Ako nájdem svojho otca?

alexbbb
27. jan 2024

Zdravim, ked som mal 3 roky tak sme sa z Anglicka odsťahovali na Slovensko. Otec ostal v Anglicku a uz s nim nemam ziadny kontakt. Naposledy som mal v roku 2020. Ale potom si asi 3x zmenil cislo a uz mi nenapísal. Viem ze niektorý si myslia ze je to divne ze sa mi neozval, ale mne to je jedno. Chcem ho najist alebo sa s nim nejak skontaktovať. Mama sa s nim súdila o výživné, ale výživné neposielal a ani neposiela. Namiesto toho mi posielal oblečenie… Myslim ze keby sa s nim nejak skontaktujem tak by mal o mna záujem. Mam 17 rokov, ale neviem o ňom nic iba veci z rodného listu. Zachvilu mam 18 a rozmýšľam ze sa spýtam vas ci sa to potom nejak súdne neda najist. Na FB sme si písali v roku 2020, ale teraz ako keby sa po nom zľahla zem. Pisal som mu na ten FB z ktorého mi pisal, ale stale nic. Našiel som aj jeho bratrancov ale bez odozvy.

martinmmartin
27. jan 2024

No ak neexistuje digitalna stopa a ak je uplne incomunicado tk to moze byt aj Väzenie alebo umrtie. Ak mas bratrancov on ma surodencov tych sa nemozes spytat?

alexbbb
autor
27. jan 2024

@martinmmartin no ved na nich nemam ziadny telefonicky kontakt iba FB a nikto mi neodpísal asi 2 tyzdne cize neviem, ale nemyslím ze by zomrel alebo bol vo väzení, lebo jeho bratranec dal príspevok pred pol rokom ako su spolu.

hipuska
27. jan 2024

Tvoj otec o teba záujem nemá. Čím skôr sa s tým zmieris, tým ľahšie sa ti bude žit a predides dalsim sklamanim. Viem, je to kruté ale bohužiaľ, je to pravda.

simsalabim
27. jan 2024

@alexbbb otec je Anglican, ci cudzinec? Ma v Britanii volebne pravo? Ak ano, dal by sa vyhladat v zozname volicov.

alickapusinka
27. jan 2024

Nemohol náhle zomrieť. Aj to sa mohlo stať. Mohol sa aj odsťahovať s Anglicka niekde inde.

karolinakr
27. jan 2024

Aku mal adresu odosielatel, ked posielal balíky

alexbbb
autor
27. jan 2024

@simsalabim ano je angličan.

alexbbb
autor
27. jan 2024

@karolinakr netuším. Je to uz dlhá doba a mama tiez nevie z akej adresy to poslal.

simsalabim
27. jan 2024

@alexbbb tak skus si zistit, ako sa da dostat k udajom z electoral register. Viem, ze to ide, nedavno som citala v britskych novinach, ako tiez dakto nasiel cez to svojho otca (uz starceka, ktoreho od celej rodiny izolovala druha zena).

alexbbb
autor
27. jan 2024

@simsalabim ale to nájdem iba ak volil?

cacianka
27. jan 2024

@alexbbb voliť ako ten akt vo volebnej miestnosti nemusel, ale v zozname voličov by mal byť zapísaný.
Kým nemáš 18, skús kontaktovať www.cipc.gov , je to úrad medzinárodnej ochrany detí. Mohli / mali by pomôcť. Aspoň ohľadom platenia výživného.
Aj keď to bude znieť kruto a tvrdo, @hipuska má pravdu. Keby mal o teba záujem, išiel by tvrdo po právnej stránke na cestu k tebe. Alebo hocijakymi súkromnými cestičkami, cez siete, tvojich kamošov, rodinu. Mohlo sa niečo stať, či už zo strany tvojej mami, či z jeho strany a skončilo to takto.
Nehnevaj sa že ti beriem nádej, ale už si dosť veľký a vyspelý aby si pochopil že takto sa správny otec nechova. Čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre teba, že ho budeš riešiť iba ako biootca, vybojujes si aspoň výživné čo ti patrí, a hlavne si uvedom že máš mamu a ona za teba bojovala.
Držím ti palce

simsalabim
28. jan 2024

@alexbbb mal by tam byt zapisany kazdy opravneny volic.

alexbbb
autor
28. jan 2024

@cacianka mne aj mojej mame to výživné nechýba. Mne ide len o to sa nejak skontaktovať.