Ako nebyť výbušná?

10. okt 2023

Ako dieťa som vyrastala vo veľmi zlých podmienkach. Nedostatok financií, bieda, častokrát nebolo čo do úst, celkovo kvalita života bola na veľmi nízkom bode. “Vychovával” ma psychicky chorý rodič, bitky boli na dennom poriadku. Pamätám si na pocity bezmocnosti, kopec strachu, hanbu, nedostavali sme žiadnu lásku. Celkovo moje detstvo bola jedna veľká fraška a cítim že ma to prostredie poznačilo aj do dospelosti. Často cítim nepokoj, nepohodu, som veľmi výbušná a stačí mi aj malý impulz a vybuchnem ako sopka. Ako sa zbaviť tých hlboko zakorenených nedostatkov? Ako nebyť výbušná? Čo vám pomohlo? Navštevujem posilovňu, cvičím jógu, starám sa o seba, chodím do prírody a na turistiky a predsa to je vo mne.
Ďakujem za prečítanie.

pribinak
10. okt 2023

Chod na psychoterapiu a nauč sa ovládať svoje emócie.

autor
10. okt 2023

@pribinak Chodím na psychoterapiu rok, doteraz sme riešili iné témy. Zatiaľ sme sa o minulosti nerozprávali a je pre mňa dosť ťažké odhaľovať nejaké veci z minulosti.

autor
10. okt 2023

@pribinak A je pre mňa dosť ťažké sa na terapii “naladiť” na nejakú tému alebo pocity. Keď som tam tak som prevažne v pohode, cítim sa fajn a neviem sa vcítiť do emócii ktoré mávam zvyčajne.

pribinak
10. okt 2023

Tak držím palce

deedol
10. okt 2023

treba to otvorit na sedeni, lebo sa nikam nepohnete. je to tazke, ale inak to nepojde

somjana9
11. okt 2023

Skús cvičiť jogu.

autor
11. okt 2023

@somjana9 cvičím, je to v príspevku

harrisson
11. okt 2023

Nedostatky skus transformovať na svoje silné stránky, výhody. Prezila si si sracky, takže si zrejme silná a mas skúsenosti ako prekonať nepohodu. Na tom sa sa da stavať...Posilňovňa a pohyb sú skvelé. Plus možno nejaké knihy o sebarozvoji. Ak chceš, napíš a dám ti nejaké tipy.

anketkarka
11. okt 2023

Neviem s čím chodíš na terapiu, ale všetko vychádza z detstva. Nechápem, že ste tému detstvo ešte neotvorili. Všetko so všetkým súvisí. A ten terapeut to nezistil ešte, že si mala zlé detsvo?

luccija
11. okt 2023

Niečo je aj zdedene do vienka ako temperament možno si viac cholerik🙂tému detstva určite otvorte na terapii väčšinou to sa pýtajú ako prvé terapeuti.
Ja rýchlo vzplaniem, ale zase nie nejaký extrém
Teraz más dobrý vzťah?práveže by si mala byť na seba hrdá, že to riešiš a pracuješ na sebe
Inak aj nedostatok magnézia minerálov môže spôsobovať nepokoj podráždenosť.Niekto má takú drazdivejsiu nervovu sústavu.

monitachiara
11. okt 2023

Spánok, magnézium, orgazmus a nadhľad.

autor
11. okt 2023

@harrisson Ďakujem pekne, ak môžem poprosiť aké knihy mi poradíš? Ozaj sa snažím tráviť čo najviac času von v prírode a pohybom.

autor
11. okt 2023

@luccija Pamätám si, že sa ma na detstvo pýtal hneď na začiatku ale potom sme rozoberali iné témy. Vzťah, ako sa to vezme. Sú veci ktoré som si predstavovala inak a kvôli ktorým som začala riešiť terapiu a párovú terapiu. Určite cítim nepohodu.

luccija
13. okt 2023

Keď si myslíš, že to je to, čo je problém detstvo...tak to znova otvor

autor
13. okt 2023

@luccija Ďakujem, áno skúsim na najbližšej terapii.

harrisson
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
harrisson
13. okt 2023

@luccija Skus knihy Iva Tomana. Zacal by som "debordizaciou v hlave"

luccija
13. okt 2023

@harrisson ja viem z čoho to mám🙂pubertacka ...ja som bola vždy ako baránok čo nemala vzdor ako 3r teraz so mnou hra slovný pingpong🙂
Ale celkovo čím som staršia som nejaká cholericka😏ale pozriem ďakujem ja mám rada také knihy

katka700
13. okt 2023

Skús vizualizáciu, vždy keď sa rozčulis si v strese telo produkuje hormóny čo potláčajú imunitu, každý záchvat zlosti ťa robí zraniteľnou proti tým malým mrcham a rakovine. Po čase dosiahneš určitý stupeň mamvpi*izmu a bude to lepšie.

cafelatte
13. okt 2023

Skus Bibliu

autor
14. okt 2023

@harrisson Ďakujem 😇

autor
14. okt 2023

@katka700 Veru veľmi rada by som bola v takom štádiu, aby ma nič nerozhodilo. Aktuálne mi to robí už aj nejaké zdravotné problémy, čo sa týka menštruačného cyklu.😕 Pravdupovediac čím viac o tom študujem, tým viac mám pocit že to bude ADHD. Uvidíme, skúsim to otvoriť na najbližšej terapii. Ozaj veľmi sa snažím byť okej ale niesom. Neviem nájsť svoj pokoj.

autor
14. okt 2023

@cafelatte Ďakujem ale nemám k tomu veľmi dobrý vzťah. Ako deti nás rodič nútil nasilu čítať bibliu a modliť sa. Samozrejme k tomu patrili aj bitky a podobne. Pomodlím sa, poďakujem, verím ale viac preto robiť veľmi nechcem.

nazli24
17. okt 2023

Výbušná si lebo si chorá ..máš psychicky a mentálny problém.
Nič viac...
Taký bol aj môj ex

sona272
19. okt 2023

To o čom nechceš hovoriť a ťa najviac bolí, to musíš dať na povrch, nech sa to dostane von. Je to minulosť, skús to nejako uzavrieť , už na tom nič nezmeníš , len si život vieš zlepšiť