Ako doplniť radosť do života?

lily222
27. mar 2024

Všimla som si, že poslednú dobu sa neviem tešiť zo života. Nepamätám kedy som sa z chuti od srdca zasmiala. Skôr beriem dni ako rutinu.

Vždy som milovala deti a túžila po nich. Stále túžim aj keď sa presviedčam že to mám " upratané" v hlave.
Vzťah nemám a vek na dieťa už tiež nie. Jednoducho mi život prekĺzol pomedzi prsty, stále som riešila niečo okolo ( nie kariéru) a potom som si uvedomila že je neskoro. Že nikdy svoje vlastné dieťa držať v náručí nebudem.
Mám synovca ktorého zbožňujem a aspoň s ním si to užívam, len to nie je moje vlastné dieťa... Reči typu- ako ti to pristane s kočíkom, ma na začiatku tak veľmi boleli.

Veď si šikovná, milá, pekná, prečo si sama? Prečo? Asi to tak má byť?
Áno, môžem si nájsť muža s deťmi, ale skôr mám asi strach. Zo sklamania, z pádu, neviem.

Mám aj koníčky.
Nechápem kde sa stratil zo mňa život............

doriiis
27. mar 2024

No asi sa stratil vtedy,keď si riešila všetko naokolo.Clovek má riešiť hlavne seba

simona20201309
27. mar 2024

@lily222 koľko máš rokov? Dnes je iná doba. Pokiaľ nemáš po 45tke stále máš šancu založiť si rodinu.
Nechceš si kúpiť psíka? Podľa mňa by ti vedel trochu rozveselit život.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamamasama
27. mar 2024

Cameron Diaz prednedávnom privítala na svet druhé dieťatko. Má 51 rokov, čo ani pri slovenských mamičkách nie je až taká rarita. Poznáme také mamičky aj u nás. Nič nie je stratené.
Ale čo sa týka radosti zo života, tak mne pomáha cestovanie, šport, kamarátky a príroda. Ak by som nebola mamou, tak lietam. Nemáš čo stratiť. Cestuj, spoznávaj svet, plň si sny. 💪🏻

lily222
autor
27. mar 2024

@mamamasama len keď to dieťa bude dospelé bude mať takmer 70 😎

mamamasama
27. mar 2024

@lily222 stále nevidím problém 🤭
https://m.imdb.com/list/ls002204062/

11bodka11
27. mar 2024

Toto su take rady ze najdi si konicky atd. Mohla by som mat milion uzasnych konickov, penazi, cestovat... No nic z toho by mi bez vlastnej rodiny nerobilo radost. Mozno niekomu to vyhovuje. Ale ak si clovek ktory tuzil mat rodinu a muza tak konicky to zial nenahradia. Kolko mas rokov?

lily222
autor
27. mar 2024
jarnajar
27. mar 2024

@lily222 Rozumiem ti, že si túžila po rodine. Tiež som veľmi túžila, som rada, že ju mám, ale k šťastiu mi to nakoniec nepomohlo. Tým chcem povedať len to, že niekedy sú tieto pocity prázdna v nás bez ohľadu na to, čo máme a nemáme. Skrátka je to v človeku. Začínam si myslieť, že je mojou úlohou to prázdno a temnotu prekonať, ale nie niekým, niečím zvonku, ale sama. Možno to ty máš inak, len ako podnet na zamyslenie.

ivangeline
27. mar 2024

Praveze si preprilis riesila seba. ;D Ries vztahy. Chod pomahat ludom. Rodina. Priatelia. Dobrovolnictvo. Sluzba. To ti pomoze. ^^

11bodka11
27. mar 2024

@lily222 a rodicov este mas? A surodencov?

lily222
autor
27. mar 2024

@11bodka11 súrodencov hej, úžasných. Otca

11bodka11
27. mar 2024

@lily222 no tak aspon to ze mas dobry vztah so surodencami. Horsie by bolo keby nemas nikoho. Mala som susedu slobodnu, bezdetnu. Uz nezije. Ale mala 3 uzasnych surodencov s ktorymi bola skoro denne. Aj Vianoce, sviatky, dovolenky. Bola spokojna. Mozno si najdes aspon partnera. Aj ked bez deticiek, ale dvom by vam bolo veselsie. Mame v rodine pripad ze nemozi mat deti a je to tazke.

lily222
autor
27. mar 2024

@11bodka11 hej mám skvelú rodinu . Ďakujem ❤️

mladena
28. mar 2024

že sa budeš schuti smiať ti decko nezaručí

vilma7
28. mar 2024

Tak ja som v 41 a v 43 odrodila svoje deti...škoda že si sa nezobudila trošku skôr. Ja som tiež naskakovala na posledný vlak, muža spoznala v 38 a potom sme to vzali šupom. Nastavil sme boli obaja zdraví a stihli jedno po druhom.
A chápem tvojim pocitom...tiež by ma cely život mrzelo, že nikdy nebudem mať vlastné, nikdy nebudem vedieť ako by vypadali, či by sa podobali na mňa atď...
Mam žiaľ viac kamarátok, kde to končí ako u teba...A boli by úžasné maminky, len žiaľ nemali na to nikdy vhodného priateľa.

7miriam77
28. mar 2024

Ahoj, možno to máš len také obdobie, smutnejšie. Ja dieťa mám, no tiež mám občas aj smutnejšie obdobie, žiadny človek na svete sa nesmeje celý život. Predtým,dajme tomu pred 10 rokmi ťa čo robilo šťastnou? Človek občas upadne do stereotypu a pritom možno stačí len daka dovolenka, zmena vzduchu. A čo sa týka tvojho veku...ešte to nemáš stratené 🍀🍀🍀

ibatanecnica
28. mar 2024

@mamamasama tak zase nepovažovala by som to za úplne normálne mať dieťa v 51 r. len preto, že je to moderné. Vek človek neoklame, nech sa akokoľvek snaží

ibatanecnica
28. mar 2024

@lily222 ja by som sa vydala cestou dobrovoľníctva . Určite by som sa nehrnula rýchlo do nejakého vzťahu, aby som mala dieťa. A vek 45+ už považujem za dosť vysoký na dieťa. Každý má iný osud. Ja by som sa možno aj ,,upla,, na toho synovca, aj keď vlastné dieťa to nie je a brávala ho aj na dovolenky, trávila s ním čas. Neviem koľko má rokov, možno si aj jeho rodičia na pár dní radi oddýchnu

mamamasama
28. mar 2024

@ibatanecnica kde píšem, ze je to moderne? Pisem, ze to nie je raritne.

ibatanecnica
28. mar 2024

@mamamasama nie, ale nespoliehala by som sa na to, že druhá žena má dieťa v 51tke a nebudem naivne dúfať, že ešte možno. Skôr treba tú pozornosť zamerať už niekde inde.

lily222
autor
28. mar 2024

@ibatanecnica veď práve, lusknutim prsta neotehotniem a vek/ telo tiež neoklamem. Synovec má 2 roky.

barborachors
28. mar 2024

@lily222 deti nie su všetko, ja ked vidim matky tak su zachmurene, ostarene, ovisnute tváre bez života, same starosti. Moc si to materstvo idealizujes, podla mna je to velka drina a viac starosti ako radosti. Asi chces to co nemas, no mas zdravie, mas svoj zivot, asi aj prácu -mas dobrý základ na šťastný alebo aspoň spokojný život, mozes cestovať, mať konicky. Ale ak si leniva a lutujes sa tak ti neporadim, len viem ze každý sme si strojcami k vlastnému stastiu. Skus mat rezim, skus mat konicky a casom pridu aj priatelia vztah a dieta si mozes aj adoptovat.

lily222
autor
28. mar 2024

@barborachors ja netvrdím že materstvo je ľahké a bez starostí 😉

11bodka11
28. mar 2024

@barborachors ved jasne ze mat male deti je narocne, zeny su unavene, nevyspate. Ale to pominie. Skor prevysuje radost z deti ako ta unava. A na starost ostane bezdetny clovek sam, to je dost smutna predstava. Vies cestovanie, konicky to je vsetko super. Ale pridu napr Vianoce, vsetci su s rodinami a na nejakych kamaratov si ani nespomenu. Vtedy pride to precitnutie ze clovek je sam.

la_dolce_vita
28. mar 2024

Chapem ta.. preto ja si casto hovorim, ze ako dobre, ze som deti stihla ako mlada a bohuzial aj blba 🙂. Ale chcem ta podporit najst si muza s dietatom. Preco sa bojis? Kamoska tak mala a bol jej ako vlastny syn. Najma nejaky vdovec by ta ocenil a ty by si bola stastnejsia. Nejaky seriozny inzerat skus.

ibatanecnica
28. mar 2024

@lily222 tak to s nim mozes travit este vela casu. Vytvor si s nim krasny vztah. A mozno stretnes casom niekoho kto deti bude iz mat
Sice nebudu priamo tvoje vlastne ale.moze ta casom naplnat aj takyto zivot. Drzim ti palce aby si zase nasla chut do zivota

lily222
autor
28. mar 2024

@ibatanecnica ďakujem ❤️