Ako často dávate otcom možnosť stretnúť sa s dieťaťom?

lolita65
21. feb 2021

Ahojte,
ako často dávate otcom možnosť stretnut sa s dieťaťom? Otázka je viac menej smerovaná pre tie mamičky, ktoré riešia stretávanie sa dieťaťa s otcom mimosúdnou cestou, formou dohody, nie na základe návrhu súdu.
Vďaka vám.

draik
21. feb 2021

V takom prípade žiaden z rodičov nerozhoduje, pretože obaja majú úplne tie isté rodičovské práva a povinnosti.

tosomja
21. feb 2021

Len veľmi málo rodičov je takých, ktorí sa dohodnú.
My máme dohodu ale odklepnutu súdom. Neobmedzený styk. Keď dcéra chce ísť k otcovi , ide. Nerobím problémy, a ani on.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
22. feb 2021

Ako často dieťa chce, pokiaľ to nie je vtedy keď ma nejaké povinnosti doma...
Dva dni v týždni, občas aj viac občas menej ale veľmi zriedkavo menej,.... A vidia sa každý deň pri škole

janka2501
22. feb 2021

pokial moze,tak vzdy pride za malou, to znamena, ze ked ma volno v praci (kratky,dlhy tyzden), a dennodenne si volaju a pisu

bodka70
22. feb 2021

tiež mám s otcom najmladšieho dieťaťa len ústnu dohodu. Syn k nemu môže ísť kedykoľvek. ale časom a praxou sme dospeli k dohode, že syn je cez týždeň u mňa a každý víkend u otca. Hlavne kvôli praktickým dôvodom - príprava do školy, prenášanie školských vecí hore dole, vždy niečo zabudol...zo starších dcér - jedna je už dospelá a študuje v zahraničí, tá mladšia je doma, ale k otcovi nechodí, lebo nechce. Občas si ale telefonujú a vidia sa v čase, keď otec chodí po syna.

petronelka47
22. feb 2021

@bodka70 povinosti cez týždeň a voľno cez víkend

tosomja
22. feb 2021

Moja dcéra sa u otca aj učí. Ak chcú byť spolu, tak nie len na zábavu. Musí mať aj tam režim. Lebo potom bola jak divá. Tak utekala, aby sa nemusela učiť, pratat atď. Tak nie že za trest, ale pre jej dobro, aj tam musí všetko.

sashka22
22. feb 2021

@lolita65 otec má možnosť byť kedykoľvek s dcérou, tak isto ako ja... Nedá sa to takto vydeliť. Súdy sme nikdy neriešili, alimenty tiež nie. V kontakte sú každý deň cez tel., videohovor a ak sa 6 ročná dáma k tomu nemá, tak minimálne cezo mňa nakresli ocinovi /pošlem mu foto /alebo ukáže ako napr. varí /tiež foto z takého bežného dňa /. Som rada, že nám toto po rozchode takto vyplynulo. Bála som sa, že 'stratí záujem' o dcéru, ale teda našťastie sa tak nestalo a majú silný vzťah a ja môžem v kľude umrieť, že bude o ňu dobre postarané - obrazne povedané. Ex od nás býva 2 hod cesty autom ale vždy si nájde čas, aby pre ňu mohol prísť a mali vlastný program celé dni, niekedy týždne, keď ma dlhú dovolenku. Nebránim im, skôr podporujem ❤️ Naše dieťa nemôže predsa zato, že nám to neklapalo ako partnerom.

elaela23
24. feb 2021

My sme sa dohodli na neobmedzenom stiku.ked chcela bola tam tyzden, inokedy den dva... byvame od seba 4km.a dali sme to aj do navrhu na sude. Uz to je 13r.a vzdy sa vieme dohodnut.sme spolu v kontakte a nepodrazame si nohy.ak ja nedovolim tak ani on a naopak.je to omnoho lepsie aj pre nu.

dadinko000
3. aug 2024

Dobrý deň píšem ako otec môjho 3rocneho syna z matkou môjho syna som sa nehal pred 2ma dnama malého nadovšetko milujem mám prácu ktorá je fizicky náročná takže keď som chodil z práce Domo z malým som bol dosť málo v aktivitách čo sa týka starostlivosťi o syna matka môjho syna je 100percentna mňa vyhodila mali sme hádku ale už 6mesiacov som s ňou normálne nežil a dnes bol malý somnou 3hod a dal som jej ho naspäť išol som ešte do obchodu mu kúpiť hračky a jak som prišieljeho matka povedala že to bude riešiť cez políciu že stále zanim chodím žeu robím zle myslela to tak že má vidí malý a že mu je smutno zamnu poraďte mi čo mám robiť