Ako komunikovať s človekom, ktorý má asi depresiu?

6. dec 2023

Ahoj, ako s takym clovekom komunikovat? Ja akosi si s tym neviem rady. Mam pocit, ze ma depresiu, vsetko je zle, on chce od zivota viac, po krize ( ktoru ale sposobil on a ja som sa rozhodovala, ci ostat s nim) bolo velmi prijemne obdobie, take ako kedysi na zaciatku vztahu, ale akosi sa to zvrtlo. On uz maval take obdobia, ze vrieskal po nas, nebavil sa aj 3 dni, potom mal depky jedno obdobie kvoli zdravotnemu stavu, potom pocas korony sa striedla vreskot, depky a normalne obdobie. Lenze.. mali sme pred kornou jesnu krizu, ktoru sme ustali, vlani na konci leta dalsiu, ale bolo to coraz horsie. On totiz byval.potom.takmer vkuse niekolko mesiacov u matky, domov chodil len obcas, aj to sme po sebe v poslendom obdobi len kricali. Dost dlho sme fungovali totiz stylom, ze po praci sme vysedavali u jeho matky, vikendy zas bola s nami a chodila s nami. Ja som sa ozyvala, ze to takto nejde, ale nebolo to vypocute.. on bud krical alebo depkoval. Vobec ma nepocuval, co chcem.
Jeho matka so z neho spravila akoby partnera...
Po tom, co som to nevydrzala a prastila so vztahom, sa uvedomil, zacal byvat opat doma..a bolo krasne obdobie, presviedcal ma, ze je to trvala zmena. Ja som bola dost opatrna, bala som sa..predsa..ide aj o mna a moje city, plus mame dve deti, ale fakt bol uplne idealny, vedeli sme sa normalne o vsetkom porozpravat.. no iz cez dva mesiace je to zas inak...
Ja chcem navstivit psychologa, chcem vediet, co mam robit, ako reagovat..lebo sama som uz z toho podrazdena a zjavne reagujem tak, ako jemu nevyhovuje.. len..ak mate skusenosti.. prosim, poradte, co stym, ako s nim komunikovat.

januska12323
6. dec 2023

Chyba je v tebe, v tom ako si myslíš, že je chyba v tebe. A čo máš robiť? Priznať si jeho povahu a nechať ho ísť. Toto nie je vhodný príklad pre deti do budúcich vzťahov.

lukbe
6. dec 2023

Ak sa nelieči, má takéto zmeny nálad, ťažko s nim komunikovať,ved vidíš sama. Neviem, či je partner, či manzel, na tvojom mieste by som utekala, ale sú tu deti... lenže možno aj kvôli nim je niekedy lepšie odísť, ty musíš vediet.

linduska86
7. dec 2023

Ahoj a koľko máte rokov ?
Po prvé ísť spolu s ním za psychológom
Povedať mu odtiaľ potiaľ
Užíva aj alkoholické nápoje?
Ste manželia ?
Kto platí výdavky za domácnosť ?
Koho je to byť ?
Odpovedz si na tieto otázky a tak sa pohni ďalej a jeho matke povedzte ,že nech sa vám do vzťahu nestará je jeho matka nie žena