Ako na hojdačke

2. júl 2024

Co si myslite o človeku, ktorý sa teší, možno až euforicky, keď je vo vzťahu všetko ok. A naopak, keď je problém, hadka, je frustrovaný, znechuteny, všetko vidi čierne, a chce sa rozvádzať, lebo vraj je to stále dokola, nič sa nemení. Neviem, podla mňa je normálne ze vo vzťahu sú občas problémy a nedorozumenia. Toto muzove nastavenie nás vedie k rozvodu, lebo jeho predstava o vzťahu a živote je nereálna.

dadka1997
2. júl 2024

Tak rozvod, viac niet o com

marianarem
2. júl 2024

Presne takto to mal moj svokor. Myslime si s muzom na zaklade roznych indicii, ze mal nevydareny vztah s mamou. V podstate laska matky a dietata v tych prvych rokoch by mala byt taka ta viac-menej idealna, nekomplikovana, taka, z ktorej dieta nadobudne pocit bezpecia a prijatia na cely zivot. Ked to dostane, tak ma dobru zakladnu a moze vyrazit do sveta a do inych vztahov, kde uz znesie aj nejake tie vykyvy. Kto ale v detstve toto nezazil, tak to potom cely zivot hlada a je zakonite z kazdeho vztahu nakoniec frustrovany. A presne, bud sa vznasa na oblaciku, ked si mysli, ze nasiel ten ideal, alebo je mu nanic, ked zisti, ze nie.
Neviem, ako je na tom tvoj muz s mamou, samozrejme priciny mozu byt aj ine, ja som videla tento pripad.

anketkarka
2. júl 2024

Je emočne nevyrovnaný. Tiež si myslím, že to pramení až v detstve a vzťahu s mamou. Jemu samému by tie náladičky mali vadiť. A čo by chcel akože zmeniť, že je sklamaný, že sa nič nemení? Chlap má byť pevný, stabilný a vyrovnaný, aby mohol dovoliť žene byť citlivou, mäkkou a ženskou. On je žena v nohaviciach.

mantilka
3. júl 2024

Potreboval by psychologa

autor
3. júl 2024

@marianarem no asi to s mamou nemal ideálne, to je pravda

autor
3. júl 2024

@anketkarka vadí mu to, jasne, ale hľadá príčinu "vonku"

autor
3. júl 2024

@marianarem ako sa svokor vyjadruje o svojej mame?

marianarem
3. júl 2024

No on tvrdil, ze mali uzasny vztah a mal uzasne detstvo, ale zaroven o nom skoro nikdy nic nehovoril. Raz sme ho dotiahli k psychologicke, lebo sa aj nevedel zbavit pitia a povedal, ze dobre, ale "Nebudem tam nic hovorit, hlavne nic o svojom detstve!" Plus muz jeho mamu poznal a hovori, ze si vie predstavit, ze to detstvo nemuselo byt idealne.

rorino
3. júl 2024

Extrémista🫣,kým sám nebude chcieť nezmení sa to,ak nestojí o udržanie vzťahu,neudržia ho.Ziafny vzťah nie je len ružový,a ak to niekto bude tvrdiť ,klame😉

domkakvet
3. júl 2024

Tak sa nehadajte, ked je obcas hadka, to nevadi, ale na co sa mate stale hadat, nehadajte sa a problem vyrieseny a ty tiez raz pises o manzelstve, raz o vztahu.

autor
3. júl 2024

@rorino Asi u o vztah nestoji. Ja som mu aj povedala, ze vsade su nejake situacie, co treba riesit. Raz povie, ze tak bude sam, inokedy zas, ze ako to mozem vediet. Neviem, co si mysli, ze sa stane, ked sa rozideme a on po roku zisti, ze aha, ved ta moja bola este dobra. On si niektore veci idealizuje od kamaratov, lenze bohvie, co mu realne povedia. On moze pocut to, ze ako si zena vazi jeho najlepsieho kamosa... a to sa mu paci - ale uz nepocuje, ze ti dvaja chodia kazdy mesiac na dovolenku, ona mina strasne vela penazi, je trosku pozerka a je muz kvoli tomu maka jak saleny. Tak neviem, ci by zas chcel takuto verziu.

@domkakvet Ved manzelstvo je vztah, ci som ta nepochopila? My sa nehadame casto. Kratka vymena nazorov raz do mesiaca, niekedy aj menej. Spravidla hadka konci tym, ze ja uz nereagujem, lebo si poviem, ze to za to nestoji. On este ma k tomu co povedat. A este na 80% som ja ta co sa k tomu na druhy den vrati a ospravedlni sa a vysvetli, o co mi vlastne islo. On vidi len to, ze som si dovolila ho na nieco upozornit, podstata problemu mu unika.

domkakvet
3. júl 2024

Vztah mi pride skor, ked dvaja spolu len chodia, ked su zosobaseni, tak ziju v manzelstve, ale tak podstata k tvojej teme, je skor inde, pises velmi vseobecne, skus zredukovat tie hadky este na menej, vyssie som sa docitala akurat to, ze ako si zena vazi jeho kamarata, vazit jeden druheho by si mal kazdy, ide u vas asi skor o detaily, ktore sa daju napravit.

rorino
3. júl 2024

Vyzerá ,že je riadne nevyzrety,niektorí chlapi sú deti po celý život🤷

autor
3. júl 2024

@rorino Ano, asi je nevyzrety. Akurat ze neviem, ako sa dozrieva clovek, lebo vacsina z nas to ma prirodzene. Citala som kdesi, ze treba davat zodpovednost. Lenze zodpovednost so sebou prinasa prave tie problemy a potrebu ich riesit. Toto je zacarovany kruh.

rorino
3. júl 2024

Áno,a vraví sa aj,že chlap ak nedozvie do určitého veku,nedozvie nikdy.a väčšina,že patrí do tej druhej skupiny🤷🫣.Neskúsili ste na čas ísť od seba?Neviem,či by to pomohlo,len mi to tak napadlo.