Ako často sa navštevujete?

13. apr 2024

Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom škôlky a kamarátstva deti. Mám 4r chlapčeka, na Vianoce sme sa sťahovali na dedinu a synček od januára chodí do škôlky. Z triedy si rozumie s jedným chlapčekom a jeho mama sa mi raz prihovorila či by som nemala záujem stretnúť sa s deťmi aj mimo škôlky. Keďže tu nikoho nepoznám tak som súhlasila. Veď už je pekne vonku nech sa deti zahrajú. Stretli sme sa už cca 20 krát väčšinou vonku pri škôlke na ihrisku, no pozvali nás aj k nim domov a na oplátku som pozvala aj ja ich domov ku nám. Problém je ten že chlapci by sa chceli stretnúť a hrať sa aj každý deň myslím mimo škôlky poobede. Lenže mne sa to zdá dosť často. Predsa chodím do práce a poobede si chcem čo to si porobiť doma aj si oddýchnuť aj tráviť čas s mojím synčekom sama. Mama toho chlapca robí doma na HO tým pádom ona si porobi doma počas dňa aj si oddýchne a poobede má kopa času na oddych a na stretávky. Navrhla mi že keby som súhlasila može zo škôlky zobrať domov aj môjho synčeka a išli by von po dedine alebo k nim domov sa zahrať a ja by som večer išla môjho vyzdvihnúť. Toto sa mi vôbec nepozdáva. Neviem ako to máte vy, čo je ešte normálne a čo už je moc?

janinah
13. apr 2024

Určite nie každý den,max 1x v týždni.

zmrzlinka2021
13. apr 2024

Robiť na HO je to isté ako keď si v práci, len robíš z domu, určite nemá čas cez pracovnú dobu na domácnosť

gribka1
13. apr 2024

Hlavne to porieš hneď, kým ti to nezačne prerastať cez hlavu, čo už asi začalo. Premysli si, ako by to tebe vyhovovalo a skúste sa dohodnúť. Ináč za mňa veľa. My sme sa stretávali vonku väčšinou náhodne, ak to vyšlo, že spoločný čas, zahrali sa. Ak nie nič sa nedialo. Na návštevu domov možno raz do týždňa.

ivik4
13. apr 2024

Vobec casto
2x bol u nas synov kamarat a raz on u nich. Raz za dlhsi cas bohate staci

sissy27
13. apr 2024

My sme boli v skolke taka partia rodicov 4 deti, co sme sa stretavali po skolke fakt kazdy den a bolo to super. Ked bolo pekne, isli sme na ihrisko, ked skaredo tak k niekomu domov. Nie vzdy mohli vsetci, obcas mal niekto aj svoj program, ale fungovalo to super. Ak niektora nestihala, tak dieta zobral kto mohol a bolo. Alebo ktora prisla prva, tak zobrala vsetky deti rovno na ihrisko a tam sme sa stretli. Ale vies co bolo na tom najlepsie? Ze to vzniklo tak nejak spontanne, dohodli sme sa medzi sebou a vobec nas nezaujimalo, ako to maju ostatni. Takze aj tebe odporucam nastavit si hranice tak ako vyhovuje tebe.

vilma7
13. apr 2024

Tak u nás (mimo Slovenska) je to tak, že deti sa navštívia doma s tým, že mama dieťa donesie a vyzdvihne. S maloktorymi matkami sa stretávame nejako pravidelne, keďže každá z nás pracuje.
Ale denne to nebolo. Raz za čas.

mamutka
14. apr 2024

No možno to myslela tak, že sa nemusíš naháňať z práce, keď ona môže deti vybrať zo škôlky skôr, zahrajú sa a ty si v klude prídeš po vyzabavane dieťa. Na oplátku ty o nej niekoľko krát napíšeš, že robí z domu, takže oddychuje, povenuje sa domácnosti a zase oddychuje a v súkromí pred mužom povieš, že tamta čo 💩 robí celý deň.
Ved kazdému to inak vyhovuje. Niekto si možno nájde super kamosku takto a deti sa stretaji každý deň a niekto to využije 1-2 krat za týždeň