Ako neurobiť chybu pri odchode z tohto vzťahu?

leo25
12. máj 2023

Ahojte ako mám riešiť situáciu som slobodná matka teda zatiaľ žijem v jednej domácnosti s otcom môjho syna ale chcem sa odsťahovať aj s malým od neho nevravim mu v styku s malým ale už to ďalej nejde aby mali nežil v takom vzťahu s nami chcem ho od toho uchrániť a chcem odísť a začať ma novo a hlavne v klude. On sa mi vyhráža stále a psychicky ma terorizuje že si vysudi malého že urobi všetko aby ma zničil už aj Ličartoviec na mňa zavolal keď som sla s malým von a ma paranoje ja to s ním už nezvládam a trpim a neviem aké mám práva ako slobodná matka ze ci môžem odísť nechcem to riešiť súdom koli malému ale on tlači na pílu a jemu je ukradnuté čo ako to bude prežívať malý poraďte ako konať čo mám urobiť aby som neurobila chybu niesom za striedavú starostlivosť lebo malý ma školskú dochádzku a malý potrebuje mať jeden domov a nie podhadzovat si ho ako zemiak píšte dajte rady som zúfalá

domkakvet
12. máj 2023

@leo25 tak mas iba dve moznosti, bud zostanes tam, co nechces, alebo odides s tym, ze ak sa nedohodnete na starostlivosti rozhodne sud. Ja by som ti odlorucila druhu moznost.

maryetta
12. máj 2023

Ďalši chlap ktoremu nejde o pohodu a klud dietata ale o terorizovane jeho matky ☹

pribinak
12. máj 2023

Ale ty nie si jeho väzeň. Ja by som zbalila seba aj dieťa keď bude napr v práci a odišla by som preč.
Nechala by som mu odkaz, že sme napr u tvojich rodičov

Zároveň by som v zen deň podala
Návrh na súd na zverenie dieťaťa + výživné + úprava styku.

Ak sa jo bojíš, treba si nájsť právnika. Nápis z akého si mesta a baby ti poradia šikovného právnika

Ak si návrh na zveeenie nevieš napísať sama, napíše ti to právnik, alebo aj centrum právnej pomocí

deti95060810
12. máj 2023

ja som nepochopila vete - už aj Ličartoviec na mňa zavolal...🙄

pribinak
12. máj 2023

@deti95060810 to je že mobil jej prepísal nejaké slovo
Pravdepodobne bude polícia

deti95060810
12. máj 2023

ak políciu volal tak to je ale truľo... no načo do toho ťahá ešte aj políciu...🙄

maialeo
12. máj 2023

Ak máš kam odísť tak zbal igelitky, dieťa a šup. Žiadne zvláštne práva ako slobodná matka nemáš. Nech vykrikuje čo chce, súdiť sa takisto môže koľko chce.... prečo sa toho ženy tak strašne bojíte? Hlavu hore...

leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
12. máj 2023

Dať mu to do sms, že odchádzaš. Aby si mala doklad. Bez súdu o zverenie dieťaťa to nebude dobre. Má rovnaké práva ako ty, ako otec. Kľudne môže prísť do MS, vyzdvihnúť dieťa a povedať, že ide s ním na týžden na dovolenku. Kľudne, sa už k nemu nemusíš dostať späť.

Potrebuješ odísť a dať si súdom zveriť dieťa. Súdu musíš dokazat, že naozaj nebránis. Do mailu, sms si musíš podložiť, že mu nebránis. Tj. mail na muža 1x do týždňa: môžeš sa dnes s malým stretnúť, od vtedy do vredy, za mojej prítomnosti. Ak ti nevyhovuje termín, urči iný. Poslať mu pár fotiek, info o návšteve lekára, atď. Takto si to pekne potom doložis na súd, keď bude potreba

leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
12. máj 2023

@leo25 keď mu uvedies adresu, kde sa budeš zdržiavať, nič nezmôže. Môj tiez podal, ale mal sms s adresou mojich rodičov. V takom prípade to únos nie je

leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
12. máj 2023

Hlavne sa ukludni. Nie je to také jednoduché ako si myslí. A davaj pozor ako sa vyjadrujes do sms. Najlepšie, ak sa ti vyhráža, najlepšie keď to dostaneš do sms...nemusíš mu ani dvíhať telefón. Napíš mu, že vaše debaty sú kontraproduktívne. Že budeš komunikovať iba písomne

pribinak
12. máj 2023

@leo25 nedá žiadny únos, lebo to nie je únos

hipuska
12. máj 2023

@leo25 bohužiaľ. Má právo si ho zobrať na tie tri dni. Prečo ho nechces dať? Však mu ho daj.

leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pralinka25
12. máj 2023

chod na urad prace socialnych veci a rodiny. nech ti tam povedia presny postup co sa tyka procesu. sud zas nebude hned. dieta vzdy zastupuje kuratorka od nich. daj si predbezne zverenie dietata do starostlivoati to ti tam tiez poradia ako na to.
vzdy ked sa nieco deje kludne volaj policiu. budes mat dokaz ze sa nieco deje. ak ti ublizil chod vzdy k lekarovi nech mas dokaz o nasili.
kolko rokov ma dieta?
s dietatom kludne navstiv aj psychologa.

inak teda uplne zabranit styku nedokazes pokial nema urcenu diagnozu alebo ine veci ktore by pravne postacili na to.
zas ono to ze sa o neho budete staa obaja nieje pohadzovanie si dietata. ozri casom ked to vychladne aj ty bdes rada ked sa sem tam postara. pretoze aj ty budes potrebovat cas na ine veci. nie je to take hrozne ani horuce ako sa ti teraz zda.

dadis
12. máj 2023

@leo25 1. ty nerozhodujes o tom, ci je pre dieta dobra striedavka - ako rodicia mate rovnocenne pravo o dietati rozhodovat - preto sa to riesi sudne - podas navrh na sud a ten rozhodne 2. ak oznamis, kde ste, tak to unos nie je, ale pozor, ak nemas predbezny navrh na zverenie dietata do tvojej starostlivosti, tak on si moze rovnako "uniest" vase dieta...tak radsej si to predbezne podaj a tam sa rovno riesi aj forma starostlivosti aj vyzivne

leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pralinka25
12. máj 2023

@leo25 jasne ja chapem. ale dieta zas nevlacia po procesoch a uradoch. zastupuje ho kurator. treba to osetrit, pravne.

leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadis
12. máj 2023

@leo25 Je lepsie ked sa nehadate a vyriesite to oficialne. Dietatu bude prideleny "zastupca jeho zaujmov" - socialny pracovnik/kurator zo socialnopravnej ochrany deti Upsvar - ten maleho bude musiet vypocut, lebo on sa vyjadri, co jevpre dieta najlepsie. Striedava starostlivost vobec nemusi byt zla, nezatracovala by som ju vopred, takyto pristup na teba nebude vrhat dobre svetlo. Akokolvek sa budes snazit rozhodovat za dieta, ublizis mu, nebude uz sam vediet co chce, komu neublizit, bude to pre neho este tazsie. Ma 7 rokov, vie sa rozhodnut uz sam, co je pre neho dobre, nerob na dieta ziadne natlaky a presviedcanie, obrati sa to proti tebe. Poznam vela spokojnych deti v striedavej. Nechaj rozhodnut dieta. Povedz mu, ze akokolvek sa rozhodne, chces aby sa on citil najlepsie, nech neberie ohlad na teba ani ocka, nech sam sa rozhodne akokolvek, ze vy dvaja s ockom ho budete mat stale radi a najmenej sa budete trapit, ked on bude spokojny. A medzitym si precitaj nieco o konflikte lojality😔. Drzim palce

sasanka605
12. máj 2023

Návrh mozes dat aj ked bývate v jednej domácnosti, to s tým nema nic. Chod rovno teraz na upsvar, nieco este mozno stihnes.

katkine_terapie
12. máj 2023

@leo25 v prvom rade sa upokoj. A najmä, akceptuj to, že jediný, kto môže vyriesit tvoj problém je sud. Nie sociálka, nie, notár, advokat....Bez peciatky sudu to síce pojde, ale v neprospech teba - nebudes mat ziadne pravne zaruky.
1. Podaj návrh na neodkladné opatrenie vo veci zverenia dietata do tvojej starostlivosti a zaviazenie otca platit na neho vyzivne, plus stretavanie sa otca s dietatom. Pokojne to mozes podat aj ked spolu byvate. Sud rozhodne do 30 dni a neskuma skutkovy stav, rozhoduje na zaklade toho, co napises v navrhu.
2. Pockaj tých cca 30 dni a ked ti príde do schránky zlty lístok, neodkladne ho vyber.
3. Medzitým si priprav veci na prípadný odchod.
4. Ked budes mat neodkladne opatrenie odsuhlasene sudom, odstahuj sa. Resp. môžeš aj skôr, ale kedze dieta nebudes mat vo svojej starostlivost a ani urctene stretavanie, moze si ho zobrat kedy bude chciet, je totiz druhym rodicom rovnako ako ty.
5. Oznám otcovi dieťaťa, kde sa budeš s dieťaťom nachádzať. Ideálne pošli sms/e-mail a aj poštou, aby si mala fyzicky doklad (sms a e-mail moze rozporovať, že nedostal).

pralinka25
12. máj 2023

@katkine_terapie ale ona potrebuje ist na UPSVaR na SPO pretoze tam jej s tym narhom poradia a aj tak tato stanica sa obist neda.

kristinapetronela
12. máj 2023

Daj mu ho určite na tri dni ... Proste vieš ,vieme že robí zle cez dieťa ale dieťa sa samé vypýta k tebe keď mu tam bude zle .hlavne kľud .kľudne mi napis do správy a pokecáme ,zavolame si ... Všetko si výbav aby si moja odísť ... To vidieť kto je dobrá mama a stará sa .súd bude na to prihliadať .treba si veriť aj keď tebe hovorí iné .never mu ani slovo .keby vás má rád nerobí také naprieky

leo25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz