Poraďte mi ako od neho odísť? Za všetko mi len nadáva. Už mám toho plné zuby.
Nerozumiem, akú radu potrebuješ ... keď si o tom, že chceš od neho odísť skalopevne presvedčená, oznám mu, že odchádzaš, zbaľ sa a odíď, či?
@lucia851
Tie, co tu radia len sa jedneho vecera zobrat a plesknut dvermi, asi neboli v takejto situacii. Na tvojom mieste by som si najskor vymyslela nejaky plan a pozistovala, ake su moznosti. Ak nemas kam odist, existuju utociska pre matky s detmi. Treba si to obvolat pripadne sa s niekym poradit - mozno aj s nejakym psychologom, ktory by ti dodal trochu sebavedomia. Drzim ti palce.
V prvom rade si najst byvanie alebo poprosit rodinu o pomoc,kym sa nepostavis na vlastne nohy. Ak mas deti,treba podat na sud predbezne opatrenie,aby si ich mala v starostlivosti. A odist bud sa zbalit a ist,ak je to tyran a nasilnik a nie je moznost slusneho odchodu. Ak je to normalny clovek,tak sa s nim dohodnut,ze odchadzas,oznamis mu kam ides,co planujes a predbezne sa dohodnete ako a kedy bude vidat deti.
@lucia851 ja som odisla nasledovne: po tom co mi manzel znemoznil odchod na aute lebo mi prepichol kolesa na aute som z prace sadla na autobus, cestou som si na papierik napisala par telefonnych cisel na ludi ktorym som mohla verit a isla k prvemu bankomatu.. Pokial som k nemu prisla samozrejme uz na nom bolo len 60€ tak som ich vybrala a isla si do tesca kupit sim kartu. Staru som vymenila za novu ( aby ma nemohol lokalizovat a v tom momente som taxikom odisla na opacnu stranu mesta. Odtial som zavolala prvemu cloveku co som vedela ze je najblizsie ci po mna nepride. Samozrejme prisiel. Prve 3 noci som prespala u rodiny. Potom u znamych tak zas u rodiny zas u znamich a po mesiaci som to uz nejak dala sama.. Nemala som ziadny plan len kludnu hlavu a jedinu myslienku ze ma nesmie najst. Povodnu simku som zapla iba v aupatku alebo v inom nakupnom centre na 5 minut..
Tak chceš odísť ci nechceš odist
@lucia851 psychické ochorenie nemám, ale chronické bolesti mám dlhodobo, chystám sa na operáciu. Ono treba so sebou robiť to, čo sa dá. Liečiť sa, udržiavať fit, hlavne sa v tom všetkom neutápať. Chápem, že so psychickými chorobami je to ťažšie, ale vždy sa dá posunúť aspoň o maličký kúštiček ďalej...
@lucia851 tak si tie nervy ventiluj niekde inde a nie na koníky a nepros o rady ,ak ich nechceš .Choď sa pomilovať s mužom,keď mám dobrú náladu a nezakladajú zbytočne diskusie ..ženy ti tu chceli poradiť ,dali ti odpovede na otázku,ktorý si položila a ty tu na nich útočis...tiež mám niekedy toho dosť ..ale nevypisujem tu hlúposti a neútočil potom na ľudí,čo sa mi snažia poradiť
@mamkalentedkova perfektne napisane 👍👍
@lucia851 a mas kam odist?