Ako často by ste dovolili návštevy starých rodičov?

11. okt 2024

Ako často by ste dovolili návštevy svokrovcov po narodení vnúčatka aj potom do budúcnosti ? Proste nastaviť nejaké “pravidlo” krajšie povedané dohodnúť sa.
Ide o prespavanie v 3 izbovom byte vždy by to bolo na víkend piatok sobota nedeľa.
Muž pracuje každý druhý víkend , čiže 2 vikendy v mesiaci pracuje a 2 má voľné , čiže raz za mesiac mi príde veľa lebo z dvoch voľných víkendov pre nás ako pre rodinu by nám oni zobrali jeden a my by sme mali tiež len jeden čo mi príde blbosť.
Raz za 2 mesiace by bolo fajn ale to už asi ofrflú že malého jediného vnuka vidia malo , čo myslite vy ? Chcela by som to nejak aj striedať že by sme chodili sem tam aj my k nim ale raz za mesiac určite nie lebo nemienim sa z dvoch víkendov deliť ešte aj so svokrovcami , čo by ste navrhovali len tak pre zvedavosť ?🙂

unicornlady
11. okt 2024

Ako ďaleko bývajú?

petamich
11. okt 2024

Ja som az po narodeni dietata ocenila navstevy svokrovcov a vidame sa vela 🙂 mne to pride zvlastne, ze idete urcovat takto "striktne", ze ako casto sa budete vidiet, ved uvidis, moze to byt pokojne raz za 6 tyzdnov, aj raz za 4 ak si budete potrebovat kusok vydychnut.

Kazdopadne my travime vikend u svokrovcov alebo oni u nas cca. raz za 4-5 tyzdnov (a momentalne mame stale 2izbovy byt, stahujeme sa o par tyzdnov, oni 3)

A svokra bezne pride aj cez tyzden na otocku alebo prespat, ked chceme s manzelom niekam ist, byvaju asi 1.5 hodky od nas, neviem ako daleko su vasi

Mne by sa teda raz za dva mesiace naozaj zdalo malo.

mimimoje
11. okt 2024

Uvedom si, že aj ty raz budeš mať vnúčatá. Ako často ich budeš chcieť vidieť?

tulipanik12
11. okt 2024

A nemôžu prísť ku Vám, keď nie je manžel doma ???

autor
11. okt 2024

@unicornlady 3 a pol hod autom

janickacrazy
11. okt 2024

A musia u vás spať? Mne to príde fakt blbý nápad a ešte 2 noci v malom byte. Prečo neprídu aspoň v sobotu ráno? Mňa osobne by piclo.

autor
11. okt 2024

@mimimoje radšej doplním že tieto moje slova čo som sem napísala prvé vyslovil môj muž , že určite nechce aby chodili raz za mesiac z toho dôvodu že pracuje aj 2 vikendy v mesiaci a oni chodia len na víkend

autor
11. okt 2024

@tulipanik12 to by bola blbosť prísť vtedy že vlastného syna neuvidia , len večer na chvíľku … a zase to by mna porazilo byt s nimi cely víkend sama 😅

luliu
11. okt 2024

A čo keby v jeden mesiac prišli, keď budeš sama a ďalší mesiac, keď bude doma aj muz

deborahzelenkava
11. okt 2024

V takej situacii,ze mate iba dva volne vikendy ako rodina, tak by prisli na 3 dni iba vynimocne tak 2x rocne. Ziadne kazdy mesiac ani dva.
Zijete v malom 3 izbovom byte a su 3,5hodiny autom. To nie je koniec sveta a tiez nechapem to prespavanie na tri dni. To nemozu prist v sobotu rano a nedelu naobed ist domov? Ja by som netolerovala nikoho v takej situacii a malom byte na tri dni prespacku. Cize ziadne sukromie pre mna, pre muza, pre nas ako rodinu. Nikdy.

autor
11. okt 2024

@janickacrazy lebo ako im to povedať keď do teraz chodili stále na cely víkend a zrazu po narodení im mame povedať že stop , už iba na 1 noc môžte ? Aj to je blbosť , alebo ako by ste to odôvodnili ?

deborahzelenkava
11. okt 2024

Ak o 8mej rano vyrazia, aj s prestavkou na kavu su u vas o 12tej. To nie je dovod, aby u vas prespravali 3 dni kazdy mesiac a uz vobec nie ak muz cez vikendy pracuje. V ziadom pripade by som toto nedovolila nikomu ani svokrovcom.

nika23t
11. okt 2024

Ale si to vezmi tak, ze môžete ísť s mužom vtedy sami na večeru, do kina, niekam von s priateľmi, užiť si čas sami dvaja, bez povinnosti. Inak, osobne by mi asi prekážalo v mat dva víkendy v mesiaci svokrovcov alebo kohokoľvek doma.

evkamotka
11. okt 2024

U nas to vzniklo tak prirodzene, ze sa striedame raz oni k nam, raz my k nim. A frekvencia podla sviatkov v rodine alebo ako vychadza volno (napr teraz bude statny sviatok v piatok, idealne). Raz to vyjde po 3t, inokedy aj 6

autor
11. okt 2024

@deborahzelenkava presne 👏👏👏ďakujem 🙂 len ako to povedať ? 😅

lenkakoc444
11. okt 2024

A nemozu prist ked muz robi? Prip. Ty pojdes k nim? Tiez by som mozno navrhla obcasne len sobota-nedela nie az od piatka. Ale tiez mi pride urcovat takto striktne trochu prehnane. Uvidite sko sa Vam aj im bude vobec chciet tie 3a pol h cestovat. Napr moj syn ma 2r a 3 a pol h v aute s nim vydrzat je celkom dost 🙂 Skor zvladne cestu lietadlom ako autom.

autor
11. okt 2024

@lenkakoc444 tak na 1 noc zo soboty na nedeľu by to bolo dokonale ideálne ale ako im to povedať že dojdite len v sobotu ?

deborahzelenkava
11. okt 2024

Aj my sme mali taku situaciu ako vy,ze len dva vikend volne kvoli praci v mesiaci.Takze s manzelom sme boli sami len dva vikendy.A svokra prisla s takym napadom,ze kazdy druhy vikend teda ten volny ist ku nim v piatok hned poobede a v nedelu alebo pondelok rano od nich domov.Vychadzalo to tak,ze sme nemali ziaden vikend s manzelom sami.Po 2 mesiacoch mi penilo z huby od nervov a spravila som cirkus,ze toto nie.Ja chcem byt s ich synom a nie s nimi.Manzel sa postavil na moju stranu.Urazili sa a chodil potom raz mesacne iba manzel a ja som mala pokoj.Neznasam ked niekto u nas prespava.Som ochotna tolerovat 1 noc raz za cas,ale taketo prespavacky na viacdni za sebou, tak toto nie.Narusa mi to plany,sukromie,treba po nich upratovat lebo vsak navsteva takze nespravia po sebe nic.Nemozem si oddychnut ani si sama porobit.Lebo treba all inclusive.No to urcite.Prist na vopred dohodnutu navstevu a potom najneskor o 21 odchod domov.Mali sme par znamych ktori prisli a "zabudli" ze im ide bus.Parkrat sme ich vysadili na zastavke a uz viac nezavolali.Neznasam to.

pinkgirl
11. okt 2024

Tiež by som bola z toho na prášky mať ich každý mesiac doma - ono v 3i s deťmi, kde tá dynamika rodiny je iná a straším ľuďom vyhovuje niečo iné. Tak nech to skrátia na 1noc u vás raz za 6t a keď na viac nocí, tak by som im navrhla nech prespia inde a nie u vás. Takto budete spolu cez deň a na večer pôjdu so "svojho" a nemusíš ich animovať aj po večeroch (hlavne keď už chce mať každý svoj kľud).
Suseda tak chodí k dcére a netlačia sa u nich doma ale spia neďaleko ich bytu. Aj si menej lezú na nervy😉.

janickacrazy
11. okt 2024

Normálne im to povedz, že máte menej miesta, lebo v byte pribudli veci pre bábo, postieľka, kočík, ja neviem čo. Malý sa v noci často budí, bude ich rušiť, ak spia vedľa v izbe, atď. Normálne ich popros, aby prišli v sobotu ráno. Hlavne slušne.

dota6
11. okt 2024

Ak má tvoj muž s nimi dobrý vzťah, pochopia to. Vysvetli im to tak, ako tu teraz. Predtým ste boli dvaja a teraz ste rodina s dieťatkom, ktoré si chcete užiť hlavne vy dvaja. A hlavne tie spoločné víkendy.
Inak ja mám super svokru ako kamarátku, keby som jej povedala pochopí. Ale chodila tu často. Nedávno odišla do zahraničia k dcére na trvalo a poviem ti. Chýba mi. Pred odchodom u nás strávila s prestávkami možno aj mesiac. Lebo si chcela užiť vnučku. Hlavne to treba komunikovať. Nebáť sa, nehľadať akože výhovorky. Povedať na rovinu, lebo tak je to najľahšia cesta. Držím palce.

lenkakoc444
11. okt 2024

Podla mna by to mal vybavit muz a povedat presne to co si sempisala. Mate len 2 vikendy v mesiaci ako rodina vy 3 a chcete byt aj sami. Ja si myslim ze to normalni ludia pochopia. Potom ked bude maly vacsi mozte ist aj na dovolenky, vylety na par dni spolu. Nech sa necitia vycleneni. Odzneli tu aj take nazory, ze raz za 2 mesiace je vela aby prisli. Nuz ja s tymto nesuhlasim pamatajte, ze deti si zapamataju taketo spravanie a aby sa aj Vam neskor nestalo, ze si deti uvidite raz za pol roka lebo narusate sukromie rodiny.

deborahzelenkava
11. okt 2024

@janickacrazy Ano autorka tak ako pise janickacrazy. Mame dieta, dakujeme za vas zaujem, ale uz nie je miesta v byte, budeme sa tlacit a bude to nepohodlne. Ste vitani v den ... toho a toho v sobotu na obed. Vecer uz ale chceme byt sami, dieta bude rusene pri spanku. Uvidime sa zas v sobotu toho a toho. A ano skus slusne najrpv ale asertivne.Lebo potom zacnu aaaale my sa pomestime jooooj..ked toto zacnu,zopakovat. Nie uz sme s manzelom dohodli ako to bude. Ja som skusala slusne po dobu 2 mesiacov, ale svokra akoze nepocula a len si drbala svoje.Prilepila sa na synceka,ze pomaly aj povolenie na sex bolo treba.Takze som spravila cirkus a bol konecne pokoj.Moja slusnost a diplomaciu nepochopila. Snad tvoja pochopi.

ukgirls
11. okt 2024

z pohladu matky - keby mi dcera povie,ze ozem prist len na den aj to 1x za dva nesiace-by som bola sklamana... ten jeden vikend nieje vela v mesiaci a mozete v jenom mesiaci u vas a v druhom u nich u nich .. aj ty raz budes babka-stacilo by ti vidiet dieta a vnucata par x do roka? aj to len pri dobrej vole nevesty?

lenkakoc444
11. okt 2024

@deborahzelenkava to maju soferovat 7h denne? Predpokladam, ze to uz nie su mladi ludia. Lebo nemozu prespat jednu noc v mesiaci u syna? Suhlasim, ze kazdy mesiac 3-4 dni je dost ale dva dni jednu noc? Mne to pride prehnane, dufam, ze moj syn si nenajde zenu, ktorej bude vadit sj to, ze dycham vzduch v jej byte.

lucky_k
11. okt 2024

sú pracujúci? Manžel pracuje na smeny? Nemôžu prísť niekedy počas týždňa, keď má muž voľno?

beckinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deborahzelenkava
11. okt 2024

@ukgirls aj si citala prispevok? ze nemaju volne vikendy len kazdy druhy,lebo muz pracuje. To akoze maju jeden volny vikend jednym rodicom, druhy druhym a oni sukromie budu mat kedy? Od pondelka do stvrtku medzi 18-22? No dakujem pekne za taky rodinny zivot.Ja som sa vydala za manzela.S nim chcem travit cas a prespavat, nie robit hotel jeho rodine kazdy volny vikend.

zooeynka
11. okt 2024

Ono, asi treba urobit zmenu, zacat tym ze im zaplatite ubytovanie v hosteli/hoteli blizko vas. Proste spat u vas nie, odovodnis to priestorom, potrebou mat sukromie pri dojceni, zzitie sa s babatkom atd. Snad im bude trapne, ze im mladi platia ubytovanie a nabuduce si ho zaplatia samy. A hned prestanu mat potrebu chodit ku vam kazdy mesiac ked ich ti bude cosi navyse stat.
Druha strana - mozno ocenis ze pridu a pomozu, ono je to dost zahul byt s babatkom sama. Ale ja by som prave chcela aby dosli ked som sama s babom, nie cez vikend ked mi vie pomahat aj muz. To je taka obtazujuca navsteva rusiaca nas rodinny zivot. Bud nech chcu byt napomocni alebo nech aspon nerusia prespavackami u vas.

deborahzelenkava
11. okt 2024

@lenkakoc444 nech idu do hotela alebo penzionu.Je nemyslitelne trepat sa na 3 dni k rodine s novordencom do maleho bytu.Nikto normalny toto nespravi.