opisem v skratke situaciu, mam dvoch surodencov - bratov, ktori maju ineho otca ako ja, ich otec je bohaty ma vela nehnutelnosti, firmy, chaty, apartmany v tatrach.. chalani chodia stale na perfektne vylety, maju najnovsie mobili, stale su na lyziach, alebo v penati, hraju tenis, futbal, chodia do dobrych skol, vozia sa na luxusnom aute, ked budu mat 18 aj take dostanu, zdedia vela nehnutelnosti, nemusia sa bat o svoju buducnost. Moj otec je zivnostnik, ktory zarobi tak normalne.. ale rozhodne nezijem taky akcny a luxusny zivot ako moji bratia, stale som doma.. ideme raz do roka na dovolenku oni na 5.. este aj s nami idu, lebo mama chce aby bola rodina po kope. Oni maju nove iphony, ja samsung po otvovi.. oni znackove veci, ja obycajne, vzdy pridu plni zazitkov.. ja kazdy vikend sedim doma.. oni s otcom chodia, cestuju.. proste mam ich rada, ale stale tym trpim. Ked budem vacsia tie rozdiely budu este viac citelne. Mama sa snazi, ale toto sa proste nezmeni.
tak bohužiaľ, taký je život ... ale ty máš viac ako oni - vyrastáš s otcom ...
jasne, hromada nehnuteľností, hromada značkového oblečenie a ani jedno tričko ti neposunú. Ešte čo si vymyslíš
taky je zivot, niekto dostane, niekto si zarobi, niekto si nezarobi, dobra rada pracuj s tym co ti bolo dane a nezavid inym 🙂
Majú nové iPhony? to je taká vecička, že pokiaľ tvoji rodičia pracujú, tak si môžu dovoliť kúpiť ti ho, alebo ti bratia môžu posunúť. Ak sa máte radi, tak isto by to vadilo aj bratom a navrhli by otcovi, nech aj teba zoberú na výlet či dovču. Niečo ki tu nesedí. Neviem si prestaviť, že ja si užívam luxusný život a moj súrodenec sa prizerá.
Tvoja mamka je sikulka....to ten bohaty tatko tvojich bratov je terajsi mamin manzel? A bratia teda ziju s tatkom, ci s mamkou a s tebou, alebo ste vsetci spolu? A tvoj bio otec aku tam hra ulohu? Lebo mne to nejako nesedi, ved ked ma mama noveho muza a s nim dve deti, snad ziju spolu a maju spolocny rodinny zivot, ci? Ja si neviem predstavit povedat svojej najstarsej dcere, ze s nami nepojde na dovolenku, ze ma ist so svojim bio....
cele je to akesi divne, alebo teda si to riadne nevysvetlila
matka žije s ktorým? Keď chce mať matka celú rodinu pokope na dovolenkách a berie ich dvoch,prečo ty s nimi tiež nechodíš?
nechápem,ako kto s kým žije
Možno ani ten druhý tatko s nimi nežije, keďže autorka na konci napísala že mama sa snaží. Najlepšie by bolo keby nám to objasnila
Clovek zavidi len tak selektivne. Ok, maju mobily, handry, dovolenky a čo? Potom pride skutocny zivot a im sa nebude chciet robit, v ziadnej robote nevydrzia, vsade budu cakat, ze pecene holuby im budu do ust padat... ktovie ako dopadnu 🤷♀️ ja som mala takychto spoluziakov na strednej, zlata mladez... som bola na ich reci tiez alergicka... a nezaujima ma popravde, co robia teraz, riesim svoj zivot a aby som ja bola spokojna a uspesna. Ovela cennejsie je, ked si veci sam vydries
@earlgrey No tak je to, moji bratia su z prveho manzelstva mojej mami, ja som sa narozila z druheho partnerstva, ktore stale pretrvava. Cize moji bratia su odomna starsi. Nie s ich otcom sa ja nestretavam, iba ked niekedy pride pre nich sa pozdravime. Chalani su v striedavej starostlivosti, a vela casu su s otcom. Ja byvam s mamou a otcom a to tiez nie je ruzove. Lebo napriklad otec chalanov kupil mame auto, moj otec chce aby auto predala a kupila ine.. lenze otec chalanov s predajom nesuhlasi, auto je na jeho firmu. Ze ak chce ine, nech teda toto vrati a kupia si, z toho su doma konflikty. Moj otec velmi ziarli na neho. Proste je to komplikovane. Trva to uz roky.
@autorka
Ach jaj a najviac tým trpíš ty. V prvom rade, prečo mama prijala to auto? Mala odmietnúť, aby nevznikali zbytočné konflikty a čo sa týka tvojich bratov...nezáviď, proste majú iného otca, s tým ty absolútne nič nespravíš...keď budeš dospelá, zariadiš si život tak, ako budeš chcieť a ak budeš šikovná, budeš si môcť kúpiť čo len chceš.
@earlgrey no to bolo tiez komplikovane, lebo zomrela babka a mama zdedila byt, ale taky malicky a mala aj surodencov, tak byt sa musel predat. No a ona sa tvarila, ze to auto je za peniaze z toho predaja ale nebolo. A to boli dalsie konflikty ked to prasklo. Proste moj otec sa nevie tak postarat ako bolo o mamu postarane predtym. Aj dom je memin, to jej kupil otec chalanov ked sa rozviedli. A teraz ju tlaci do predaja a ona nechce. Nasi nie su zobrati, otac ma pocit, ze ho ma za chudaka. Aspon tak to prezentuje
Boze tvoja mama sa musi strasne pri takom chlapovi trapit.Jesitnost,ego,ziarlivost,chudera manyontazsienakonty bez iPhonu.
Mama ho má za chudáka lebo chudák je, však nech si zarobí aj on a bude mať aj dom aj auto. Starý cap a závidí ako malý chlapec.
Mama tiež zrovna neuľahčuje tú situáciu, keď vymýšľa somariny a zavádza o kúpe jej auta a podobne. A jej ex ma v tomto pravdu, keď sa jej to auto nepáči tak nech mu ho vráti, veď kde je problém.
Toto musi byt vymyslena tema. Ze otec chalanov .. aky su to chalani sak tvoji bratia . Chalani este nemaju 18 a ty mas kolko ? Mozes mat maximalne 14r .. mama mà dom aj auto od otca chalanov . A ty cez vikend trcis doma ? Ved ta moze zobrat tym autom od otca chalanov na vylety .
Verim ti ze ti neni prijemne. Ale predstav si:
Ani mama nejde na 5 dovoleniek rocne. Ani ona nema novy iphon a luxusne auto a vylety kazdy vikend. A ked naskrabe € na spolocnu dovcu, synovia su mozno otraveni ze slabota. A tvoj otec, ten sa na to tiez prizera... A vidi co vsetko by mohol dat- svojej zene a dcere, a nemoze.
Cize blba situacia nie len pre teba, ale vsetkych 🤔
Otec sa nevie o mamu postarat Ako bolo pred tym? Ved o nu sa cely cas postaral otec chalanov - dal jej dom v ktorom zijete. Dal jej auto v ktorom ta neberu na vylety. Ze mama sa snazi . Preco sa o seba nevie mama postarat samostatne? Preco jej vsetko musi dat nejaky chlap ? Ved by sa mala aj ona snazit nech nezavidis a necitis Tak ten rozdiel. Ty mas domov vdaka tym chalanom a ich otcovi . A nemusis mat iPhone ked nanho tvoji rodicia nemaju. Raz si ho kupis sama. Nie je vsetko zlato co sa blišti Inak by mama ostala s otcom tvojich bratov. Zavidis veci tvoji bratia si museli zvyknut zit s pre nich najprv cudzim chlapom zvyknut si nemat oboch rodicov pokope. Zvyknut si na sestru- teba co mà mama s inym chlapom . Co len zije v ich domove co ich otec dal mamke. Oni zas mozu zavidiet vztah matky s dcerou. Proste nezavid nikdy nikomu vsetko mà svoje pre aj proti. Positiva aj negativa. A tou zavistou skodis len sama sebe . Lebo v sebe zivis negativne emocie co ta zozieraju ako kyselina .
Tak si povedz ze bez svojho otca by si tu na svete nebola 🙂 je milión ľudí s ktorými by si sa mohla porovnavat, prečo práve s týmito? Lebo ich máš najbližšie? 🙂
Neskončí zomrú tiež ako aj ty. ;D (A tie poklady si nechajú na zemi.)
@personality tak logicky, že... má ich každý deň na očiach.
dievcata ja nemam ani iphone 😢🙂
@princkrason Ani ja 🤣
@princkrason Dokonca ani auto, ani na dovolenky nechodím, na výlety síce áno...ani značkové oblečenie 🤷♀️ ale som šťastná...toto mi k šťastiu určite nechýba
Tak s nimi udrziavaj dobre vztahy a mozno sa aj tebe nieco ujde. Mozno ti v dospelosti nieco daju,pozvu na dovolenku a podobne. Myslim si,ze mas ovela viac ako oni. Vyrastas v kompletnej rodine,mas mamu ak otca doma. To si vaz.
Vyrastas v blizkosti extremu a to nikdy nerobi dobrotu. Tvoji bratia maju statisticky velmi vynimocneho otca. Tak bohatych je mozno 1% obyvatelstva, asi aj menej. To je akoby si v triede mala spoluziacku, co vyhrala Elite Model a ty plakala do vankusa, ze nie si dost pekna. Alebo olympionicku, kvoli ktorej by si smutnila, ze tiez nie si taka uspesna a talentovana. A rovnako ako tvoj otec asi nevies, ako sa s takou situaciou vysporiadat, ale u teba je to vzhladom k veku pochopitelne. Skus sa zamerat na opacny extrem, si zdrava, nie si na voziku, mas kompletnu rodinu, vela deti to ma omnoho, omnoho horsie. Naviac tvoji bratia budu vzdy pre vsetkych iba protekcni rozmaznanci s povolanim "syn" a kazdy ich buduci uspech bude brany len ako nasledok ich zdedeneho postavenia. Tvoje uspechy budu len tvoje. Ale ako prvu vyzvu mozes skusit akceptovat postavenie svojich bratov bez zavisti. Na svete je par ludi, ktori su velmi uspesni alebo krasni alebo talentovani a proste je dobre naucit sa s tym vyrovnat a sustredit sa na seba, svoju vnutornu hodnotu a rozvoj.
poviem ti tajomstvo zivota - nie to co dostaneme ale to co dokazeme sami vytvorit je ta hodnota v nas, z tohto pohladu maju tvoji bratia velku nevyhodu oproti tebe - navyk na to, ze neustale dostavaju zvonku...ak toto pochopis raz, budes ok