Ako obnoviť chémiu vo vzťahu?

22. jan 2024

Dobrý deň, mám taký problém, s manželom sme spolu skoro 15 rokov, deti nemáme, no za posledné roky nemáme skoro žiadny sexuálny život. On by chcel skoro stale, ja zas skoro vôbec. Mam aj kila navyše, úzkosti a odvtedy nemám chuť. A je to problém, manzel sa kvôli tomu trápi. Psychiku si dávam dokopy, užívam aj macu a ashwagandhu, chvíľu bolo zlepšenie, no nie o veľa. Ked uz mame styk tak je to fajn, len sa nejako donútiť začať je problém.
Ďakujem vopred za rady.

dadka1997
22. jan 2024

Ťažko povedať ako to obnoviť, nasilu sa to neda, to musis chciet sama.. skus psychologa alebo sexuologa a tam ist aj spolu, možno niečo poradí..

nikola81
22. jan 2024

Moja skusenost s presne rovankou situaciou. S manzelom sme spolu 17 rokov, máme syna 7,5 rocneho. Tiez to islo po tejto stranke dolu vodou. Manzel bol velmi trpezlivy a tolerantny, ale uz som aj ja citila ze sa manzelstvo ruti do zahuby. Pribudali hadky, plac, vycitky a uz aj reci o rozvode. Citila som sa hrozne po vsetkych strankach. Fyzicky aj psychicky. Na sex som ani nepomyslela. Tiez som mala kila navyse a minuly rok v decembri som urobila zmenu po vsetkych strankach. Schudla som, zacala pravidelne cvicit, a pri tomto vsetkom sme s manzelom nasli spolocnu temu a nieco co nas znova zacalo spajat, pretoze popri novom style varenia zacal aj on chudnut a videl na sebe zmeny. Myslim ze nam chybali spolocne chvile, spolocny zaujem v ktorom sme sa potom nasli a obom nam stuplo sebavedomie a citli sme sa pritazlivy jeden pre druheho. Tymto sa vsetko zacalo upravovat a to po vsetkych strankach.
Ja teda odporucam najst nieco co viete spolocne zdielat, zalubu, sport, aktivitu. Vela sa rozpravat a netopit sa vo vlastnych myslienkach a pochybnostiach.

lucyluska
22. jan 2024

Intimita vo vzťahu je aj keď je jeden pre druhého zranitelný. Mne pomohlo rozpravať sa.
Manžel mi urobil kupeľ, oddýchla som si.
Napríklad pomasirovať chrbát 🌼
Sadnúť si do izby len spolu bez tv, povedz mu že sa chceš porozprávať... že chceš niečo zmeniť a ako tinon môže pomôcť.

domkakvet
22. jan 2024

Skus si to sprijemnit, ak sa necitis pri tom dobre, mozes zhasnut svetlo, aj ked on by urcite nejake kila navyse neriesil.