Ako nakopnúť náš vzťah?

15. aug 2021

Ahojte mám taký menší problém/dilemu. Svojho snúbenica milujem aj on mňa, už aj spolu bývame. Ale poslednej dobe cítim sa smutno z toho stereotypu. Cez týždeň chodím domov dosť unavená z práce v sobotu poupratujeme niečo sa spraví okolo domu a v nedeľu väčšinou ja varím obed a snubec leží alebo sedí vonku na terase. A týždeň zase začne a zase z toho víkendu nemám nič. Nemáte nejaké typy ako osviežiť vzťah? Ja ho chápem že chce aspoň jeden deň ležať a nič nerobiť ale príde mi to ako keby sme strácali čas. Na čo budeme spomínať keď budeme starí? Ako sme ležali?

lucka_ke
15. aug 2021

je čas letných dovoleniek sadnite do auta a šup na last minute niekde k moru

marci77
15. aug 2021

v nedelu chodte niekam na vylet a najedzte sa v restike

u2jana
15. aug 2021

V sobotu poobede porobte a v nedelu vybehnite na vylet. Hocikam, malu turu, na hrad, obed si dajte v meste, poobede k jazeru alebo na kupalisko. Aj na svk je kopec krasnych miest.

pribinak
15. aug 2021

Ste 2 dospeli ľudia, veľký bordel asi nenarobíte, takze vybodla by som sa na upratovanie a šla skôr niekam na výlet, detto nedeľa, treba ísť k vode, na turistiku, …

V piatok sa nemôžete stretnúť niekde v meste po práci? Ísť na zmrzku či koláčik?

Nemáte žiadne spoločne hobby? Kým nemáte deti máte toľko možnosti, nemusite prisposobivat deťom, ich spánku či rastúcim zubom.

avril299
15. aug 2021

Ahoj, co keby ste to upratovanie rozlozili na 2 pracovne vecery - streda, stvrtok? Viem, ze pridete unaveni po celom dni, ale trochu sa premoct a poupratovat v stredu daco, vo stvrtok zvysok a piatok sa dohodnete, ze budete mat vecer len pre seba, mate dom, zahradu je leto, mozte napriklad spolu sediet na terase s vinkom, pozerat na hviezdy, rozpravat sa a v sobotu, kedze uz budete mat poupratovane, mozte ist napriklad na turistiku, prechadzku do lesa, na jazero... moznosti je neurekom 🙂. A v nedelu sa skuste dohodnut, ze budete varit spolu, pojde to rychlejsie 🙂 nech priatel aspon ocisti zeleninu napriklad alebo nejaka vypomoc, ak nevie varit. Tu pol hodinku / hodinku sa moze "obetovat" a pomoct Ti, ved varis aj pre neho, nie? A poobede mozes oddychovat aj Ty. Urcite ho zapajaj, aby ste mali cas zabity pracami vyrovnany. Ved aj Ty si potrebujes oddychnut 🙂

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2021

Ja upratujem priebezne, takze v sobotu nic take nemusim riesit. A to mame naozaj velky dom a deti. Takze dvaja bezdetni mozu mat cely vikend pre seba. Cimskor sa naucis setrit s casom, tym lepsie.

janeninka
15. aug 2021

Mne pomaha upratovat cez tyzden, kym ju muz na nakupe alebo v nedelu kym vari obed.. Ak mame vtedy daco ine tak zvykneme spolu upratovat v sobotu doobeda, potom uz len rychly obed ( alebo si zbalit bagetu) a potom na vylet do prirody.. Niekedy spolu varime, to mam tiez rada ako spolocny cas.. Otazka ani tak nie je ako nakopnut vztah, tipov tu uz bolo dost - dovolenka, vylety, priroda, jazero, prechadzky, kolacik a zmrzka v meste, vecera.dalo by sa doplnit aj nejake posedenie aj s inymi ludmi, pripadne tip obmedzit mobil a soc.siete, telku a hrat sa spolu spol.hry, citat si spolu knihu, masaz, planovanie dovolenky, skusit nejaku novu cinnosti ( od malovania,sportu, geocachingu az spol.tance)..
Tu je vsak otazka ci tvoj partner ma o to zaujem, ci mu to takto vyhovuje.. A teda odporucam nehrat sa na dokonalu zienku domacu, zodpovednost za domacnost by pri dvoch dospelych ludoch mala byt vyrovana, nastavte si to cim skor..

sara07
15. aug 2021

rozlož si po malom upratovaní cez tyžden,
na sobotu ak tak okolo domu ale spolu ako aj ty máš narok ležat a sedkat
a na vikend ked nie su deti niekam sa proste vybrat alebo ak nechce tak navar na dva dni a lahni si k nemu na terasu a odpočivaj
myslim že to tak berie že SA to samé všetko urobí a je to tvoja povinost ano to sa dá ak nechodíš do prace
a nerob si z domacnosti bezchybny hotel 10 hviezdičkovy kde behaju a šponuju všetko nostop
kup si myčku riadu, vysavač čo rano pustiš na každe poschodie , daj prat s odloženym časom a ked prideš len vyvesíš , musiš uplne všetk zehlit ?? alebo z oboch strán
ja pri 3 detoch veci na doma len z jednej strany a ved vy musíte mat toho menej aj menej varíš nakupuješ

oli18
15. aug 2021

Ja som mala za mlada presne takyto rezim, ako mas ty. Este sme chodili v sobotu na trhovisko. Tam som stretla kamosku, ktora ma volala na vikend k vode stanovat aj s rodinou. Onaa takto kazdy vikend chodila. Zamkla byt a isli. Ja som soboty prala, upratovala, piekla. A teraz ako stara si vycitam, ze som nesla s nou. Moje deti tak nemaju na co spominat. Ostala nam len nedela poobede na nejaky skok do blizkej priprody. Takze zamkni byt a chod. 😉

autor
15. aug 2021

Asi som sa zle vyjadrila, aj on upratuje aj bez opýtanie. Varím skôr ja ale aj on vie nejaké základy. On robí na turnusy a ja pon-pia a víkend voľný. Ďakujem za rady asi takto skúsime, jeden deň po robote cez týždeň upracem keď tak piatok sa na vari a víkend mozeme si užiť. Aj on chce nejaký zmenu len keď príde domov na týždeň cez týždeň buď niečo vybavuje alebo proste vždy sa niečo nájde. V sobotu to doteraz bolo ako som opísala. Ale niekedy mám pocit že keď je nejaká robota napríklad drevo rezať na to si čas nájde ale keď chcem ísť na výlet ták už nie. A na tú robotu povie veď treba pomôcť/ porobit a to chápem ale veď zaslúžime si aj výrazit. Nehovorím že každý víkend ale aspoň ten jeden deň alebo každý druhý víkend

luccija
15. aug 2021

Sú chlapi, ktorým to nechýba pomotaju sa na dvore a chcú mať kľud...ty chces aj niečo zažiť mať zážitky ísť si posedieť...musíš ho to naučiť, keď prídu deti sa Ti to zíde.Upratuj v piatok ja ak varím v piatok niečo väčšie nech v sobotu máme pokoj.Uzivaj si voľnosť a, že nemáš ešte toľko povinnosti

luccija
15. aug 2021

Možno je z takej rodiny kde sa nechodilo na vylety

autor
15. aug 2021

@luccija áno. Ani jeho rodicia nikam nechodia.od kedy sme spolu nevidela som aby išli spolu na výlet alebo proste len dakde inde ako Lidl/ vybavovačky. A súrodenci s rodinami tiež len zriedkavo.

lubkavargova1
15. aug 2021

Tak ono je to tak, ze podebatit treba, lebo nie kazdy ma rad nejake akcnejsie akcie. Ja tiez som taka, ze som rada ked som doma a nemusim sa pretvarovat, ze waaau, uzasne si uzivam nejaky vylet a doslova zatinala by som zuby... A mozno fakt je rad, ked pride po turnuse a trosku si oddychne doma. a mozno sa mu fakt nechce v takom teple...my sme mali naplanovany vylet tiez, ale akonahle opat zacali tie horucavy, tak sme sa otocili a radsej doma boli...

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. aug 2021

@lubkavargova1 áno ja tiež som rada že som doma a že nikde nemusím ísť ale raz za čas rada by som vyrazila. Choc aj na koláč a kávu do susedného mestá.

desore
15. aug 2021

V zivote sa s nim nikam nedostanes. Vzdy si najde vyhovorku, preco neist.
Je to typicky domased a budes sa iba trapit.
Pri detoch sa na chvilu obetuje a za niekolko rokov spadne nazad do zauzivaneho kolobehu zivota. Gauc, telka, praca okolo domu.
Nechapem, preco vediete model rodin z 80tych rokov. To ta fakt bavi v sobotu upratovat? Ziadny priatelia? Spolocne vylety?
Ved vy prezivate, nezijete.

luccija
15. aug 2021

@desore možno sa ani neobetuje pri deťoch.To je model prevzatý z rodiny tak žili, žije tak on.Mna by to nebavilo doma sa nudím porobim čo treba a potrebujem ľudí, spoločnosť mať zážitok.Mozno je iný typ porobi, možno má cestovania dosť, keď robí na turnusy toto je veľký nedostatok, že majú iný názor na trávenie voľného času.autorka chod s kamarátkou, sestrou, mamou...chlap čo chce pilot drevo, ľutovať, kosiť nebude s radosťou chodiť na hrady a na kávu.

janetinka27
16. aug 2021

tak stereotyp prichadza skoro vsade. my sme cez tyzden tiez v praci, v sobotu a v nedelu sa snazime ist na chatu. tam si odbehneme na hriby, navarime nieco v kotliku alebo ugrilujeme, kupeme sa v bazene, porobime v zahrade. a aj tak, aj ked ten vikend je super, stretneme sa tam s rodinou, pobehame prirodu, porobime, muz tam ma vcely... aj tak mam casto pocit stereotypu. ono to treba vediet aj nejako v sebe budovat, ze clovek ma priestor prezivat nieco zaujimave aj bez vonkajsich aktivnych zazitkov (kniha, spolocenske hry, rozhovor, dobry film, rozvoj fantazie atd).

rdi
16. aug 2021

to mate teraz len take obdobie, netreba zufat, to prejde. teraz je to tak a casom sa to napravi. je leto, skuste spolu cez vikend nieco podniknut. je pravda, ze po narocnom tyzdni sa nie kazdemu moze chciet, ale ked sa premozete a vymyslite si nejaky vylet, bude to fajn.

janeninka
16. aug 2021

Inak mi este napadlo, se mozno skus dopaminovy detox - na par dni obmedzit vsetko prijemne (soc.siete,,filmy, serialy, sladkosti... ) vdaka tomu by si si mala vediet viacej uzit aj bezne cinnosti.. Totiz mozno len ty mas ten pocit stereotypu a nesuvisi to s vasim vztahom

slovakboy
16. aug 2021

Nie je akčný. Presvedč ho na maly výlet v neďalekom okolí. On sa nechce niekam vybrať aké keď ty zorganizuješ niečo nachystané sa a on už sa len pripojí. Potom bude spokojný a zopakuje to. Dajte si záväzok každý druhý víkend niekam ísť hoci len na luku za mestom