Ako dlho ste sa zotavovali po rozchode?

halabolka
21. júl 2020

Ako ste sa vyrovnavali s rozchodom a kolko trvalo, kym sa vam ulavilo? Jasne, je to individualne, kazdy to preziva inak.
Boli sme spolu rok, obaja pred 30-tkou, od zaciatku pripraveni na svadbu a deti, spolocny domcek. Casom sa ukazalo, ze si navzajom nevieme dat to, co potrebujeme. Este spolu byvame, ale uz sme par dni dohodnuti, ze ideme od seba a snazime sa to riesit rozumne, bez zbytocnych dram.

Vcera ma nasiel doma plakat, cudoval sa, ze co to robim, vraj nemozem stale len smutit. Je to divne, ked zena par dni po rozchode place pred svojim ex? Pripadam si ako z marsu, ze som emotivna, ved podla neho to musim dat aj bez slz a byt silna, lebo placom sa nic nevyriesi.
Bojim sa buducnosti, nemam vlastne ani ziadne kamaratky, som introvert a tazko si hladam ludi, s ktorymi si rozumiem. Som v cudzom meste, do ktoreho som prisla kvoli nemu, v rodine velku oporu nemam.
Zvladli ste niektora rozchod osamote? Mam z toho hrozny strach.

roomaa
21. júl 2020

@halabolka ani sa ti nečudujem, že sa toho obávaš. Očividne je jasné, že ty si viac ľúbila ako on ale zase na druhej strane chlapi nedávajú tak emócie na javo a snažia sa byť vždy tí, ktorí neplačú. A ty v tom meste máš aj robotu, chceš v ňom ostať aj naďalej?

halabolka
autor
21. júl 2020

@roomaa vratit sa do rodneho mesta by bol krok spat, nie je tam praca a okrem rodiny, ktora mi nie je velkou oporou tam vlastne nemam nikoho.
On tvrdi, ze je to ta najtazsia vec v zivote a velmi ho to trapi, ale preziva to po svojom a takmer vobec to na nom nevidno.

ella_price
21. júl 2020

Je v poriadku sa takto cítiť 🙂
My sme s bývalým partnerom boli spolu šesť rokov. Chceli sme sa vziať a začali sme hovoriť o spoločnom bývaní. Tam to celé spadlo.
Jeden týždeň bývať chcel a ten druhý zase nie. Nakoniec náš vzťah tak ochladol, že si našiel inú a túto skutočnosť mi oznámil len prostrednícvom Facebooku. Taký zbabelec to bol.
Sama som introvert a tiež som sa tým všetkým trápila asi rok. Veľmi mi pomohla vtedy rodina 🙂 Jedného dňa som si sama povedala dosť a začala sa venovať jazykom, umeniu a sebarozvíjaniu 🙂
Veľmi mi to pomohlo. Ani neviem ako, našiel si ma dnes už môj manžel, s ktorým som neskutočne šťastná a pri ňom som pochopila, čo láska naozaj znamená 🙂
Ak budeš chcieť, kľudne mi napíš správu a môžeme sa porozprávať 🙂

danka808
21. júl 2020

Nie si z marsu, ak ste videli uz aj na svadbu a rodinu tak isto, ze to cloveka mrzi, ze to takto dopadlo. Mozno to bolo prave tak, ze ty si lubila viac ako on. Ale zase chlapi tak nevedia prejavit tie emocie a moze byt, ze nanho to dolahne prave az ked sa vam cesty uplne rozidu a kazdy budete inde

janeninka
21. júl 2020

@halabolka vsetky emocie ktore prezivas su v poriadku..a ze sa ti este nejaky cas budu vyplavovat a miešať.. to ze mas obavy je uplne prirodzené.. s vetou ze plac nic nevyriesi napr nesuhlasim. Pomaha nam vyplavovat smútok, rozchod je predsa strata s ktprou sa potrebujeme vyrovnať a taktiez nam napr pomaha ziskat podporu. Verim ze pre introverta to moze byt narocnejsie ale je dolezite zdielat svoje emocie, mozno nejaka blizsia kolegyna v praci, suseda.

halabolka
autor
21. júl 2020

@danka808 on emocie filtruje sportom, ide si zabehat, alebo zacvicit a pride domov vysmiaty. Mna najde doma uplakanu a tvari sa otravene, lebo prenho je to nieco nepochopitelne, ako mozem stale plakat. To bol vlastne aj jeden z dovodov rozchodu - ja potrebujem oporu a cloveka, s ktorym si vsetko povieme. On je chladny typ, chce len zit a nic neriesit. Emocie su prenho znakom slabosti.

katkati
21. júl 2020

No tak vidíš, aj teraz sa ukázalo, ako ste veľmi rozdielni a nevie pochopiť, ako ty prežívaš smútok. Koľko takých chvíľ by ešte bolo v živote, keby ste zostali spolu a jeho chlad by ťa ničil. Takže ešte trochu posmuť, nehanbí sa za slzy a vykroč vpred, trochu tu introvertnosť obalamúť a donúť sa ísť niekde medzi ľudí, zo začiatku môžeš ísť aj sama, len aby si nebola doma zavretá a skús si nájsť človeka - kamarátku, kolegyňu alebo aj kamoša, ktorý sa budeš môcť občas vyhovoriť z problémov.Najhoršie je byť na všetko sama.

halabolka
autor
21. júl 2020

@katkati uvedomujem si to, trapila som sa pri nom v istych situaciach aj doteraz. Ale ma v sebe aj vela dobreho a vzdy mu zalezalo, aby som bola stastna. O to viac to boli, ze sme nevedeli niektore veci zmenit.

katkati
21. júl 2020

@halabolka Úplne ťa chápem, ale teraz ho vidíš inými očami, potrvá to možno aj roky, ale potom pochopíš, keď ťa to prestane bolieť, rok je krátka doba na to, aby si človeka spoznala, aký vlastne je. Nehovorím, že je zlý, ale uvidíš, potom, prehodnotíš a možno na niektoré veci zmeníš názor, ale to ti už bude oveľa lepšie ako teraz.

jaskolka
21. júl 2020

Je normálne ze si smutná, aj že plačeš, sú to obvykle fázy, ktoré postupne prejdú. Z príspevku som pochopila, že bývate spolu, to by som naozaj čím skôr riešila na tvojom mieste, lebo keď budete takto ďalej fungovat, budeš si stále jatrit rany. Teraz by bolo najlepšie sa vôbec nevidieť, nestretavat. Ono to možno tersz ti pripadá kruté, ale jedine tak sa zacnes odputavat a prijímať fakt, že už ste každý sám.Ked on každý deň príde domov, tak nikdy rozchod nespracujes. Keď sa odstahujete od seba, postupne začne fungovať to "zíde z očí, zíde z mysle"

halabolka
autor
21. júl 2020

@jaskolka mas pravdu, rozum hovori “odid cim skor” a srdce puka, lebo sme boli partaci a vzdy sme vsetko robili spolocne. Od nakupov, cez varenie a celkovo travenie volneho casu. Mam pocit, akoby som stracala kus seba 😕

mondolina
21. júl 2020

@halabolka
A v čom si teda nerozumiete?
Nebola si naňho veľmi naviazaná a preto to prestalo klapať?

halabolka
autor
21. júl 2020

@mondolina par tyzdnov dozadu som tu pisala o tom prispevok. Je velmi chladny, nema cit, ked ma chytil ,napr. ked sme sa blaznili, vzdy ma to bolelo a nechapal preco, pritom on nevedel odhadnut silu). nepotrebuje dotyk a dokonca mu az vadi, ked ho co i len pri filme chytim za nohu. Odstrkava ma od seba, vravi, ze ho tym otravujem, je mu teplo, atd. Sex to iste, aj ked ho chcel kazdy den, tak z jeho strany ziaden dotyk, naznak, ze ho pritahujem. Prisiel pri mna, postrcil ma na postel ako stroj, dokoncil to a tym to haslo. Na tomto to cele casom padalo, lebo som chcela, aby sme nasli zlatu strednu cestu, ale on nechcel nic menit, vraj mu to tak vyhovuje a ja som asexualna (lebo sex so strojom ma nenaplna). Ja viem, vyznieva to strasne zle a hnevam sa nanho, ze je taky zadubeny, lebo inak sme nejake vacsie problemy nemali.

mondolina
21. júl 2020

@halabolka
A to bol od začiatku taký?

halabolka
autor
21. júl 2020

@mondolina prve mesiace sa viac snazil, aj mi zvykol polichotit, ze som pekna. Potom uz vobec, aj dotyky ubudali, aj sex bol stale viac neosobny. Ja mam totiz problem - neviem dosiahnut vag. orgazmus a prenho som tym bola menejcenna, lebo predtym taku zenu nemal a nemusel sa “snazit” inymi sposobmi. K tomu mu vadilo, ze potrebujem jeho blizkost a dotyky - to, co on prave nechcel.

katkati
21. júl 2020

@halabolka Podľa mňa mu absolútne chýba empatia, aj keď ty ho opisuješ, ako dobrého človeka. Môže byť šikovný, zodpovedný aj usilovný, ale asi len v určitých medziach a vtom, čo jemu vyhovuje. Keď má takýto prístup k tebe počas intimity, naozaj je to lepšie pre teba. Spomeň si na to, až budeš za vodou. Potom sa ozvi, možno to budú roky, ale urýchliť to môže niekto,kto ti ukáže, že vzťah môže byť aj láskyplný a nie chladný ako ľad.

halabolka
autor
21. júl 2020

@katkati mas uplnu pravdu. Empatiu nemal ziadnu a v nicom. Inak super chlap pre vztah, nepodviedol by, snazil sa v inych veciach, aj v domacnosti pomoc o akej sniva kazda zena. ale pochopenie a empatia nulove.

katarinka89
21. júl 2020

@halabolka fuu, dievča ty by si nemala smútiť, ale otvoriť sampus a tešiť sa na empatického partnera. To čo si opísala sú dosť záväzné dôvody na rozchod, možno by začal aj on tebe časom týmto štýlom liezť na nervy. Hlavu hore- uvoľnil ti miesto pre muža na celý zivot

janeninka
21. júl 2020

z tohto co pises si budes po case tak gratulovat ze ste to nenatahovali roky!

katkati
21. júl 2020

@halabolka Prepáč, nechcem ťa ešte viac zarmútiť, ale poznám jedného muža, ktorý je ako kopia tvojho, s tým chladom, ale na druhej strane pomáhal v domácnosti, urobil manželke všetko o čo ho požiadal a práve to ju pomýlilo v odhade jeho povahy. Pretože bol chladný a zdalo sa že mu vadí prílišná intimita, dotyky, presne slová, nelep sa na mňa, vadí mi to, je mi z toho teplo myslela si manželka, že ju nikdy nepodvedie. A neskôr sa ukázalo, že viac rokov bol na pokeci, riešil veľa žien a k tomu porno. Nemusí to byť vôbec váš prípad, ale niekdy sa v človekovi veľmi mýlime a jeho správanie nás vie poriadne zmiasť.

halabolka
autor
21. júl 2020

@katarinka89 ved ja som uz rozmyslala dlhsie nad rozchodom, ale az ked to prislo naozaj, tak je to tazke. Zacinat odznova a uplne sama, bojim sa ako to cele zvladnem. Navyse si nerobim nadeje, ze prave na mna niekde caka super empaticky chlap. Taki su uz zadani alebo zenati.

janetinka27
21. júl 2020

@halabolka musi to byt pre teba tazke. cim skor odidies, tym lepsie, lebo je mozne, ze ta z jeho strany teraz bude cakat to najchladnejsie obdobie. teraz sa nemusi uz v nicom snazit a jeho chlad ti moze este viac ublizit.
teraz si este smutna, ale postupne si zacnes uvedomovat, ze kazdym dnom si blizsie k chapajucemu a milujucemu partnerovi. a potom zistis, ake to je, ked sa partner naozaj snazi o to, aby si bola stastna 🙂

sunny8
21. júl 2020

Po 6 ročnom manželstve som sa zotavovala 9-10 mesiacov .. jedného dňa som si uvedomila že som vďačná že je to takto a uľavilo sa mi ;) ... Prešli 2 roky aj dačo a odvtedy som vzťah nemala .. ale od exa som odputana on už má svoju ďalšiu rodinu pol ročné bábätko a manželku

jaskolka
21. júl 2020

Na tvojom mieste si gratulujem, že ste sa rozišli, myslíš, že by si bola spokojná a šťastná s takým mužom? Teraz ho vidíš ešte ružovými okuliarmi, spomínaš nostalgicky, ako ste boli super pár a neviem co. A potom opisujes, že vlastne nebol vôbec až tak super, nebol emoaticky, v sexe len svoje uspokojenie hľadal, jemu bolo fajn, teda problém máš len ty(podľa neho),inak ta odbijal, aby si sa nelepila na neho. Keď si už aj premýšľala nad rozchodom, asi to nebolo také ružové. Je to len taky sok a nostalgické spomienky.To prejde, odstshujes sa, začneš fungovať bez neho. Ja som si stále opakovala, že takto bez exa mi je lepšie, že super, ze sme sa rozišli, že to tak malo byt , a postupne som zistila, že už má k nemu absolútne nič netahalo. A potom prišiel nečakane môj, tersz už manžel. Teda nikdy nevieš, ako sa potom všetko vyvrbi.

halabolka
autor
21. júl 2020

@jaskolka je to cerstve a neviem este rozmyslat bez emocii. Ja viem, ze to nebolo ok, inak by som mu nenavrhla rozchod. Ide mi skor o to, ako prezit toto obdobie. Odstahujem sa z pohodlia od neho, kde mam sukromie a pojdem byvat do zdielaneho bytu so studentami, lebo sama si byt nemozem dovolit. Kamaratky ziadne, vsetci uz riesia domy, deti a svadby. Som sama ako prst, nemam sa ani komu vyrozpravat a o mesiac zacinam v novej praci, kde musim byt pri zmysloch a usmiata. Uff, je toho na mna vela 😕

gabi000
21. júl 2020

@halabolka napiš mi 🙂

zuzana76
21. júl 2020

@halabolka nie je autista asperger?

marygk
21. júl 2020

Ahoj, keby ex vyplakava u mňa doma, tiež by som z toho nebola nadšená. Pobal si veci a choď plakať niekam inam. To by som si myslela ja. A ten plač by som brala ako citové vydieranie. Pozri boli ste spolu rok, o rozchode uvazujes už dávnejšie. Takže to fungovalo pár týždňov. Buď rada, že ste si svoje rozdiely uvedomili takto skoro a ze ste do toho neinvestovali viac času. A keď ste sa dohodli uzavrieť to bez zbytočných drám, tak ich nerob. A keď si potrebuješ poplakat, tak nie pred ním. Zjavne ťa tam už nechce. Tak ako si prišla aj odídeš pre nho je to uzavretá vec. Ukonci to tiež.

kiwi3
21. júl 2020

@halabolka no vidis, ja tym obavam ako introvert sice uplne rozumiem, lebo ides do uplne noveho zaciatku ale... skus sa na to pozriet z druhej strany a trochu sa z toho aj tesit. ved teraz spoznas strasne vela novych ludi a dost mozne, ze tam niekde na teba caka aj ten tvoj osudovy

halabolka
autor
21. júl 2020

@zuzana76 nemyslim si, ze ma nejaku diagnozu. On celkovo nema rad ludi a aj hovori, ze emocie su primitivne - to nie je vada, ale jeho presvedcenie.