aby som robila scény, ked vypije tak za druhými mam pocit ze behá alebo teda dáva im nejaké pohlady a pod. Ja som toto všetko odpustila tolerovala. Problém začal keď sme čosi s mojim ex priateľom riešili- pracovné. S ex sme sa rozišli asi lred 5 rokmi, bola to taká “detská láska” ktorá trvala 4 mesiace z toho sme sa visc ako polroka poznali. No a ako tak sme riešili pracovnú vec sme si potom nejako začali písať, ja som sa zasa začala usmievať, zaspomínali sme si, zasmiali sa. A to písanie stále pokračuje. Do ex som bola veľmi zaľúbená a náš rozchod ma veľmi sklamal vtedy ale, dodnes sme spolu vychádzali normálne, pozdravili si na sviatky napísali. S ex sme sa stretli na káve a mali sme si toho veľa čo povedať, konečne som sa dokázala smiať -obaja. Ja som sa asi zrejme zniva zaľúbila. Prisliel niekto to mi dáva to čo s mojim vtedajším priateľom necítim a asi ani nikdy nebudem. Pred tyzdnom som odišla k rodičom s tym ze to tak dalej nejde a som mu vytkla veci ktoré mi vadia, prišiel prosit povedala som dobre dam druhu šancu, sám aj ex mi to povedal aby som dala aby som si to nevyčítala potom že som mu ju nedala. Čakala som ze ta jeho zmena bude trbat dlhsie ako tyzden …trvala 3 dni… strasne mi vadi ze ma absolutne nepocuva nude rozpravat len o tom čo zaujíma jeho, mone ťažkosti v práci len pdpovie “uhm” “no ta vidis”… ziadna opora podpora. Pred tyzdnom sa ma spýtal či ho milujem pobedala som ze nemilujem ze k nemu uz nic necítim a on aj napriek tomu silou mocou chce somnou byť. Byt sme si zariadzovali v podstate spolu mam tu veľmi velmmi veľa vecí skoro všetko tu je moje (okrem nábytku)… ked by som odtiaľ odišla ostali by mu prazdne skrinky, dala som mu aj auto aby mal na čom chodiť. Neviem čo ho drží somnou…či su to tie materialne veci alebo je na man zvyknutý a chce ma… kazdy den premýšľam ako odtiaľ odist jemu vysvetliř ze je koniec, neviem ako by to vzal či by si niečo neurobil a pod… som z toho zúfalá, a nie som jednoducho šťastná

aylinn
9. feb 2024

Veď si zbal veci a odíď a vykašli sa na prazdne skrinky veď ich čoskoro zaplní ďalšia. Nemáte dieťa , majetky , neriešite rozvod , vzťah ťa nenapĺňa očividne ho už ani nelúbiš. Nič si neurobí. Mám ti prísť pomôcť s balením ?😃

autor
9. feb 2024

@aylinn každá pomoc sa zíde😂😂ďakujem!

zero1
9. feb 2024

načo také litánie kvôli nefunkčnému vzťahu v ktorom niet záväzkov? zbaľ kufre a odíď. a neboj sa nič si neurobí. urobí maximálne si to že si nasťahuje druhú

nurielka
9. feb 2024

Tiež si myslím, že si už rozhodnutá, len mu to predostri. Ty za jeho život zodpovedná nie si. Šancu si mu dala, tie šance sú len od toho, že myslíš na to pekne čo ste spolu zažili. Človeka nezmenis, zmeniť sa musí sám od seba, nie vďaka tebe. Alebo kvôli tebe.

januska12323
9. feb 2024

Akú radu potrebuješ? Už ho nemáš rada, žiadne dieťa vás nespája ani manželstvo. Potrebuješ len nájsť iné bývanie, zbaliť kufre a odísť.

vanilkovazmrzka
9. feb 2024

Paci sa mi ako si zacala ze s priatelom to nefunguje lebo beha za inymi a potom sa to zvrtlo ze vlastne ty si sa zalubila do byvaleho a preto chces odist 😆

banderaska29
9. feb 2024

počkaj. jeho pacientka - takže on je predpokladám doktor. to naozaj nechávaš doktorovi svoje auto, aby mal na čom chodiť ? 😀 toto je blbosť až mraky. lekári zarábajú mesačne od 3500 eur a samozrejme podľa atestacie skusenosti už len viac. a dalsia vec, ty tu miešaš to ako ťa štve že ti nedáva pozornosť a nevenuje sa ti, ale vlastne ty už máš techtle s exom 😀 dobrý príbeh na piatok. ale neverím ti ani slovo

jaskolka
9. feb 2024

Ty si už rozhodnutá, tak neviem, akú radu chceš? Ako odísť? No povedať mu, Jožko, odchádzam, končíme, zbaliť veci, zamknúť dvere, kľúč mu hodí do schránky a zavolať si taxík....
Nerozumiem, ake prázdne skrinky riešiš? 🤔🤔

kitycat
9. feb 2024

Nalozit svoje veci do svojho auta, tento nevztah ta drzi... a na ex sa tiez neupinaj.
Treba sa trochu zamysliet a dospiet.
Tolko rozchodov je, nic si nespravi ide mu o tvoje veci

gogorkaja
9. feb 2024

Pozri, máte to úplne jednoduché práve z toho dôvodu, že nemáte žiadne deti. Deti všetko skomplikujú, čiže buď rada. Proste sa normálne porozprávajte a odíď, ak máš kam. Ak nemáš, tak choď na nejaký čas k vašim, kým sa postavíš na vlastné. Načo udržiavať pri živote nefungujúci vzťah?!

alickapusinka
9. feb 2024

Nič vás nespája načo si sa vrátila .Vrátiť sa do nefunkčného vzťahu bolo zbytočne. Myslela si si čo že šibnutím čarovného prútika sa zmení. Skôr by som odišla a nikdy by som sa nevrátila. Nič vás nespája nemáte deti, láska vyprchala tak čo chceš riešiť. Urob za vzťahom definitívnu bodku. A vieš že nemá vyznám sa k nemu vrátiť.

timing
9. feb 2024

No obaja ste sa vaci tomu druhemu nezachovali pekne. Kazdy vztah sa vyvija. Su chvile zalubenosti,chvile stagnovania,stereotypu. Mozno aj s novy frajerom sa budes takto nudit po 2,5 roku zitia. On hladal vzrusenie inde hod aj to pisanie ci co robil a ty vzrusenie v novom vztahu. Tak su mozte podat ruky,ako ste sa voci sebe zachovali a cau. Nerozumiem nad cim ako vahas? Potrebujes nejake financne vyrovanie sa od neho,ze tam si? Ak mas kam odkladat skrine a caky paky tak nabal, nech to niekto pride zobrat, auto si vypytaj spat a mas hotovo

martinka13
9. feb 2024

Žiadne záväzky, žiadne deti. Vezmi kufor a choď. Načo sa trápiť ?

0silvia0
9. feb 2024

ako odísť? Nejaký návod čakáš, že kde objednať dodávku a tak?

anna777115
9. feb 2024

Vymyslená debilina, jak mraky.

domkakvet
9. feb 2024

Je to uplne nefunkcny vztah, uz ziadne sance.

autor
11. feb 2024

Mňa iba prekvapuje ako si myslie poniektorí že je to vymyslené, naozaj je to tak… ja iba neviem ako mu pivedat že je koniec uz sim mu raz povedala ze ho nemilujem naš vztah je o ničom nikde nevedie a on stale svoje išiel…proste ja som začala pomaličky baliť veci a odnášať… ano som tam zvyknutá žiť bývať ale ja sa jednoducho musim nadychnut a povedat ze nieco lepsie ma čaka

majka99999
11. feb 2024

Neviem čo ho drží somnou…či su to tie materialne veci alebo je na man zvyknutý a chce ma…

1. blba zena, co mu toleruje behanie za inymi a aj tak mu "da", ak mu to nevyjde s inymi
2. plne skrinky
3. auto
4. zvyk
5. Investica do vztahu
6. vobec na dovodoch nezalezi, proste pobal najskor malo pouzivane veci (svoje saty a tak), odnes, ked budes pripravena pobalis zvysok. Jeho memtalny stav nie je tvoja zodpovednost.