Ako odísť od manipulátora?

19. júl 2020

Zienky,ktorym sa podarilo odist od manipulatora ako sa vyvijal vas zivot dalej? Odist je asi to najlahsie,ale ako prezit jeho utoky,pomstu,manipulovanie deti aj roky po odchode od neho?

pehavcek
19. júl 2020

Ahoj. Moja mama od takeho cloveka odisla. Doslova sme utiekli. Bolo to tazke aj potom ale napriek tomu to bola obrovska ulava. Poviem ti pravdu, ze ta najvacsia ulava prisla v dospelosti ked sme s nim konecne mohli prerusit kontakt. Dodnes som vdacna mamine, ze nabrala silu a odvahu na tento krok.

autor
19. júl 2020

@pehavcek a nemanipuloval ta proti mame? Deti su este malicke vsetko mu veria,stracaju uctu k mame.

erikaa09
19. júl 2020

Mna manipuloval ex proti mojej rodine... ked sa nam narodil syn rodina mi podala pomocnu ruku ze mi pomozu a odisla som. Este aj jeho mamicka prisla prosikat aby som sa vratila k nemu a teraz som pi.a najhorsia na svete pricom on si moze zato sam. Ja som ho podviedla jeho syn neni jeho ( pricom je ) atd.doteraz pocujem od druhych ale mam na haku my v rodine vieme aka je pravda

evalin88
19. júl 2020

Mama s takym zila, mala dieta, nakoniec ked mal brat cca 4 roky ju vyhodil z domu a brata si nechal. Hned dal aj na sud, a kedze sa ho bala a nestihla si najst byvanie, tak sa vzdala a zostal u neho. Ako maleho ho ucil mame hnusne nadavat.. brat este zle vyslovoval a tak iba ona vedela co hovori, ze nadava, ked k nej pride na vikend..

pehavcek
19. júl 2020

Áno. Snažil sa. Mal smolu v tom, že ja som si dobre pamätala ako sa choval. Aj brat.

danica2711
19. júl 2020

ďalšia "anketová" otázka od anonyma?

autor
19. júl 2020

@danica2711 kiez by islo len o anketu. Zijem roky v neustalom terore choreho cloveka a nevladzem. Terorizuje celu rodinu,okolie. Klame,hra divadlo. Nevladzem znasat jeho utoky,manipulovanie deti,znamych. Nevies si predstavit,co je to za zivot. Potrebujem nacerpat sily,ziskat nadhlad,lebo toto sa uz naozaj neda znasat a nema to konca. Jeho ciel je pomstit sa,zobrat deti a znicit vsetkych.

mondolina
19. júl 2020

Tak mu to netreba umožniť, a po rokoch urobiť prvý krok, aby si svoj život zmenila.
Nepozeraj čo bude v budúcnosti, nemaj z toho strach.
Čo keď ho o týždeň zrazí auto?
A ty sa bojíš celé roky už dopredu.
Držím palce. Rozhodni sa a choď dopredu.

autor
19. júl 2020

@mondolina Nerozumiem. Niekto mi zmenil nazov temy. Tema nie je o odchode. Rozisli sme sa pred rokmi. Davno som prec. Mna zaujima,ci vobec niekedy skonci toto utrpenie a prestane sa mstit. Nemsti sa len mne,ale celej rodine,ohrozuje celu rodinu na zivote. Nemozem pisat podrobnosti,ale kto zazil naozajstneho manipulatora,psychopata,ten vie,co robi. Je to velmi zly a zakerny clovek,ublizuje aj detom,ale tak prefikane,ze tomu nikto neveri. Lebo takyto ludia sa hraju na obete a vsetko zmanipuluju tak,aby oni vyzerali ako obet. Ako som pisala. Odchod bolo to najlahsie na tom celom. Az potom sa spustila katastrofa a trva pomaly piaty rok.

medulienka81
19. júl 2020

Asi by mu mal nejaký veľký chlap nafackat.

mondolina
19. júl 2020

Nechápem tieto zmeny tém. Hlavne keď to mení celú podstatu.
No. Môj ex je niečo podobné. Sme rozvedení 8 rokov a keď ho to chytí tak to stojí za to.
Syna na svoju stranu nedostal aj keď sa snažil.
Mne pomáha ignorovať.

zuzka251
19. júl 2020

Suhlasim, odchod bolo to najlahsie a aj ked som si myslela, ze sa nim aspon ta vacsia cast utrpenia skonci, prave naopak, ono sa to potom este rozbehlo..nic s tym nespravis. On je raz otec, minimalne papierovo, a vzdy sa bude moct vyvrsovat na tebe minimalne cez deti. Robi mu to dobre. Treba s nim obmedzit styk co najviac. A vyhladat psychologicku pomoc, ak je toho na teba vela a nezvladas.

mamanadruhuu
2. aug 2020

Ahoj.. Moja mama si nasla manipulátora najprv som odišla ja, na druhý deň mi ešte moje osobné veci doviezol hajzel.. A o 2roky na to odišla aj mama... Popravde mame nikdy nezabudnem to ako sa ku mne zachovala a naďalej s nim ostala ale to je jedno.. Viem že hej pobral nejaké peniaze ohľadom toho co v byte bolo jej.. Potom ju vydieral že sa zabije, vymýšľal si choroby.. Ver mi, taky ľudia sa majú až moc radi veľa šťastia

veruno
16. aug 2020

Boze 5 rokov.ja som dva roky po rozvode a uz cakam kedy skonci,ale mam pocit,ze iba zacina.mam taky isty problem.uz mal tolko partneriek a dufala som,ze uz ma necha zit,ale furt sa iba mdti

majahr
5. okt 2020

o mne a mojom pribehu viac tuto https://ulomkyzeny.sk/rozhovor-2-maria-hredzako...

a ja spracovavam temu manipulatorov na mojom blogu www.tribodky.online

snad pomoze

llenkanl
28. feb 2021

Zdravim, mam otazku. Čo robit, ja som obklopena manipulatormy mama, partner byvali a aj sučastny. Ake mam možnosti ako slobodna mamicka s 3mi detmi.s uverom na krku a na rodičovskom? Byvam s mamou v rodičovskom dome.Kazdy naokolo mi dava za vinu otcovu smrt a že ja možem za nepokoj celej rodiny, posledny partner ma vycicals penazi a dohnal ma k tomu,ze som ho "vyhnala" s domu. Mal taktiku ako ma dohnat k rozchodu,k tomu,ze aby som ho "vyhodila" ked sa minuli moje peniaze. Byvali mi do telefonu povedal,ze aj tak budem jeho. Deti su kus zmanipulovane mojou mamou,ze ja vyvolavam konflikty,ze ja som nachybe za vsetky hadky....mam nejake moznosti na vlastne byvanie?priznam sa mam kus nalomenu sebadoveru, som typ človeka čo na srdci to na jazyku....