Ako chystať deti na rozvod?

eebee
11. nov 2022

Chceme sa rozviesť a samozrejme chcem aby deti čo najmenej trpeli. Máte nejake tipy,co ako riešiť? Aby si pomaly zvykali? Pripdne kedy im to povedať. Dopredu,alebo keď sa bude už muž sťahovať?

pribinak
11. nov 2022

@eebee určite dopredu aby sťahovanie nebolo nepríjemne prekvapenie
Predsalen otec opúšťa domácnosť

Veľa závisí od veku deti, obaja by ste ich mali ubezpečiť že ich lubite, najmä otec ktorý opúšťa domácnosť
Mal by povedať kedy príde a najmä to dodržať. Mali by sa ísť pozrieť kde bude otec bývať aby mali istotu že im je stále na blízku

Ak máte nových partnerov určite počkať s predstavovanim

lulaby1982
12. nov 2022

@eebee HOPA toto nie je ,relácia recepty z mojej kuchyne ,že dáme tipy. Tu nie je žiadny Jarda Zidek ,ani Gordon Ramsey ,aby Vám poradil tipy ,ako mať po rozvode plne brúska.

No , je to trauma ,to je sicher, deti stratili bezpečie, čiže budovať bezpečie a istotu, že síce Vy ste išli od seba ako partneri ,nie ako rodičia,to je rola na veky ,to sa neodpúšťa ani po smrti. Nakreslite im , že koho majú v ich životoch ,vás ,starých rodičov, kmotry, sesternice no celú dynastiu, aby cítili menej stratu. Patria tam aj Pets, stavať na Tom ,že budú mať viac darčekov, viac zážitkov , zažijú iné kultúry ,keď si dotiahne rodič do chyze nového spanking partnera.

Nepoužívať toxické zbrane hromadného ničenia,tzv. narativ ,slovo, ten je taký , zlý,klame tá, nezáleží mu na tebe, vidíš,hovorila som ti ,že ťa zraní , nevie vychovávať , nikdy sa nestaral o teba, si taký ako druhý rodič, nezaplatil ti školu v prírode a krúžky je to zlý človek , nezaplatil mi výživné, tieto toxické bumerangy ignorujte,alebo sa choďte byť mimo družinu,nikto nie je zvedavy,na Vaše zranenia ,to si rieste s mediátorom a terapeutom a nie ,že celé noviny budú tohto bulváru . Rešpektovať rozhodnutia a veriť ,že ten druhý chce to naj. Neuverejnovat na fajsbuku dní zúčtovaní a ohovárať, pletkovat,intrigovat nikoho to nezaujíma, vychovavat deti ,aby sa neohrozil ich mravný vývin a mať pravidla domáce ,nie anarchyu, ja som dovolil neucit sa ,a som king a manipulátor a ten druhý vidíš ,nedovoli ti dýchať, keď sa povie,že keksíky nejeme pred obedom a nie veľa ,tak ani colove nápoje ,ani energetické nápoje,ani junkie food nebudeme demokraticky tlačiť do dieťaťa , lebo ja som king ,kto je vac.

Dieťa nie je domáce zvieratko, ani vazal , ani rukojemník chlipnych chúťok rodičov , a keď je choré, treba rešpektovať ,že je choré, nevynucovat si ,že mám súdom dane, mám liebesbrief od postara, mať jasné pravidlá,kedy rodič zavolá ,aby sa rešpektovala autonómia ,resp.zvrchovanost oboch rodín, nerobiť naprieky, nemstit sa.

Dieťa je sparing partnerom, treba s ním rozprávať ,ako s rovnocenným členom,ak sa ho niečo týka , treba s ním hovoriť , nie to riešiť so susedou, postarom, komornikom, predavačom, vrátnikom, kaderníkom, barberom, osobným šoférom , cleanerkou.

lulaby1982
12. nov 2022

Sorry bit s makkym i ,ako hovorí Sybila Myslovicova

eebee
autor
12. nov 2022

@lulaby1982 ako sorry,ja nehľadám recepty z mojej kuchyne.. normálne sa pýtam. Napríklad som počula odporúčanie,že tráviť voľný čas s detmi už oddelene skôr,aby boli potom zvyknuté,že nemusíme byť stále všetci spolu. Čo je podľa mňa zaujímavá rada. A to že si nerobiť napriek a ohovárať a využívať dieťa ako rukojemníka to beriem ako samozrejmosť,sme dospeli rozumní ľudia.

danusskaaa
12. nov 2022

@eebee ahoj, nás rozviedli v stredu- takže je to cerstvé. Za toho pol roka, čo to trvalo začal muž s deťmi chodiť na výlet aj sám (dovtedy to nikdy nerobil), niekedy ideme spolu. Prestali sme sa úplne hádať (chvalabohu) a ohľadom detí komunikujete vpohode. Ešte žijeme v jednej domácnosti, ale muž sa bude v blízkej dobe sťahovať- deti o tom už vedia a teda budú tam, kde chcú. Aj napriek tomu, že su zverené mne môžu ísť k ocovi hocikedy. Budeme bývať vedľa seba (vchody bytoviek su od seba 5 metrov 😆). Zatiaľ je to OK, žiadne extra zmeny... uvidíme ako to pôjde. Držím palce. Moje deti majú 10 a 5 rokov

mandzula
12. nov 2022

@lulaby1982 to si jej naschval meno sprznila?

mandzula
12. nov 2022

@eebee moja rada ti asi nepomoze, no u nas to bolo tak, ze dcera (6 rokov) bola na zahrade na hojdacke a my blbi sme v navale emocii nezavreli okno, takze vsetko pocula. Nevedeli sme o tom, chceli sme jej to oznamit, na co len sucho skonstatovala, ze vsetko vie.
Oznamte im to spolu s muzom ako fakt, bez negativnych emocii, povedzte im, ako budete fungovat dalej a, samozrejme, ze ich lubite, ale to ti isto zdoraznovat netreba. Drzim palce.🙂