Ako nadviazať pevné väzby aj v dospelosti?

7. nov 2023

Je to dlhsie, ale je to o priatelstve v dospelosti, budem rada, ak mi par minut venujete.

Pred par rokmi sme sa prestahovali za pracou do cudzieho maleho mesta (SR), niekolko stoviek km rodiny a znamych, hned som isla na matersku, muz pracoval. Tam spoznal svojich aktualne 2 najlepsich kamaratov. Jeden bol nezadany, druhy mal starsiu partnerku, odo mna je to viac ako o 10 rokov. Spoznali sme sa, porozpravali, ale tam to konci. Nemali sme tu ziadne centrum, hernicku, nemala som sa kde spoznavat s ludmi, maximalne na ihrisku par obyc.slov s mamickami, stale zavreta s dietatom doma. Starsia isla do skolky, covid, dalsie dieta... V skolke sme sa spoznali aj s inymi rodicmi a mamickami, casom aj s nejakymi na susednych uliciach, ale je to stale len o par vetach.

Mam tu jednu kamaratku, ktora mi je blizsia, aj sme si viackrat pomahali (obojstranne), susedime s jej rodicmi. Po rokoch som ju zavolala na hrane predstavenie tu v meste, lebo kava alebo nieco ine nehrozi, prikyvla, tesila sa. Kupila som nie najlacnejsie listky (o to nejde, ale dotvaraju atmosferu), ale po par dnoch to odvolala, ze ma v ten den akysi zakrok u lekara - ROZUMIEM. Co ma troska zamrzelo bolo, ze vedela, ze tam nemam s kym ist, ze som jej kupila listok a len mi napisala, nech si to uzijem aj za nu, s umevom. (Listky sa museli kupit skor, rychlo sa vypredalo)

Najprv som si myslela, ze tam pojdem pokojne i sama (nemame strazenie pre deti, s muzom nemozem ist), ale bola som taka smutna, ze som to nedokazala... mam dojem, ze tu nikdy nenajdem nikoho blizsieho ☹ lebo kazdy sa tu pozna od skoly, od detstva... nechcem sa nikomu pchat a pri vsetkej slusnosti vzdy aj rada pozvem "znamych" k nam na navstevu, ale v realite pridu raz za rok. Okolo mna sa svet netoci, ale citim sa tu strasne opustena. Prosim, je mozne este vobec najst kamaratku, s ktorou sa budeme stretavat castejsie ako raz za pol roka/rok? Dakujem

barbora0308
7. nov 2023

Sucitim s tebou, pomaly to bude 1,5 roka co som na materskej a citim sa dost osamela. Moji priatelia su bud v inom meste, v zahranici alebo tym, ze mame s manzelom dieta, uz nie je z ich strany velmi zaujem o kontakt...takze sa stretavam s inymi ludmi ako manzel, syn a rodina naozaj velmi minimalne. I ked s manzelom a synom mame dostatok spolocnych aktivit, tak velmi by som chcela aspon jednu dobru partacku v meste, ktoru mam na dosah alebo proste rodinu partakov so spolocnymi zaujmami, s kym by sme si mohli posediet, pokecat a pod. Ja tiez naozaj netusim, ako nadviazat nove pevne kamaratstva v dospelosti, chodime po ihriskach, chodim na baby kurz a vzdy dufam, ze raz sponznam niekoho, kto by sa tiez rovnako rad socializoval ako my s manzelom. Zatial som mala dohodnute iba nejake poobedia na ihriskach, ale tym to nejako konci a mne je proste blbe sa inym vnucovat...ked to nejde nejako spontanne, tak je asi zbytocne to silit. ☹️

autor
7. nov 2023

@barbora0308
Drzim ti palce, ja takto prezivam uz viac ako 5 rokov ☹️☹️☹️ niekedy by som tu chcela mat kamosku, s ktorou si mozem aspon sadnut na kavu a uprimne sa porozpravat. Neviem, ci sa mi to este vobec splni.