Ahojte, v poslednom čase sa dosť často zamýšľam nad jednou vecou 🙂 baby, vy čo máte deti, vo veku cca od 4 do 15 rokov, ako fungujete keď vám príde návšteva? Napr kamoška/y na kávu, sedia deti s vami ? Alebo ich pošlete hrať sa ?
@sowka Puberťáci prekrútia oči a zavrú sa v izbe. Malý
sa motá pri nás, kým niečo nedostane - gumíky, čokoládu, čokoľvek - kamošky už vedia 🤣 a potom zmizne aj on.
@sowka mojich poslem von alebo pozerat rozpravky do detskej. Kamoska mala dceru co sa od nas nepohla, nesla sa hrat s mojimi, az tak po hodine. Na ihrisku to iste. Otrava neskutocna...
Ked chce sedi s nami a ked nechce ide do svojej izby..to dieta je tam doma ma pravo sediet v tej obyvacke viac ako ta navsteva nikdy by som ju neposlala prec kvoli kamaratke takisto som nikdy nezavrela ani psa v inej izbe kvoli navsteve.ked sa.im nepaci nech nechodia.a ked chcem nieco s niekym prebrat v klude stretneme sa na inom mieste naprikkad v kaviarni kde mozme klabosit...
nechávali tomu voľný priebeh, ale u nás sa deti vždy odpratali preč. Sedieť na jednom mieste a počúvať dospelých? Nuda . My sme kecali a oni pribehli z detskej keď boli smädné, hladné, cikať, kakať a pod.
Ďakujem baby za odpovede. Ja len preto sa pýtam, lebo s kamoškami sa navštevujeme, teda väčšinou idem ja k nim, každá z nich už ma viac detí, a nie nevnucujem sa 😀 skôr ma pozvú, tak idem. Len mám pocit, že sa za ani poriadne nemôžeme porozprávať, lebo ich deti sedia celý čas s nami. Ja ich mám rada, od mala malička som s nimi travila čas, len niekedy by som s kamoškou poklabosila aj osamote. Ja mám dieťa, malý ma pol roka, takže ten nás ešte moc nevníma 😀 len mi je niekedy blbé rozoberať niečo pred deťmi, tak sa vlastne ani veľmi neporozpraváme. Tak ma len zaujímalo, či to tak funguje všade, a ja som divná alebo čo 😀
Syn (12) príde, pozdraví, prehodí s návštevou zopár zdvorilostných viet a ide si po svojom. Ak príde návšteva s deťmi, tak idú všetci spolu, buď von, alebo do synovej izby sa hrať. Samozrejme, toto neplatí pre návštevu z rodiny, vtedy je normálne s nami.
Pošlem sa hrať, ale mam kamarátky čo im to nevadí a špeciálne jednu čo má už dcéru vo veku a ta vyložene počúva, zvykne aj komentovat
Hrozne
@pribinak 4 ročné odpočúva a potom v škôlke učiteľke zvestuje😂😂
@sowka záleží od povahy deti…v rodine ako deti sme vždy lietali kade tade, ako väčší sme sa zatvorili do izby alebo na návštevu už ani nešli…ale 2 bratranci vždy sedeli pri rodičoch, boli introverti. Aj sme ich volali, ale nikdy nešli, pitom sme to vzdali a takto sedeli aj ako nast-roční.
@sowka nikdy som deti nevyháňala od nás, aby sa išli hrať do izby. Lebo by to bolo asi tak..."mamiii, pod tu. Mamiii, zobrala mi hračku, mamiii, mamiii" a 13r je už zvedavá a rada sa zapojí do debaty. Keď je to pre ňu trápne, sama ide do izby. Lenze ja neohováram, ani nerozoberam sexuálne praktiky, takže nič, čo by nevedela, čo by nemohla počuť 😃
Keď chcú byť pri nás, sú. Keď chcete bľabotať bez detí, choďte si niekde sadnúť samé.
Zatiaľ máš polročné, uvidíš aké bude keď bude mať 4. Či sa ho budeš vedieť "zbaviť" aby si mohla vypiť kávu s kamoškou. 😬
Ja nechcem byť zlá, ale kamošky sú typy, že z domu sa im nechce alebo nedá nikam ísť, tak radšej ma zavolajú. My bývame na byte, ony na domoch, viac im vyhovuje keď prídem ja k nim. S tým som ok, len už ma nebaví niekedy na návšteve sa viac rozprávať s deťmi a o deťoch, ako bez nich 😀 preto ma zaujímalo, či je to teda bežné takto fungovať. My keď sme boli deti, prišli dospelí, my sme sa automatickyišli hrať inam, aj s ich deťmi, ak prišli s nimi a neriešili sme ich. Teraz sa je to celé akosi naopak
@sowka aj moja teraz najstaršia bola taká, keď niekto prišiel, išli sa hrať do izby. Aj 3 hodiny boli tam a nikto o nich nevedel. Teraz tie malé sú nonstop nalepené na mne. Ale tak nebavím sa len o deťoch. Vyslovene mi to aj vadí, keď sa všetko točí len okolo toho, čo vedia, čo by mali, čo nie.. atď. Väčšinou zmením tému.
@mooonika1975 presne tak
Tak jej nabudúce povedz, "počuj, nepôjdeme do kina? Po kine na pohárik?" Tam môžete kecať. Či musí nonstop sedieť pri mužovi a deťoch? Čo keď majú domy? To nikdy neprekročia brány?
@tosomja neverila by si, ale nie. Mám také asi 3 kamošky, čo odkedy zostali na MD, je problém ich niekam dostať. A to už majú deti vo veku 6-7 rokov, ale proste vždy sa nájde výhovorka, aby nemuseli ísť z domu. Aj keď som chcela aby nás prišli pozrieť, keď sa malý narodil, prišla jedna aj to asi po 3 mesiacoch 😀
@babulkomale ty si riadne neempaticka. Mám uzkostneho syna a trvá nejaký čas, kým sa odhodla ísť odo mňa. Že otrava.
@mooonika1975 toto je najlepšia varianta 🤣
Ja som tiež ako decko odpočuvala a rozpravala v škôlke, neviem či toto je moc dobry nápad
@letfenixa vo vysledku to bola otrava, kedze bola na nej pricucnuta stale este ako osemrocna. Tym nehovorim nic proti nej ako osobe. Otravna situacia - lepsie povedane. Tej malej mi je luto, viem preco je taka.
@sowka presne ja to mám tak isto s kamoškami. Aj keď už majú deti na prvom stupni ZŠ, stále sú unavené, nechce sa im z domu, nechcú brať deti so sebou von niekde na ihrisko. Vždy mám ísť len ja k nim. A tam samozrejme každú chvíľu nejaké vyrušovanie kto čo chce, čo treba porobiť... Viackrát som im hovorila - veď sa poďme prejsť, poďme tam a tam... Nič. Raz som s jednou bola u nich na dedine na ihrisku, asi po pol hodine už volala deti späť, nech idú na rozprávku. A zas len domov.
Nerozumiem tomu vôbec a neviem s tým nič robiť. (ale našťastie sú to len dve kamošky. Také čo rozmýšľajú štýlom prečo sa nič nedá, ako je všekto len pre vrchné vrstvy atď atď...)
@elviku11 otras. Kedysi som si myslela ze dedinske a mestske myslenia davno splynulo, ale nie. Dokonca mi to potvrdila aj kamoska z dediny, ze ona vnima u ludi velky rozdiel v mysleni a zivotnych postojoch podla toho, odkial pochadzaju ( aj ked casom ziju inde).
Samozrejme, nie je to pravidlo u kazdeho. Ale prevazujuci trend ano.
Idealne co milujeme my s kamoskami aj s detmi, ze si zavolame dones deti k nam sa hrat 4 hodiny sa hraju v izbe vonku a maju svoj klud aj oni aj rodicia, islo by mi to na nervy vysedavat u kamaratiek a otravovat, ako raz za rok sa stretneme aj tak, ze pokecame ale staci
@sowka sedia s nami? Pre Boha…. ja sa chcem rozoravat, mat pohodu a nie aby má decko odpočuvalo
Jasne že sa idu hrať