Ahojte😅, stalo sa vam uz niekedy, ze ste mali navstevu, ktora akosi nevedela sama od seba, kedy odist? Proste sa u vas zdrziavali uz neprimerane dlho a vam bolo treba sa chystat na dalsi den, robit si svoje, ist si oddychnut, cokolvek.. Ak sa vam to stalo, priamo ste im povedali, ze by bol uz cas ist alebo ste to davali nepriamo najavo, ak ano, ako?😅
Aj dobra navsteva smrdi uz po 3 dnoch 😉 ... ale pokial je to len v ramci nejakeho posedenia par hodinova, tak to sa da vzdy aj rozumne ukoncit nejakym jednoduchym komentarom... npar. "uff.. ale ten cas leti, tusim som aj zabudla povedat, ze idem na rano este upiect kolac, snad to do polnoci stihnem".
zívaním a rozprávaním čo to bude zajtra v tej robote....
nie je zlá ani menšia výmena názorov s manželom, popr. naháˇnaňať deti do postele, ešte lepšie začať písať úlohy s deckom...
@walentina7 presne!
@walentina7 ok, ale samozrejme treba najst vhodne ladenu temu, urcite pri vychyrenej gazdinej to nepoviem, rovnako ako pri elektrikarovi nepoviem, ze idem este dotiahnut istice 😁😉
Náznaky, únava, pratanie zo stola, nič nepomoze pri niektorých ľuďoch. Normálne treba povedať “ok, super bolo, ale čo keby sme to ukončili? Musíme ísť spať pomaly…”
Nič také nerobím.Je to neslušné.Ak sa zdrzia,tak sa zjavne dobre cítia....a to je v pohode.Keby mňa niekedy niekto "vyhanal"-viac k nim neprídem.
My sme mali znamu, ktora k nam cestovala a bola u nas cely den. Vobec sa nemala k odchodu vecer, my sme si uz na drzovku robili svoje. Vecer sa jej pytam, ze kedy jej ide bus. Nevie, tak som jej ho pozrela na nete a este sme ju pre istotu autom brali na zastavku aby sa nemohla vyhovorit, ze nestihla. No viac u nas nebola.
Tak zalezi, aka navsteva. Ked je to kamoska, resp blizky clovek, tak otvorene (s humorom) poviem bud: nechces uz ist? alebo: prepac, mam este nieco na praci.
Ked ide o viac formalnu navstevu, tak pouzivam neverbalnu komunikaciu aka bola spomenuta vyssie- odpratavat zo stolu, planovanie dalsieho programu.
Ale ja mam 4 deti, tento problem vacsinou nemam, ludia nezvyknuti, to dlho nevydrzia 🤣🤣🤣
Zena, dopijeme a ides. (pan v nasteve pokracuje)
otazka- co je neprimerane dlho? Do 22hej?
Ja som v tomto úprimná, ak som na návšteve, tak rozhodne viem, co sa smie alebo nie, ale vždy prva navrhujem ideme domov... ak by prisla navsteva ku mne a bola by u mňa neprimerane dlho, som az tak úprimná, že sa ozvem slušne,, krasny večer za nami, ale rano treba aj vstavať, som rada, že ste prisli" napriklad
nehnevajte sa -rada si to zopakujem na buduce,ale budeme uz musiet koncit-mam daco na praci a uz teraz nestiham.. takze ak sa nenahnevate dohodneme si dalsie stretko nabuduce ok?
Tak mi sa väčšinou vieme dohodnúť dopredu kôli deťom dokedy posedime
@zuzudrnda tak to pozývate navstevy, s ktorými mate umele vztahy....
Nikdy sa mi nestalo, ze by ma niekto obtazoval
Ked ma pride pozriet aj kolegyna z prace, a je u mna pred obedom az do neskorých poobedných hodin, mam radost ... Este mi aj s malým pomoze , pokocikuje, na rukach podrzi, nech si vobec mozem kultivovane odskocit na wc...
A mavam aj 3 dnove navstevy
Nejak sa mi to nikdy nestalo. Ja zase samozrejme nevysedavam do neskorých hodin...vsetko podla nalady, atmosfery, nasledujucich dni. Aj to ma niekedy este dotycní presvedcia, nech este ostaneme /nie len aby sa nepovedalo /
Nastastie nidky som nemusela niekoho vyhanat a nevyhanal mna ...
Preto je ideálne robit návštevy/stretka v podniku. Každý ide domov, kedy chce a neobmedzuje pritom ostatnych.
@tramtada31 ak nie je na podnik tak potom aspoň v parku...
je ti dlho - ideš preč
Navsteve, ktora nevie sama odist, treba vraj ponuknut druhu kavu...som pocula, ze "druha kava", je inak povedane "vypadni uz"...
🙂
toto nerobím a ani mne to nikto neurobil.So známymi sa nenavštevujeme a kamošov a príbuzných mám normálnych.
Jednoducho - Jozinko vytiahni vypis z katastra - mozno sme sa pomylili a toto nie je nas byt a mali by sme sa uz pobrat domov
Pripadne - jozinko podme si uz lahnut lebo marienka s petkom uz chcu ist domov 😂😂😂ak to nepochopia tak uz len surovo vyzvat na odchod do teplych krajov
Som veľmi priamy človek. My už ideme spať, ráno skoro vstávame. Hotovo.
Zeny,a to vsetky tie navody co ste tu dali, naozaj ste niekedy aj praktizovali?
A kolko bolo hodin vecer, ze vas ta navsteva tak obtazovala? 22:00? 23 :00? Mate nejaku hodinove maximum, ze 3-4 hod navsteva a potom vas zacne obtazovat?
Ja ked mam mat navstevu, naplanujem si vsetko tak, aby som nemala tolko povinnosti...
Ako cumim... to aby clovek na navstevu radsej nechodil .Este ze mam normalne okolie a pozývam si normalnych ludi...
Zacnem odpratavat zo stola, na zaciatok…potom chystat deti spat….