Prosím .
Idem si po radu .
S partnerom mám dieťa presnejšie 3 ročného syna,k otcovi dieťaťa necítim nič a k tomu nestará sa k synovi tak ako by mal.
Túto skutočnosť chcem zmeniť odchodom od neho.
Respektíve mám aj druhého partnera s ktorým chcem žiť a on tiež .
Nieje otcom no viac sa stará a zaujíma ako ten náš biologický .
Pomohol by mi niekto s radou ako odísť od otca dieťaťa aj keď on to nechce a nedovolí mi to. Aby som odišla s jeho malým .
Aj keď malý má viac v srdci mňa ako jeho .
Mohol by mi niejako týmto odchodom ublížiť,niejako dať na mňa trestné oznámenie alebo ??
V skupinách tu na koni je takýto problém rozoberaný 427x, prečítaj si rady a postupy, možnosti
Aj v tejto, aj rodinné problémy,právne poradenstvo, ach tí chlapi,
@dannisimo treba požiadať a predbežné opatrenie pre nezaopatrené dieťa. Takže UPSVaR, tam sú zväčša žienky, k niekomu ťa zaradia a s tou to odkonzultuješ ako ďalej. Hlavne musíš mať jasné kam ideš s dieťaťom , počítajte s kontrolou na danom mieste, atď atď... Najlepšie mať dopredu všetko premyslené.. napr. ako si predstavuješ stretavanie otca s dieťaťom. Výška výživného. Otec proste má právo sa stretávať, či sa ti to páčiť bude alebo nie.
Ak chceš odísť hneď, trebarz na tajnáša až nieje doma, bolo by dobré máť dôkaz o tom že si otca informovala o odchode zo spoločnej domácnosti aj s dieťaťom a mala by si mu aj dať vedieť kde sa bude syn nachádzať. Najjednoduchšie SMS. Nazabudni ho tam aj informovať, že si stretnutie so synom dohodnete. Až by si mala už dohodnutú tú socialku, tak ho informuj že si požiadala o zverenie syna do tvojej starostlivosti a že stretnúť sa môžu v tedy a vtedy...
Toľko v skratke. Hlavne s kľudom a bez zbytočnej drámy.
@dannisimo v prvom rade si mala najprv vyriešiť ukončenie vzťahu,odstahovanie a zverenie dieťaťa až potom si nájsť ďalšieho chlapa.Ako zdieľať s niekým spoločnú domácnosť a zároveň zdieľať s druhým všetko možné je dosť cez.Nech už dôvody máš akékoľvek.Je to nefér voči prvému partnerovi.Asi som konzerva,za mňa najprv jedno definitívne ukončiť až potom s čistým štítom ísť do niečoho dalsieho
@dannisimo ja som odišla od manžela k priateľovi, aj s dcérou a dala na rozvod s tým, že dcéru chcem do starostlivosti ja. No môj ex súhlasil. Keď on nesúhlasí, daj návrh na rozvod a súčasne predbežné opatrenie na styk s otcom na čas do rozvodu. Nie, nemôže ti nič spraviť, ani polícia, ani on. Len pozor, nedávaj mu syna skôr ako budete mať to predbežné opatrenie, lebo ti ho nemusí potom vrátiť.
A len taký malý dotaz, že teraz si zaľúbená, a myslíš, že tvoj nový priateľ sa lepšie postará a dá mu viac ..ako sa hovorí...keď vtacka lapaju, pekné mu spievajú.
Ešte spolu nežijete, len sa sem tam stretate, sem tam beriete ajj syna, no iné je spolu žiť a prídu aj ťažké chvíľke, kedy priateľ skrici na tvojho syna a ty ho zastanes, už sa budete hádať že on má byť len ten čo zarába, ale vychovávať už nie, alebo ešte horši prípad, kedy jeho biologický otec ho začne nabádať na to, že ty a tvoj priateľ ste zlí, že on nie je jeho otec, on vám rozbil rodinu a nemôže ho mať rád...a už to nebude také ideálne.
On ho bude len rozmaznávať, naschvál mu dovolí všetko a ty budeš zase tá zlá.
Ale ja neľutujem. Len to, že som najprv neukončila vzťah a potom nezačala nový.
@dannisimo to nevadí že on vymaže..ty ju budeš mať ako dôkaz vo svojom mobile až by volal políciu... Riešila som tiež niečo s ex dávnejšie a to bol postup ktorý mi poradili policajti. Vymenil zámky na dome a odišiel do zahraničia. Ja som sa nedostala do domu, zavolala som policiu, kôli záznamu. Oni všetko sledovali čo mi odpisoval na otázky... S kludom som dala ďalší deň odvrtať zamky na dome a potom som mu poslala sms aj mms kde som nechala kľúče atď atď... Všetko bolo ok.
@dannisimo Odísť možeš , bez syna - bez problémov , so synom s problémom.
Bez dohody resp.bez neodkladného opatrenia si po syna príde a nik mu nezabráni si ho zobrať. Rodičia ste obaja . To že si sa ty / on , jeden z rodičov rozhodol odísť je pekné , dieťa sa však nerozhodlo opustiť partnera / partnerku.
Takže odísť môžeš , syna ti nemusí dovoliť zobrať - a NIK s tým nič neurobí.
Pokiaľ syna nekojíš , má 3 roky , a nie je u neho nejaká patológia , tvoje chcenie aby sa o syna staral nejaký pán , nie je dostatočné ani aby ti prešlo neodkladné opatrenie. Do ukončenia súdu o starostlivosť o dieťa nič s tým neurobíš.
Nový partner , otcom dieťaťa nebude , navyše právne nemá na dieťa žiaden nárok.
Dieťa nie je vec , nábytok aby sa premiestňovalo z domácnosti do domácnosti , podľa momentálnej známosti jedného z rodičov a nie je majetok ani jedného z rodičov , ale to ti už všetko vysvetli kolízna opatrovníčka. Ak tvoj chlap má aspoň kúska právnickeho vnímania , priprav sa na to že ti tak ľahko syna nedá.........
Bežne sa však právne povedomie na Slovensku pohybuje na veľmi zlej úrovni , preto si mnohé matky myslia že dieťa je ich majetok , a ak sa rozhodnú , dieťa si zoberú a naopak muži sa často krát radšej svojho dieťaťa vzdajú ako majú mať na krku hysterické niekoľko ročné obdobie.
@modry1985 Toto nie je pravda. Zbytocne strasis. Moze sa odstahovat aj bez neodkladneho. On jej nemoze branit sa s dietatom odstahovat. Ved tym, ze s niekym mam dieta, nestavam sa jeho otrokom alebo podriadenym. Staci oznamenie o stahovani, miesto noveho bydliska a dohodnut sa na forme starostlivosti/stretavania. Najlepsie emailom, sms, aby mala dokaz, ze dieta nekradne, len sa s nim stahuje.
@dadis áno máte pravdu .
Zbytočne ms tu niekto ide zastrašovať .
Mám so svojím partnerom dlhodobé zlé vzťahy a nemienim sa pozerať ako malý vidí situácie do ktorých má dáva práve ten môj ex .
Výlučne o dieťa sa najviac starám ja .
Partner ten nevie ani pri chorobe dať dieťaťu správne lieky.
Nevie umyť zadok keď sa vykaká.
Nevie mi dať s lásku materiálne veci a ani objať a povedať ako ho ľúbi .
Taktiež je to na mojej strane takto .
Skúšala som poradňu pred rokom pol,čo myslíte ...neúspešne .
Lebo ešte aj v tom som vyšla ako najväčší blázon ktorý pozerá veľa zrejme telenoviel .
A je mi ľúto že vlastné dieťa povie svojej mamke Ľúbim ťa mamička ale otca nie .
Samozrejme nieje to správne.
Rodičia sme dvaja musí ľúbiť mňa i jeho .
My máme medzi sebou problémy.
No riešiť sa dá už len odchodom .
Nikto nehovoril o Tom že nový muž,nový partner by mal dať úplnú starostlivosť pri mojom podotknem Mojom dieťati .
Ale nazbiera pri ňom to čo nenazbieral doteraz pri svojom ex.
Dieťa potrebuje mať oboch rodičov chápem .
No kde je ten druhý rodič keď ten prvý rodič doma dáva výchovu s postu matky a taktiež s postu otca .
Nemusím vysvetľovať ďalej že tieto dve miesta som zaujala ja pre toho svojho princa.
A ako viete je to ťažké hlavne keď si prechádzame obdobím vzdoru a skúšania okolia.
Prosím nehejtujte má a ani ma nesúdťe.
Ďakujem ❤️.
@modry1985 Ved hovorim, staci otcovi povedat svoj plan sa odstahovat a dohodnut sa na starostlivosti. 99% sa predsa rodicia vedia v zaujme dietata dohohodnut a nerobit si prieky. Normalna komunikacia: nas vztah nefunguje, stahujem sa. Podme sa porozpravat o tom, ako sa postarame o dieta. Podpisme rodicovsku dohodu a dajme ju na sud schvalit. Ako ludia, ziadne predbezne opatrenia, vyhrazky, ze vezmem dieta a podobne..
@dadis áno,
@modry1985 má pravdu, zažívali sme to s priateľom. Kedy sa odsťahoval a jeho ex priateľka sa mu z okna smiala že deti neuvidí kým bude so mnou. Až kým nedal priateľ na súd, o styk s deťmi, dovtedy ich nevidel, ani na fotke, ani sa k nemu nemohli na ulici ozvať, lebo jeho ex si bola vedomá toho, že keď ich k nemu pusti, on ich tiež "môže držať ako rukojemníkov" toto nám povedali na polícii, keď sme volali, že priateľovi bránila styku. Citujem:"tak jej choďte zaklopať, vytiahnite deti a zoberte ich k sebe a ona sa môže rozkrájať"
A tak isto kolizna, bola u nás asi 6x kvôli tomu a nič neporiesila, dokonca bola aj u nej, aj s deťmi sa rozprávala a povedali jej, že mama im zakazuje aby nás mali radi, lebo keď budú chcieť ísť k nám, zoberie im mobily, zakáže chodiť vonku atď...kolizna len pokyvala plecom, že snáď dostane rozum.
Je rozdiel rozísť sa v dobrom, či už kvôli financiám, alebo kvôli deťom, zostať v kontakte, prijať nových partnerov toho druhého. A netahat do toho deti.
@dannisimo a čo ty vieš, možno odchodom si vstúpi do svedomia a začne byť dobrým otcom. Nezabúdaj, že právo mu vziať nemôžeš. Teraz máš nervy, ublížil ti. Ale syn je aj jeho.
Keď chce, príde pred školu a vezme ho. Nemôžeš ani učiteľkám ani nikomu zakázať, kým nemáš v rukách papier od polície, že je nebezpečný, či od súdu, že má zákaz styku, alebo má vyhradené dni. Toto si treba ošetriť, ale nie pomstou, toto nič nevyrieši, len každý bude v strese. A neviem či ideš riešiť výživné, styk atď.
@dannisimo Mám na firme zamestnanca ktorému matka zobrala syna v 4 rokoch . Pol roka sa k nemu nemohol dopracovať , rok a pol trval ich rozvod , nonstop porušovala neodkladné opatrenie kde mal vyčlenené dni na stretávanie sa s malým. Chalan je už na základnej škole a vyše 3 roky je v statostlivosti OTCA. A pred 5 rokmi by som ho OTCOM roka nenazval ......
@modry1985 prosím ako môžeš ukazovať na tých druhých preto že majú toľko rokov a pre teba aj nedozrety??.
Všimla si si vo vyšších príspevkoch že mám s ním dlhodobo problémy ?
Že pred dieťaťom sa hada somnou
Že nieje otcom akým by mal byť ...a atď
Mám s ním problémy !
A nie že by som bola nedozreta .
Neposudzuj obal kým do neho nenazries s blizka dobré ?
Vy ste sa tu všetci prišli vyhejtovat a uraziť má pritom prisla som si po jednu normalnu pomoc.
@danusa63 a perspektíva je pre vás ak otec dieťaťa zabúda na jeho sviatky a radšej nieje doma akoby malo byť s ním a venovať sa mu ?
Zase len hejt na moju stranu alebo urážky .
Konečne si prosím prečítajte vyššie správy ktoré som písala .
Múdrosti si nechajte pre seba .
Zrejme budem musieť tento príspevok odstrániť .
@dannisimo Urcite s nim konaj narovinu. Ved ked je to tak, ako pises, davno vas vztah skoncil a nebude mu vadit, ze dieta si vezmes do svojej starostlivosti. Konaj ako dospela zodpovedna zena. Naco uteky? Naco neodkladne. Neodkladne ries, az ked sa konflikt vyeskaluje. Navrhni mu, ako si to predstavujes, nech da aj on svoju predstavu. Mozno budes prekvapena, ze kona aj on ako dospely muz.
@modry1985 ma pravdu. Za otca dietata si siho vybrala ty. To dieta nemoze za to, ze vam vztah nefunguje, ale ty musis day sancu otcovi, aby bol v zivote dietata, je to najma pre tvoje dieta dobre. Jasne, velakrat to nevyjde, muzi sa na deti vykaslu, ale ty musis urobit vsetko preto, aby to tak nebolo.
Choď sa poradiť na najbližší súd, či môžeš požiadať o vydanie predbežného opatrenia. Pokým nebudeš mať súdne určené pravidlá pre styk s dieťaťom, tak aby si mala v týchto dňoch papier a nemohol na teba zavolať policajtov.