Ako nehovoriť všetko toxickej mame?

8. aug 2024

Ako sa vyhradiť a nehovoriť všetko toxickej mame. Moja mama je toxická. Poviem jej 5 veci a z toho do jednej mi dáva rady do života ako malemu dievčatku. Ja som už vydatá a žijem v inej domácnosti . Ako argument používa, že ja ju potrebujem viac ako ona, rozumieme si ale je zlá veľa krát. Ja si kúpim samoopalovak a krúti hlavou že sa mám opaľovať na slnku že ako už letí konci krúti hlavou že co to. Alebo som u nej doma a ja potrebujem sa aklimatizovať lebo mám problém s potením prve čo jej cesem psa. Vykladam nákup, aj keď neviem už v tejto domácnosti fungovať a začne na mňa kričať keď ona vyklada riad, že čo po nej chcem že to môžem urobiť ja. Keď niečo povie že môj manžel je chudák pri mne. Mám ju rada, ale mám pocit že jej hovorím vždy veľa keď mám dobrú náladu a používa v konverzácii moje slová proti mne. Ona je aj veľmi kritická na mňa. Stále chodí na nejaké procedury, a stále že mám začať aj ja pritom mám 24 rokov. Vždy som sklamaná. Ja jej len v dobrom niečo poviem a nie vždy je to fajn chcem vedieť to nerobiť

Vymažem tento príspevok pre istotu, keď to tak budem cítiť.
Ďakujem za rady. Mamu mám ináč rada ale je horšia a horšia
Kupujem jej pravidelne kvety, veci a ona mi aj tak povie že darček pre mňa na narodeniny bol dráhy, ja jej to nehovorím aj ja jej dávam hodnotné darčeky. A nehovoriac že má radšej asi môjho večne študujuceho 30 r brata.

Písala som to rýchlo preto chyby.. tak sa so mnou dohadala že jej milovaný pes šiel radšej za mnou.

autor
8. aug 2024

Hovorí mi že karma mi všetko vráti, že božie mlyny melú.. že ona mi nič zle nepraje ale že budem mať také zle deti ako ja. Že budú veľa rozprávať lebo to jej vadí aj na mne a že proste budú zle a neviem čo.

autor
8. aug 2024

Alebo mi povie že mám stena byť novinami, ja to nemám v povahe ale ona sama to svojmu nerobí

autor
8. aug 2024

Bit*

autor
8. aug 2024

Nonstop rady takéhoto charakteru. Poviem jej s dobrým úmyslom že pokakal u mňa posteľ a neviem čo. A že ale to už musím začať vychovávať.. pri Tom ju má rada, ale na jedno do mňa šije stále.

0silvia0
8. aug 2024

Narcisticka matka, minimalizovat kontakt, nic jej o sebe nehovorit.
Jej sa nikdy nezavdacis, marne sa snazis. Furt budes zla pre nu. Cize pokojne sa prestan snazit a bud zla, nech je aspon pravda co hovori.

autor
8. aug 2024

@0silvia0 ona vie byť na druhú stranu veľmi dobrá.. e to už začína byť menej a menej..

vikusjk
8. aug 2024

Mamu nezmenis, musis ju brat taku aka je a nastavit svoje spravanie tak, aby si s tym bola ok. A ak si uvedomujes, ze jej hovoris privela a nechces, tak to proste nerob.

0silvia0
8. aug 2024

V com vie byt dobra? V reciach ci v cinoch?

autor
8. aug 2024

@vikusjk ja ju ľúbim.. mám ju rada, keď je dobrá nálada poviem jej nejaké veci len tak zo života.. a potom niekedy to nepadne dobre..

autor
8. aug 2024

Tak volá nás často na jedlo, niekedy pribalí niečo nám, také veci ako mama

saraxyz
8. aug 2024

Odstrihni ju. Aspoň načas.

0silvia0
8. aug 2024

Okrem jedla v com je dobra?

vikusjk
8. aug 2024

Ja nevravim, ze ju nelubis, alebo ze ju nemas lubit. Ale mozes predsa kontrolovat, co povies, aj ked mas dobru naladu. Zvlast ak vies, ze to potom bude mat nasledky, ktore opisujes. Ved toto je len o tebe, ty rozhodujes, co povies, co nepovies.

autor
8. aug 2024

@0silvia0 problém je že ma hendikep, má aj výpomoc doma to si pamätám odjakživa na upratovanie.. a nájdení niečo povie na jej pani čo jej upratuje a keď ju v tom podporim povie mi že a koľko krát si mi bola upratať že tento rok a ja že minule podlahy.. a ona ale celý dom

autor
8. aug 2024

*najedno nejde mi opravit moje odpovede

autor
8. aug 2024

@vikusjk ja viem.. presne to chcem. Nehovoriť jej všetko.. len neviem ako si to uvedomiť v tej dobre nalade. Proste ako sa na to sami seba upozornit

0silvia0
8. aug 2024

Akoze co ti poradit? Bud stroha a nereaguj na jej vycitky a nerob si z nej kamosku. Normalne sa kontroluj a selektuj co povies. Moja mama je nieco podobne.

saraxyz
8. aug 2024

No q co keď ma hendikep? Tak si môže dovolovat? Povedať jej, že sa ti nepáči jej správanie, a ak bude pokračovať, prerusis kontakt

autor
8. aug 2024

@0silvia0 vedela ma polutovat keď som mala problémy v škole, zvykla byť taka že mi pomohla vyriešiť problémy, bola taká opora aj keď nebola vždy ideálna..

lucka_ke
8. aug 2024

predstav si, že je to bulvárna novinárka a všetko si nahráva a nabudúce o tom vyjde článok 🙂 proste hovor až keď si premyslíš či jej to máš povedať

culienka
8. aug 2024

Musíš sa naučiť okolo nej chodiť po špičkách, lepšie to pravdepodobne nebude. Keď jej nebudes všetko hovoriť ešte ti povie ze co jej nič nehovoris, ale to sa treba naučiť a dávať si pozor na to pri takýchto ľuďoch. Lebo ci sa dá takáto osoba ešte prevychovat alebo ci sa časom uvedomí, neviem.

0silvia0
8. aug 2024

Tak super, ma ta rada, len ma blbu povahu. Maj k nej odstup, kontroluj sa co jej hovoris.

autor
8. aug 2024

Bývame u rodičov podnajme, ale už nám to veľmi nevyhovuje platíme full sumu za 4 izbak ale trošku výhodnejšiu sme len dvaja.. ale to neriešim, viem že splácajú hypotéku, ale keď už sme chceli kupovať byt lebo máme dobré prijmy tak že aj tak nebude môj že bude banky atď.. proste nás úplne odradili od kúpy bytu ale hlavne že sme sa pochytili niečo o byte v ktorom bývame . Oni to vraj robia ako službu pre nás.. btw byt je písaný na môjho brata

autor
8. aug 2024

Vtedy sme boli fakt tak nastavený že áno, ideme do toho.. a oni záchranársky že to nemáme robiť.. aj sme 2 týždne moc nekomunikovali

autor
8. aug 2024

@0silvia0 viem že ma mala rada..ale už mám pocit, že to nie je ono.. keď niečo povie že mám manžela..myslím keď som nejakú banskú radu riešila, často to voči mne používa

autor
8. aug 2024

Babsku

autor
8. aug 2024

Mimochodom to nie je že by mali zlý vzťah spolu.. my všetci komunikujeme normálne navzájom

januska12323
8. aug 2024

Nasťahuj sa do vlastného a rodičov navštevuj ako uznáš za vhodné. Ostatnému informácie podávaj tiež ako uznáš za vhodné.

autor
8. aug 2024

@januska12323 My ako bývame ďalej od nich, len je to ich no.. ako chceme to už čo najskôr vyriešiť, lebo ideme stavať, máme pozemok, len by som to najradšej urychlila

autor
8. aug 2024

Som rada, že to tu môžem napísať, lebo nechcem ani aby moje kamarátky mali voči nej zlú mienku, lebo im nič nerobí, ale fakt som to potrebovala prebrať s niekým