Ako byť dobrou priateľkou?

4. júl 2024

Ahojte, názov témy príde možno niekomu divný, ale keďže sa mi opakujú rovnaké vzorce potrebujem na sebe popracovať. Moji bývalí partneri sa sťažovali na to, že sa o nich dosť nezaujímam, neviem prejaviť city a som v týchto veciach ževraj ako chlap, aspoň tak mi to jeden povedal.

Ako často a čo im iniciatívne píšete, voláte, vymýšľate programy, kupujete niečo, prekvapujete,...? Potrebujem sa tieto veci mechanicky naučiť lebo prirodzene to očividne neviem, nejde mi to 😕

dskjhfdlkdjhl
4. júl 2024

Bud sama sebou, snad sa nechces cely zivot pretvarovat. Urcite nejaky chlap oceni Tvoje kvality aj bez toho, aby si robila nieco, co Ti nie je prirodzene.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniela099
4. júl 2024

Ja to mám podobne, tiež nie som zvyknutá nejako extrémne prejavovať svoju náklonnosť a skôr by som sa nazvala "citovo chladnajsou", čo však neznamená, že by som bola zlý človek. Ako sa píše vyššie, ide o iné jazyky lásky a o iné prejavy lásky k tomu človeku. Treba komunikovať a hľadať si k sebe partnera, ktorý tomu rozumie a ktorý to vie rešpektovať. Netreba sa zásadne meniť, stačí načúvať tomu druhému a sledovať, či je ochotný tolerovať to aká si ty 🙂

medda_beda
4. júl 2024

Nebola som vyhovujúca, príliš slušná, príliš citlivá, príliš chladná, príliš divoká, starostlivá.

Až pre môjho manžela som bola ideálna a asi vtedy som pochopila, že ja sa meniť nemusím.
A nech si píše kto chce čo chce niekedy ti to nevýjde ani na 10krát aj keď budeš neviem aká, neovplyvníš to, že ten vzťah vydrží ak s tým človekom byť nemáš.

domkakvet
4. júl 2024

Ked to jeden povedal, este si to nemusia mysliet vsetci.

hopsas
4. júl 2024

Píšem volám vymyslam prekvaoujem a rozprávam sa s manželom iba keď sa mi chce. Moji ex z toho boli na nervy. Niekedy dokážem mlčať aj celé dni rozmyslat nad niečím a som skrátka vo svojom svete. Manžel pochopil už davno že nemá rušiť moje kruhy. Naučiť sa byť dobrou priateľkou sa nijako nedá. Ako ti už baby písali buď sama sebou a buď ta chlap vezme alebo nechá tak.

egonsk
4. júl 2024

s chlapmi to mas ako so zenami ... mozno ak by si mu navarila, oprala, ozehlila, zahradku obrobila a v noci rozkos pravidelne sposobila, tak by povedal, ze on by radsej spolocensku devu plnu zabavy a nie domacu putku.
A moze to byt aj opacne, ze budes spolocenska, oblubena, ale na domacnost neorientovana a chlap ti vytkne presne to, ze taka niesi.
Takze ber to tak, ze bud ste navzajom kompatibilni, alebo nieste. Prave preto nas je na svete tak vela, aby sme si dokazali najst, lebo kazdy sme original 😁😉