Ako moze niekto zistit az napriklad v 40ke, že je gay? Je to preto lebo to celý život nejako potláča a nechce si to priznať alebo z ničoho nič sa z heterosexuála stane gay?
vedia to omnoho skor. Ale boja sa priznat to. Ci uz zo strachu z reakcie okolia, ale mnohokrat aj sami pred sebou. Preto je velmi dolezite o tom rozpravat, ze homosexualita nie je nieco, za co sa treba hanbit. kazdy sme nejaky a kazdy je jedinecny aky je.
nechcú si to priznať sami pred sebou,alebo sa boja reakcie okolia.
Ti ľudia dávno pred 40tku vedia aká je ich skutočná orientácia,
ale často pre rôzne príčiny sa boja a nechcú priznať ani sami pred sebou čo vlastne sú
Buď sa boja odmietnutia rodiny, boja sa Boha, mali silnú náboženskú výchovu a veria, že je to hriech, cítiš tlak rodiny a tak sa často oženil a vydajú, aby rodičia boli spokojní a mali vnúča, boja sa predsudkov okolia, … príčin je veľa
Z heterosexuala sa homosexual nestane, ti ludia sa uz taki narodia. To, ze dospeje do fazy, ked to vedia priznat pred okolim zavisi od mnohych okolnosti. Niekto to zvladne skor, niekto nikdy.
@stellarstar nemozes "zlesbiviet" 🙂. Bud vzdy bola (pripadne bi), ale snazila sa to zahnat. Alebo natolko zanevrela na muzov, ze je radsej so zenami, z presvedcenia.
nie nikto sa rano nezobudi a nepovie si, od dnes som inak orientovany 🤷♀️
skor presvedcenie, hanba, rodina (velmi silne krestansky zalozene rodiny napr., tam je to castokrat nepripustne), vychova, bisexualita, atd. ...roky to ignorujes, potlacas az napokon nie
@veltraud predtým nebola 🤷♀️
@stellarstar alebo o tom nikto nevedel, mozno ani ona sama
Nová (moderná) doba 😃
Dá sa to dobre použiť aj ako výhovorka, ak sa ťa chce zbaviť..😁
@viestta ...a týmto štýlom tu o pár rokov budú úlety typu, že deti sa budú identifikovať ako psíky a mačičky 🙄 Viď. aktuálne OH - začalo sa to nevinne- toleranciou ,,inakosti,,. A teraz? Chlapi, ktorí sa ,,cítia,, ako ženy dnes v boxe mlátia v ringu naozajstné ženy 😒 A vyhrávajú samozrejme...Toto je normálne? Sa normálne bojím, kam to celé speje...
@danyelia a ake ulety su tie spravne? Tie ulaty co mala vasa generacia, ci ulety nasich starch rodicov v sesdesiatych, nedajboze ulety nasich prababiek, ked v medzivojnovom obdobi zacali nosit sukne pod kolene a nie po zem? Kazda doba ma ulety, vacsina ludi si nejaky uzila a vacsina z nich vyrastie.
@danyelia homosexualita je tu s nami od kedy su ludia. Od pradavnych civilizacii. To, ze sa demonizovala a zakazovala ju neeliminovalo. Velmi si prajem, aby som sa dozila toho, ze budeme mat vsetci rovnake prava. Lebo vsetci sme ludia. A tie vystrelky - pred rokmi ich zacali mat aj zeny, napriklad si dovolovali chciet soferovat auta, ba dokonca mat volebne pravo. Mate nejake data, ze je teraz viac homosexualov ako v minulosti? Nemyslim, ze ich je viac. Len za uz nemusia bat, aspon v demokrativkych krajinach, ze pojdu do basy, za to, ze su "inak" orientovani
Nemyslím, ma to v sebe, len to potláčal, vo vztahu bol možno nešťastný, až raz stretol pre seba správneho....
@stellarstar píšeš ako Danko 😀
@koniarova
@danyelia neviem, nesledujem to. len čo na mňa vyhukne niečo na google správach. to bol ten incident s našou Slovenkou? či? a o čo šlo? bol to muž preoperovaný na ženu? alebo žena na nejakej liečbe? lebo ak áno, nepovažuje sa hormonálna liečba za doping? o čo šlo? vopred ďakujem za vysvetlenie.
Môže byť ze z ničoho nič. Ex môjho partnera tak zlesbivela