Ako dlho trvá spoznať človeka?

2. feb 2024

Ako dlho to trva kym naozaj spozname cloveka, kym sme s nim v komfortnej zone, kym uz to niesu ruzove okuliare ale realita?

pribinak
2. feb 2024

Niekedy aj cely život

domkakvet
2. feb 2024

Ako komu, niekto nevie dlho rozpoznat, niekto to nevie rozpoznat, tiez zalezi aj od druheho cloveka nakolko sa prejavi, tak ze neda sa to povedat ani priblizne.

denkatn
2. feb 2024

podla toho ako casto ste spolu, co zazivate. s niekym kym stravis dovolenku 14 v kuse este stale ho nemusis poznat ako sa zachova ked pridu problemy. clovek musis zazit asi v roznych situaciach, ale clovek aj meni nazory a skusenosti sa menia, preto je to take zlozite. niekedy clovek nepozna ani sam seba, nevie co by robil keby sa stalo to a to. musis zit v pritomnosti, ak ti je s niekym dobre, tak si to uzivaj tu a teraz a ked sa budete citit obaja na posun vo vztahu k spolocnemu byvaniu alebo k niecomu inemu, tak sa o tom mozete porozpravat. na zivot nie je ziadna zaruka.:ˇ)

zuzana9393
2. feb 2024

Podľa mňa je to o Tom danom človeku. Svojho ex nepoznám. Sama neviem,čo si o ňom myslieť, hoci sa poznáme už asi 10 rokov. Je to človek ktorý neskutočne klame, tak nemôžeš vedieť aký naozaj je a čo si skutočne myslí a čo ti hovorí, len preto, že má na to nejaký dôvod.
Terajšieho mi trvalo spoznať asi rok. On je zase tak urecneny a úprimný, že by niekedy ani nemusel vždy všetko vykecat 😁

jesenzima
2. feb 2024

Pri niekom hneď, pri niekom cely život

nikpa
2. feb 2024

Ja by som povedala, že nikdy. Druhému človeku proste do hlavy nevidíš za rok ani za 20 rokov. Z blízkeho kruhu poznám 2 páry, ktoré ma v tom utvrdili. V prvom prípade si žena našla po 15 ročnom manželstve rozvodové papiere v schránke. Ráno odišli všetci do školky, do práce akoby nič a poobede bum, v schránke žiadosť o rozvod. Dovtedy to bolo idilicke manželstvo ale síce ukážkovo predstierane manželom, tak ze žena nič netušila.
V druhom prípade muž viedol dvojitý život, že ma milenku a s ňou 21 ročného syna sa dozvedela manželka úplnou náhodou. A toto bol muž ktorého žena nosila na rukách, naozaj jej ho dovtedy závideli. Tak isto nič nenaznacovalo, že by bol niečoho takého toľké roky schopný.
No tak potom niekomu ver.

dharmasanata
2. feb 2024

@nikpa čo ja viem, tak zo dňa na deň, možno si tie ženy dostatočne nevšímali svojich partnerov a práve preto sa to takto skončilo. Pochybujem že nezachytili absolútne nič, že sa niečo deje.

rorino
2. feb 2024

Celý zivot

nikpa
2. feb 2024

@dharmasanata keď niekto klame 21 rokov tak to správanie prijme za svoje. Toto je podla mňa patologický klamár a človek ktorému proste taky život vyhovoval. Tiez si hovorím, že bez vetra sa ani lístok nepohne a aspoň voľáky náznak tam musel byť. Ale po rokoch manželstva človek niektoré veci radšej nechce vidiet a tak nahráva klamstvám. Ale trvám na tom, že človeka nikdy úplne nespoznás.

moonlight1210
2. feb 2024

Kym si s nim v komfortnej zone, to je par minut, hodin, dni, tyzdnov, az mesiacov. Zalezi ako u koho.

Kym konecne nemas ruzove okuliare, teda vnimas jeho chyby a aj ti vadia (nie si v stave, ze ty ho chapes a tie chyby zvladas znasat/ospravedlnovat pred sebou), tak cca rok, az dva.

Trosku lepsie sa da na zaciatku si vsimnut povahad druheho, ked si vypije, lebo alkohol bura zabrany.

A celkovu povahu? Tu nemusis spoznat za cely zivot.

reanda
2. feb 2024

si vezmi, ze mnohi ludia nepoznaju ani sami seba, nieto este druheho cloveka 😀

mikadooo
2. feb 2024

Do 2 rokov najdlhšie trvá "zaľúbenosť", čiže hormóny, endorfíny atď. Po 2 r. už by to mala byť láska, kde vieš privrieť oči nad nedostatkami toho druhého, ale už ich vnímaš ako nedostatky. 2 roky sú maximum, samozrejme, niekomu stačí pol roka, niekomu rok.

stanulienkat
2. feb 2024

Keď chceš spoznať človeka, alebo partnera, tak najlepšie vtedy, keď sú problémy. Akékoľvek. Spoznáš ho podľa toho,ako sa prejaví .... A niekedy sa človek ani sám v sebe nevyzná. A su veci, udalosti, vypäté situácie, ktoré v tebe samej odokryjú tvoje ja- či už dobre, alebo zle.

alickapusinka
2. feb 2024

Niekedy človeka nepoznáš ani za celý život.

autor
2. feb 2024

@mikadooo pocula som ze vo vztahu su kriticke roky 3.,7. atak dalej, preco prave tieto roky? Ked uz po 2 vieme +- o cloveku

reanda
2. feb 2024

to su take kecy.. kriticke roky.. to si vobec nemusis vsimat

reanda
2. feb 2024

a ani to, ze zamilovanost trva dva roky, nie je pravda..

anketkarka
2. feb 2024

Boli robené psychologické výskumy podľa ktorých "ružové okuliare" máme podľa veku a partnerských skúseností..Je to bežná fáza vzťahu a určite raz skončí. Po nej nastupuje najťažšia fáza od ktorej záleží, či vzťah vydrží a ako to ďalej bude. Spoznať človeka nemôžeš. Nikto nie je rovnaký celý život. Každý sa mení. Veľkou celoživotnou výzvou je spoznať aspoň ako tak samého seba. Veľa nás ovláda podvedomie. Tuším 95% konáme podvedome.

vierkainka
2. feb 2024

Ach milá autorka.... niekedy aj celý život..... veľakrát sa clovek ( partner) zmeni po narodení dieťaťa....alebo ked orude nejaka situácia vážna,vtedy zistíš ze mas po boku vlastne cudzinca,aj ked si si myslela ze ho dokonale poznáš...

autor
2. feb 2024

@vierkainka presne to sa mi stalo, partner (už ex) niekolko rokov, a zistila som ze mi klamal cely vztah v jednej dost vaznej veci… uplne iny clovek je z neho teraz ako som ho poznala

mikadooo
2. feb 2024

Vôbec neviem. Za mňa je to len povera. Pozri páry po okolí, či im to tak "vychádza" 🤷.

vierkainka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
egonsk
2. feb 2024

vacsinou cloveka spoznas v tazkej zivotnej situacii.

minenkak
2. feb 2024

Ja hneď ako otvorí ústa,je jedno či kamarát ,milenec alebo partner,ale ja niesom romantický človek

denkatn
2. feb 2024

ja som napriklad o mojom muzovi zistila podstatne veci az tak po 4 rokoch, pretoze mi jeho spravanie nedalo a hladala som to v knizkach, a potom som pochopila ako to bolo na citovej urovni v ich povodnej rodine, teraz to vsetko chapem. nemohol mi to povedat, lebo on sam tomu nerozumie, kedze sa nevenuje takym psychologickym veciam. takze ako hlboko chces koho spoznat? kazdy ma urcite nejaku chybu. ako budes ty reagovat na tu chybu alebo na tu? vies povedat dopredu? tak mozes len v sucastnosti zistovat co ti vadi a nevadi a ci sa citis s nim dobre, ci si vies predstavit spolocne veci v buducnosti.