Ako dlho po rozchode ste začali nový vzťah?

12. máj 2020

Za kolko po rozchode ste zacali novy vztah??? Ja si s muzmi pisem ale vzdy to stroskota na tom ked sa chce stretnut,vzdy cuvnem,nedokazem ten blok v sebe prekonat.

daganov
12. máj 2020

je to individuálne, keď sa človek kopne, je druhý krát oveľa opatrnejší, koľko si po rozchode ty? Možno nie si ešte pripravená na nový vzťah.

autor
12. máj 2020

@daganov 2 mesiace

daganov
12. máj 2020

fúúú, tak to by som nový vzťah absolútne neriešila, ešte nemáš v sebe spracovaný ten predošlý. Veď byť bez partnera nebolí, či? Kam sa ponáhľaš? Chápem, že túžiš po tom byť milovaná, že teraz na jar ti je smutno, keď vidíš páriky na prechádzke, na káve, spolu na bicykloch a pod. a ty si sama. No pre niečo tvoj predošlý vzťah stroskotal a vždy sú na vine dvaja, samozrejme nie 50:50, niekedy je to možno 90:10, ale vždy je naozaj chyba na oboch stranách , aj keď len v nevhodnom výbere partnera, alebo v zbytočnom predlžovaní vzťahu, ktorý nemá budúcnosť a dúfaní, že sa niečo zmení.

autor
12. máj 2020

@daganov ja sa na to praveze ani necitim este,vobec nemam naladu na ineho chlapa...to len kamosky stale,ze chod zabudnes na neho....ale praveze ja na neho stale myslim

daganov
12. máj 2020

o tvojom živote rozhodujú kamošky, alebo ty? Prečo si dávaš do toho kecať? Koľko máš rokov, ak sa smiem spýtať?

karinka1986
12. máj 2020

Možno je to ešte krátko po rozchode ale netreba sa uzatvárať do seba a báť sa s niekym stretnúť...

autor
12. máj 2020
coochy
12. máj 2020

ahoj, nepocuvaj kamosky vobec to nesil, sama prides do bodu kedy si povies uz dost a zmenis priebeh svojich dni. daj si cas 🙂

autor
12. máj 2020

@coochy dakujem🙂

daganov
12. máj 2020

Neodpovedáš, prepáč, ak som sa pýtala na to, po čom ma nič nie je, len je iné, ak sa človek rozíde v 18 rokoch po trojmesačnom vzťahu, iné ak po dvojročnom, iné, ak to bola prvá známosť, iné, ak sa rozíde v 30. rokoch po osemročnom vzťahu, iné, ak ste sa len stretávali, iné, ak ste spolu žili, iné ak ste mali spolu deti. Určite nie je dobré sa uzatvárať do seba, ale ak na neho stále myslíš, vzťah nemáš v sebe spracovaný a vhupnúť do ďalšieho tí nepomôže. Skôr sa môžeš dopracovať k tomu, že vletíš do vzťahu len preto, aby si niekoho mala, budeš sa snažiť za každú cenu nového partnera dosadiť do svojej predstavy o ideálnom partnerovi a budeš prehliadať jeho nedostatky. Daj si čas a nehľadaj len vo virtuálnom svete, ale v skutočnom pri športe, turistike, venuj sa tomu, čo ťa baví.

althinka
12. máj 2020

je hlúposť si myslieť, že na toto existuje nejaká presná hodnota. Súhlasím, že zjavne nie si pripravená /a kamošky zjavne odporúčajú hlúpu teóriu "klin sa klinom vybíja", ktorá často viac ublíži ako pomôže/ ... dopraj si pokojne času koľko potrebuješ, u mňa to boli aj tri roky ... ale v zásade som nebola na niečo nové pripravená skôr ako po roku - roku a pol. Prišlo mi, že kým si to neuzavriem ... ísť do vzťahu s iným je voči nemu nefér ... raz mi práve takto stroskotal vzťah, lebo bol nedočkavý ... ale oplatilo sa myslieť srdcom a za oboch ... po rokoch sme spolu a manželia🙂 ... takže je to individuálne ... záleží aj na okolnostiach, ako prebehol rozchod a koľko trval vzťah ... držím palce a hlavu hore ... určite však nechoď po "zaručených" radách ... aby si čo najskôr vhupla do nového ... keď staré ešte bolí a vŕta v hlave

daganov
12. máj 2020

aha, písali sme asi súčasne, napriek tomu platí to, čo som písala vyššie. Nič sa nesnaž uponáhľať, ujasni si, koho do svojho života chceš a koho v žiadnom prípade nie, nezľavuj zo svojich nárokov len preto, aby si niekoho pri sebe mala.

sense
12. máj 2020

Ked sa vyrovnas a uzavries v sebe ten predchadzajuci

autor
12. máj 2020

@daganov pisala som,ze 32 mam a boli sme spolu 5 rokov...ale nezili sme spolu,len sme sa stretavali

daganov
12. máj 2020

určite by som teraz nič neriešila, zrejme ho máš ešte rada. Ja keď som sa rozišla, bol mi ľahostajný, ale ja som nepociťovala potrebu niekoho mať, možno až po roku, roku aj pol, už si to presne nepamätám.

petkaaa
12. máj 2020

Tak po 5 ročnom vzťahu hneď dva mesiace po ukončení obháňať chlapov... no ja neviem, mne to príde extrémne skoro. Daj si čas, venuj sa sama sebe. Ono je to klišé, ale príde to, keď to nebudeš čakať. Najlepšie keby si ho spoznala v reálnom živote, nie na nete.

autor
12. máj 2020

@petkaaa ja internetove zoznamky ani neuznavam...popisem si,ale nic viac

sunny8
12. máj 2020

Ja som už dva roky po rozpade manželstva a na jednej strane sa cítim že je ešte skoro niečo riešiť a na druhej strane ako každý normálny človek túžim po objatí od osoby ktorá ma miluje 🙂 asi to nerieš a príde to samo

karinka1986
12. máj 2020

@sunny8 hlavne sa netreba obávať stretnúť s niekym novým... Iné je si s niekym písať a iné ho zažiť naživo..

marca12
12. máj 2020

V tom maju pravdu,chod a nemusite spolu skoncit,len tak bude kamaratske stretko. Ja som tak pol rok po rozchode zacala citi,ze niekoho uz chcem. Asi mesiac,dva po rozchode som isla na kavu s par chalanmi,ale vzdy to skoncilo doma placom,aky bol ex uzasny a ako mi chyba,lebo som kazdeho porovnavala. Ale pomohlo mi to v tom,ze som sa citila dobre a ziadana a to po rozchode potrebuje kazda. Takze,ak mas moznost,chod. A co ked to bude trapne,kostrbate a cudne. Aj to su skusenosti

sunny8
12. máj 2020

@karinka1986 nechodím na sociálne siete čo slúžia ako zoznamky. Napr Facebook nemám. Na insta sa podľa mňa ani nedá zoznámiť ešte som tam nespoznala ani jedného človeka 🤷 skôr len sledujem nejaké stránky. A tu na MK je šanca že spoznám muža snov nulová. Moc nechodím ani von takže nemám sa kde zoznámiť 😂 skôr by som uprednostnila zoznámenie v realite a kebyže cítim že to môže byť konečne ten pravý tak sa nebudem brániť. Lenže zatiaľ ma nikto neprelomil a nebudem sa nútiť do vzťahu na ktorý sa necítim .. asi je to skôr o konkrétnom človeku