Čo to vlastne slovo šťastie znamená?
Som šťastná že mám dve krásne a zdravé detičky.Som šťastná že máme kde bývať,že mám svoj vysnívaný domček v meste čo mi je k srdcu blizke.Ze máme čo jesť,čo si obliecť.Som šťastná že mám dobrú prácu a super kolektív.Vazim si toto všetko,lebo viem že to není samozrejmost.Ale na druhej strane manzel zle sa k nám správa.Uprednostni mladšie dieťa, všetko mu dovoľuje mazná si ho.Ked niečo není podľa neho tak zlosti sa nadáva na mňa dosť škaredo.Rozhovor o tom s ním bol x krát,nevie alebo nechce sa zmeniť sama neviem.Nic pekné mi nepovie často sa mi vysmieva a dáva ma dole.Chyba mi láska,chyba mi objatie, milé slovo,opora.Dost ťažko to znášam.Manzelova rodina mi hovorí že mám byť rada a vážiť si to všetko čo mám.Ze oproti tomu ako manžel sa správa je nič.Ze kopa ľudí nemá ani to čo ja.Mozno majú pravdu neviem.No občas ma napadnú myšlienky že stále to bude takto,že už nikdy nepocitim lásku,že ma má niekto rád.Uz mám svoje roky no aj tak mi to chyba ku šťastiu.
ja by skor povedala, ze prve veci, za ktoré mas byt vdacna a stastna su tie, ktore nemas (to nizssie, co si pisala) . Ked to budes mat, budes stastna naozaj. To, co ti hovori rodina... to je presne dnesna doba a preto sa deje, to, co sa deje. Len materializmus, akoby bol liek na stastie... Nie je nic krajsie ako byt pre muza ta jedina a vazena.
@sheila121 Nikdy som nemala pohodlný život, všetko čo mám som si zadovážila zarobila na to sama.Vsetky moje úspory čo som mala som dala do domu.Preco by som mala odísť a pretĺkať sa životom,chodiť po x podnajmoch a s dvoma deťmi.?Mala som ťažké detstvo vyrastala som v detskom domove,po 18tke som ostala sama bez peňazí dá sa povedať na ulici.Bolo to ťažké obdobie a to som bola sama.Nebudem sa s deťmi pretĺkať a báť sa kedy nás dajú von z podnájmu.Tuto máme svoj domov, nič nám nechýba.Okrem lásky a pod,no možno sa dá aj bez toho žiť..
@rebrambora Áno manželova rodina,ja rodinu nemám bohužiaľ.
pozri sa na to inak, materia je a teraz popracuj na vztahoch? s detmi, s manzelom. prejavom lasky zacni ty, a skuste sa spravat ako zniva zalubeni, mnohi ludia pri dennych starostiach zabudnu na budovanie vztahu
To je ale potom tvoja volba - byť zaopatrená, ale ponižovaná.
Nevedela by som takto zit, aby sa ku mne chlap takto choval. Davas prednost domu pred stastnym manzelstvom. Ved by ta musel z domu vyplatit, ak by tam zostal on, takze by si nemusela chodit po podnajmoch.
Obidve deti sú manželove?
Autorka, v prvom rade si váž samu seba a zacni zit v sulade so samou sebou. Nie si s manzelom 24 h a to 7 dni v tyzdni a 365 dní v roku. Darmo ti povie babka Blazková, ze ty si mas vazit toho, co máte, ked manzel si vázi kolegynu, ktorej dvorí a ked príde k rodine domov, s hnusom zodere svoju ženu z kože, lebo mu to vadí, že ju vidí. No daj na babku Blažkovu! Nedaj na seba a ži život podla babky Blažkovej. Babky a starí rodicia ta urcite posunú v tvojom zivote dalej ' ', a manzel aj do psychiatrie. Poznam taky pripad, kde dvaja sa rozviedli a zly otec oddelil svojim humusactvom dvoch surodencov od seba, jedno dieta zilo po rozvode s matkou a nesmelo sa s nou stýkať a druhé dieta s otcom. Babky ti zakrývaju oči a ty si neriesis vztahy kvoli nim medzi deťmi. Je to velký hnus, ked zlý despotický otec uprednostnuje jedno dieta a druhé má ísť do humna. Na tomto by ti malo najviac zálezat, aby ti deti obidve pripadli po rozvode a aby oni mali medzi sebou dobrý vztah. A kedze nezijes s babkami , ale s manzelom a nemáte 80 + , nejdes umierat, co sú ti nejaké babky prednejsie, ako clovek doma dospelý s tebou, co si ta bude vážiť, autorka!? Mysli na seba a tvoje deti, nie na babky, to nadobudnuté a manzelovu kolegyňu. Ani jedno z toho teba nikdy šťastnou neurobia! Manzel si nakláňa dieta k sebe, lebo dobre vie, ze ked to s tebou ukončí, tak to dieta naklonené k nemu skoncí aj u neho, s výsledkom jedneho dietata bude spokojnejsí. A ty budes tá zlá matka.
@luccija Áno obe deti sú manželove.
@kassandra25 Nechápem o čom píšeš o akej kolegyni,žiadna iná žena není na obzore ani sa nechce manžel rozviesť.A deti áno uprednostňuje menšieho chlapca všetko mu dovolí kúpi.No to neznamená že dieťa mňa nemá rád.Aj so súrodencom majú pekný vzťah.Kedze manžel není doma 24 hodín denne každý deň.Ked je v práci normálne fungujem s deťmi ako rodina,dokonca aj s ním niekedy keď je kľudný.No keď mu niečo sadne na nos a začne nadávať tak je zle.A nie nerozvedieme sa,ako som písala vyššie nemám kam ísť a nemá mi kto pomôcť.
tiež mám všetko, zdravé deti s kt. rada trávim čas, krásne bývanie kt. môžem zveľaďovať, prácu do kt. sa každé ráno teším, v práci skvelý kolektív, rodinu (mamu súrodencov, švagrine, svokru,...) s kt. sa pravidelne a rada stretávam, kamarátky,... Okrem toho aj veľa koníčkov kt. sa rada venujem. Manžela nemám podľa svojich predstáv, tiež som stále počúvala, ako nás má rád a že všetko robí len pre nás a len aby sme sa mali dobre. Trávenie času mimo rodiny, potom aj frajerky/ milenky všetko sa tolerovalo veď napriek tomu nás má rád a živí nás,... Tak robil všetko pre nás až sa venoval len a len svojej práci, potom len a len sebe a svojim koníčkom, potom len a len cudzím ženám,... S jeho pracovným úspechom a peniazmi sa zmenil aj jeho charakter. Žiaľ. Roky som z toho bola nešťastná, ale časom to moje vnútro úplne prehodnotilo. Momentálne spolu nežijeme, priateľmi sme ostali, pomáhame si, vieme sa porozprávať,...viem že keby čosi mám sa na koho obrátiť, spoľahnúť,... To že nežijeme už spolu a už je to nejaký rok mne prinieslo veľkú úľavu a len pozitíva do života. Už sa nemusím dívať na jeho nezáujem o domácnosť, o mňa, o deti, nemusím rozmýšľať kde a s kým je keď po večeroch nebol doma, nemusím zit v dusnej atmosfére kt. okolo seba vytváral, nemusím počúvať jeho neustálu kritiku,... Žijem svoj život, kôli trom malým deťom nemám dosť voľného času aby som sa venovala úplne vsetkemu čomu by som chcela, ale beriem to tak že keď vyrastú budem mať dostatok času aj pre seba. S deťmi si užívame, či výlety, dovolenky, rozprávky, hranie hier, všetko čo sa dá robíme spolu. Viem si ukradnúť aj čas pre seba. Ako si spravíme tak máme, nemusím na nikoho brať ohľad a neustále sa prispôsobovať. Som rada za túto slobodu. A som šťastná. Mne partnerský/manželský život šťastie nepriniesol hoc to trvalo 20 rokov z roka na rok to bolo len horšie, k lepšiemu to nešlo. Žiť dennodenne po boku muža s kt. nie si šťastna nemá význam. Aspoň pre mňa už nie.
@matapo U nás manžel trávi všetok voľný čas s nami,chodíme aj spolu na výlety.Ma aj svetlé stránky keď je normálny,no často ho barsco nahnevá.Ja rodinu nemám ani kamarátky.Len manželovu rodinu.
Myslim, ze o rady nemas zaujem. Nikto ti neda navod, ako zit s muzom, ktory si ta nevazi. Ja som sa o to snazila roky a ked, som pochopila, ze to nejde, tak som to ukoncila. Odisla som s dvoma malymi detmi do malého podnajmu a ten pocit, ked som nemala stres z neho bol neopisatelny. Bolo to narocne, ale, kedze som nasla svoju hodnotu, co mi dalo silu odist a ukazat svojim dceram, ze stastie a pokoj treba hladat, mi davalo silu to zvladnut. Teraz mam druheho manzela, pre ktoreho som prva, je empaticky, citlivy a laskavy. Lubi mna, moje deti a mame maleho synceka. Mas tri moznosti, bud sa budes snazit, aby sa tvojbmuz zmenil, ak to nedokaze, tak to prijat, alebo odist. Chapem, ze zázemie, je pre teba dolezite, kedze si ho nemala, ale nevazis si samu seba, to je fakt. Inak by si nikomu nedovolila, aby sa k tebe spraval neuctivo. A len ty vies, preco si si ho zobrala.
Autorka,
riesit vsetky problemy utekom - vzdy ta tie problemy dozenu. Treba s muzom komunikovat o tom ako to vnimas, co potrebujes, co ta trapi, ake su tvoje potreby... Treba ho vzdy konfrontovat ked sa sprava nepekne, ale v klude, nie histeričiť, bliakat.. A hlavne treba zacat aj aktivne zit manzelsky zivot, viac randit, viac si uzivat jeden druheho, hladat moznosti ako byt aj samy, v pohode deti "posunut" na vecer / vikend babkam a dedkom...
@zmrzlinka2021 Práveže ja nechcem utekať pred problémami ale čeliť sa im a vyriešiť čo by sa dalo.S manželom manželský život nemáme žiadny, všetko sa točí okolo detí domácnosti a práce.
@oonnaganamakusai Prečo by som mala odísť s deťmi a pendlovat po podnajmoch a báť sa kedy nás vyhodia a končíme na ulici..??Keď mám svoje bývanie,dom do čoho som dala všetky svoje úspory a kde som sa narobila ako kôň počas prerábky,plus zariadovala som všetko podľa seba.
Pýtala som ako byť šťastná aj napriek tomu že niečo mi chyba v živote láska.A na toto konkrétne som žiadnu odpoveď nedostala.
"Máš - li lásku, máš všechno." To jsme měli loni napsaný na svatebním oznámení.. Tak si myslím, že bez lásky nelze být skutečně šťastný. Pokud se manžel nebude chtít vědomě změnit, zažádej o rozvod, a pokud jsi do domu investovala Ty, řekla bych, že by měl jít on. Ať rozhodne soud. A mmch. je mi už 45 let, takže nikdy není pozdě na to, najít skutečnou lásku. Můj syn má už 14 let a mýho manžela ( není to jeho otec ) zbožňuje, děti musí vnímat, že vztahy mezi partnery jsou ok, jinak je to poznamená. Mysli na to, prosím.
...dostala si na to odpoveď. Pokiaľ budeš mať po boku muža, kt. si ťa neváži a nefunguje to medzi vami, tak šťastná nebudeš. Tak pracuj na tom aby bolo všetko medzi vami ok, ale tam kde sa už úcta vytratila a muž si ťa už prestal vážiť tak tam to už smeruje len jedným smerom. Môžeš sa zamerať na svoje záľuby, plniť si svoje sny, ale každodenná existencia v nefungujucom vzťahu bude vždy bremenom a zrutom energie a spokojnosti a to sa nemusíte ani hádať medzi sebou. Ja som sa toho veľmi bála, nevedela som si to vôbec predstaviť že by sa naša rodina mala rozdeliť aj keď ja som v nej úplne šťastná nebola. Teraz si to už neviem predstaviť naopak.
Asi preto, ze stastna nebudes,pretoze sa vzdy budes vracat k muzovi, s ktorym stastna nie si. Nech budes kdekolvek a bude ti dobre, tu tazobu, ze nemas lasku budes pocitovat kdekoľvek. Ja, som si tym presla. A az teraz, ked sa tesim domov, na svojho muza je to super. Takze nepiseme ti tu bludy ale vacsinou zazite veci.
To ti vsugerovala manzelova rodina, vsakze? Co akoze, mas byt rada, ze ta nemlati alebo nieje zavisly?
Rodic nemaco uprednostnovat jedno dieta. Partnersky vztah je zaklad. Bohuzial ked ten zaklad tam nieje, vsetko ostatne spadne ako domcek z karat.
To, co si vymenovala na zaciatku ako dobre veci v tvojom zivote, by mala byt samozrejmost. Je super, ze si to vazis. Ked nechce komunikovat a ist do poradne tak, tak co. Budes stale nestastna?