Ako by ste reagovali vy?

14. jan 2024

Ahojte..len tak sa chcem spytat ze ako reagujete ked ste v obchode alebo pred obchodom a oslovi vas nejaky clovek ze ci mu nekupite nieco jest lebo cely den nic nejedol? ze uz nema ziadne peniaze a nikoho od koho by si pozical a do dochodku ( islo o starsieho cloveka) zostavaju ešte tri dni..ja som bola takto na nakupe stretla som v obchode aj kolegynu a ked sme vysli od pokladní bola tam taka starsia pani a videla som ze sa na nas pozera ked som si vykladala z kosika nakup myslela som ze caka na ten kosik a prisla ze jej je to trapne ze sa ospravedlnuje ze otravuje ale ze ci by som jej nemohla kupit aspon pol chleba a jedno mlieko ked ma pekne poprosi lebo ze je dochodkyna zije sama a uz nema ziadne peniaze a nejedla cely den nic ( to bolo 5 hodin podvecer)..nebola to nejaka neviem ako to nazvat..vyzerala slusne..ani z nej netiahol alkohol ani nic..tak mne jej prislo luto zobrala som ju so sebou do obchodu a urobili sme nakup..ona nechcela najskor ze jej staci len ten chlieb ale hovorim ze mate tri dni do dochodku tak som jej nakupila viac veci..strasne mi dakovala az slzy jej isli do oci..vysla som von tam ma cakala kolegyna ze ci som normalna takto cudzej osobe kupovat..ze vsak isto niekde premrhala peniaze a teraz nema ze to jej jej problem..tak ja uz neviem ci to sme fakt takito ludia alebo co..keby chcela cisto len peniaze tak si pomyslim ze bohvie na co jej treba ze jej nedam ale ona naozaj chcela len chlieb a mlieko..

autor
14. jan 2024

povedala ze ona nakup spravila ale vsetko musela vratit lebo ked isla kartou zaplatit tak jej povedala predavacka ze je tam nedostatok financii..tak isla do bankomatu pozriet co je pred obchodom a ze ma na ucte necele euro..a za to nic nekupi ze ona bola v tom ze tam ešte nejake zostavajuce peniazky má..

martinkatinka
14. jan 2024

Stalo sa mi kedysi, že ma požiadal bezdomovec o peniaze, ale šla som do obchodu, tak mu vravím, že mu tam kúpim niečo a nech počká pred obchodom. No potom ho už nebolo.
Keby ma požiada o nákup, niečo kúpim, peniaze nedávam.
Maličkosť raz za čas ma nezabije.

jaja1979
14. jan 2024

Ja by som urobila to isté čo ty. Mne by neubudlo a druhému pomôže ... Ak by ma oklamala, neriešila by som, to už by ma netrápilo. Keď nepýta peniaze a alkohol nemám s tým problém. Bodaj by bolo viac ľudí ako ty... Kus empatie nám všetkým treba a ohľaduplnosti k potrebám druhým. Posielam jedno veľké objatie😘😘❤️❤️

madeincssr
14. jan 2024

Mas dobre ❤️ a som (dufam ze viaceri sme) na teba pysni. To je vzacnost. Ak aj ta pani, ako to povedat, nebola celkom uprimna (ale vzhladom na to, ze chcela chlieb a mlieko, je to velmi malo pravdepodobne), nic to nemeni na tvojom krasnom skutku.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. jan 2024

ja som tiez taka ze ked pytaju peniaze nedam..ale ked niekto pyta jedlo...to je pre mna tazke nieco nekupit..aspon malé..

autor
14. jan 2024

@madeincssr vobec nevyzerala nedoveryhodne..slusne oblecena..aj som videla ze strasne ju mrzi ze musi niekoho cudzieho oslovit..prisla mi ale uz zufala..

joesvk
14. jan 2024

Ja zvyknem kúpiť len niečo malé. Peniaze nedávam.Na tvojom mieste asi kúpim len ten chlieb a mlieko. Ale dobre si urobila. Ak to bola podvodníčka, tak čo už. Ale ak to bola pravda a zhodou blbých okolností sa každý môže dostať do podobnej situácie.

autor
14. jan 2024

@ninka297 ja romskym spoluobcanom po dvoch zlych skusenostiach nekupujem uz nic..nikdy..

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. jan 2024

@ninka297 ja som raz takymto dvom detom kupila bagety lebo tiez mi ich prislo luto..za posledne peniaze svoje..pred obchodom ma potom cakal ich matka ktora jednu tu bagetu po mne hodila ze to jej decka jest nebudu take hnusne..

lindous
14. jan 2024

Jednej babičke, ktorá predávala kytičky za každého počasia, aby vyžila som zvykla takto priniesť menší nákup pravidelne, bola vždy veľmi slušná, vďačná, som si istá, že to neprepila, viackrát sme sa zarozprávali a mala veľmi ťažký osud… takto v obchode ma nikdy nikto neoslovil, ale v tomto prípade, by som slušne vyzerajúcemu človeku rada pomohla…

vkatush
14. jan 2024

Mlieko, chlieb, proste niečo malé nemám problém kúpiť. Peniaze nedávam. Ale tiež nie každému by som kúpila.

Kamošku zastavil jeden spoluobčan, či by mu nekúpila tresku, lebo je hladný. Ona v dobrej vôli urobila väčší nákup (pečivo, ovocie, jogurt, šunka,...). Keď mu to dala, otvoril tašku, prehľadal, vynadal je do ***, že kde je treska a odhodil do smetiaka celý nákup.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. jan 2024

@stastnamanzelka to kupujem aj ja pravidelne...od jedneho ktory je nestastny ked si ten casopis neberiem lebo potom sipripada ze len zobre peniaze..tak ja si vzdy aj ten časak zoberiem..

ninka297
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
14. jan 2024

1 mlieko a pol chleba hoc kedy... to nestojí až tak veľa ....

autor
14. jan 2024

@stastnamanzelka no ja pri tomto panovi nemozem len tak ze dat peniaze a nezobrat si lebo on povie ze zle sa citi vtedy..ze takto aspn vie ze tie peniaze dostal za nieco 🙂 apson on to tak vysvetluje.

lizatko1009
14. jan 2024

Kúpila by som, aj to robím. Minule som bola u nás pri bytovke v malých potravinách, kde chyba každá tretia cenovka a pred babka co ledva stala na nohách a chcela vedieť cenu od pokladničky balených pohankovych chlebickov, predavačka nepríjemným hlasom jej odvrkla, že nevie cenu, išla som pozrieť, cenovka tam nebola, stara pani po dlhom vahani jej vraví, že neberie ani zvyšok čoho nevie cenu. Išla som na rad ja a vravím aby tie všetky veci mi nablokovala. Ale napríklad fetakom pri tescu na zlatých pieskoch nekúpim

mikadooo
14. jan 2024

Fuha... S týmto som sa ešte nestretla. Ale asi by som tiež kúpila, aspoň ten chlieb a mlieko. Máš dobré ❤️.

tamitamitami
14. jan 2024

Zachovala si sa správne ❤️...ja som tiež nedávno zaplatila nákup pani. Neprešla jej platba, mňa to nezabilo a jej to pomohlo.

h2
14. jan 2024

Autorka, zachovala si sa veľmi pekne, urobila by som to isté. Alebo, keby som sa už ponáhľala a nechcela sa vracať do obchodu, dala by som jej niečo zo svojho nákupu, čo nutne nepotrebujem. A to zvyknem bezdomovcov, z ktorých tiahne alkohol, obchádzať bez povšimnutia. Ale takejto osobe by som pomohla.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
14. jan 2024

Este sa mi nestalo,ze by ma niekto poziadal o nakup. Jedine pri pokladni sa mi stalo,ze dochodkyna mala platit a suma bola vyssia,aku mala so sebou a tak zacala preberat tovar a rozmyslala,ci vylozi chlieb alebo mlieko. Doplatila som jej. Alebo som videla,ze deti prepocitavali kolko maju penazi a nevychadzalo im ja uz neviem,ci na tycinky alebo nieco podobne,tak som im dala po 2€. Ked mozem,pomozem. Mne neubudne a ked to v danej chvili tomu cloveku pomoze,preco nie. Musime byt k sebe ludsky. A hlavne kto sme my,aby sme sudili? Nemam ako zistit,ci je dany clovek podvodnik alebo je skutocne v tazkej situacii. Tvoja kolegyna si nevidi dalej od nosa a v ziadnom pripade sa nenechaj zneistit od takehoto cloveka.

miggy
14. jan 2024

Mňa cez týždeň na autobusovej stanici zastavila romka s dvoma malými deťmi, špinavé, potrhané oblečenie. Že či nemám drobné, lebo deti nejedli. Ja hotovosť nosím málokedy, vravím, že nemám, ale je tu jednota, tak im kúpim niečo. Ďakovala. Kúpila som im buchty džúsy také malé. Viete čo urobila, keď som vyšla z cakarne? Z buchty raz odhryzli a hodili do koša. Tak som sa za ňou vrátila a vynadala jej. Potom mi jeden pán vravel, že minule im kúpil bagetu a urobila to isté.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
olimuc
14. jan 2024

Ked niekto poziada o zakladne potraviny ano, takisto som doplatila za pani predo mnou, aby nemusela nic vykladat, pretoze jej nevychadzalo … jej to pomoze a mna nezabije

sashabb
14. jan 2024

@stastnamanzelka toto s notabene som robila aj ja. Potom som našla na fb článok, kde ľudia dotyčného pána, inak veľmi milého a slušného rozoberali, ako sa presúva po mestách na passate a predáva notabene 🙊 takže od vtedy nekupujem a veru som dotyčného u nás už dávno nevidela.