Ako by ste reagovali na mojom mieste?

7. dec 2024

Mám najlepšiu kamarátku od detstva, s ktorou už rok a pól žijeme úplne odlišné životy. Mám ju veľmi rada, je to dobrý človek avšak ja si žijem taký bežný život a ona troška odlišný a tým sa nám odlišujú názory a prichádza ku konfliktom a niekedy ostávam po našich rozhovoroch smutná. Viem, že to nerobí zámerne ale napr. ju živí jej priateľ a nerobí celé dni nič a ja chodím normálne do práce a bývam unavená, niekedy nahnevaná z ľudí alebo keď sa niečo udeje a ona mi povie, že veď som stále unavená a stále len spím. Minule mi povedala, že veď v práci nič také extra nerobím :D Pritom posledné týždne nemám poriadne kedy ísť na wc :D Nikdy takú prácu nerobila... Riešim zmenu práce a ona mi povie, že veď to tam nemám nejaké zlé a podobne. Do toho mi nič iné nehovorí len na aké dovolenky pôjde a čo jej kúpil a za koľko a podobne. Ja ľudom doprajem ale niekedy je toho na mňa moc...

colsami
7. dec 2024

Ako ide zivot, niektori priatelia prichadzaju a ini odchadzaju. Je to uplne normalna vec.

barka1
7. dec 2024

Už neudrzujem vztahy s ludmi, s ktorymi si nemám co povedat, ktori ma nechápu a nevypocuju.
K priatelom som uprimna. Chcem, aby ma podrzali tak, ako ja držím ich.
Na tvojom mieste by som jej narovinu povedala, ako to je - ze je nemakacenko, tak nech ti nedáva rady ohladne práce. Ze je to nefér. Možno cítí od teba závist, možno sa cíti nadradene...ani jeden pohlad nie je v poriadku. Ale je v poriadku, že skončí aj dlhoročne kamaratstvo.

simona20201309
7. dec 2024

Neviem z akého dôvodu nechodí do práce, ale takýto život veľmi zmeni charakter človeka.
Žena ktorá prestane viesť normálny život zodpovednej pracujúcej ženy, stáva sa inou osobou. Zabúda aké to je vstávať každý jeden deň na určitú hodinu, aké to je .usiet byť v práci aj keď sa v noci nevyspala alebo sa cíti chorá.
Je to taky trochu povrchný život. Pochopiteľne môžu nastavať konflikty a nedorozumenia.
Ak ste také dibre kamarátky, povedz jej na rozum. V dobrom. Opýtaj sa co sa s ňou stalo. Povedz jej ze vnímaš ako sa zmenila a odporuč jej vrátiť sa do pracovného života.
Pretože vždy bude platiť pravidlo, že práca šľachti

simona20201309
7. dec 2024

Ja som si skúsila život v domácnosti a nikdy nebudem Mat pochopenie pre takéto ženy a naozaj, prestavala som si rozumiet s kamarátkami a v spoločnosti žien v domácnosti som sa necítila dobre. Potrebovala som sa vrátiť do pracovného života a nemôže byť nič lepšie, ako chodiť do práce preto, lebo chcem a nie preto lebo musím.

bublinka1426
7. dec 2024

mam toto iste, a a je to narocne komunikovat s niekym, co uz cele roky trci doma, a nic nerobi, ano, mam podobnu kamosku, co ma dve deti, ale deti su cele dni v skole az do 17 pomaly ..este ani ulohy si s nimi robit nemusi. ona do prace nejde, lebo jej muz nadpriemerne zarobi.
ale kamen urazu je presne to, ze taketo zeny maju niektore naozaj skreslene pohlady na realny svet a fungovanie, kedze im okrem vedenia domacnosti, naozaj odpada kazdodenny stres pracujuceho cloveka co aj popri praci musi zvladat tiez domacnost.
tazko komunikovat s niekym, kto rano nemusi vstavat, kto riesi len nechty a kadernika a kam sa pojde najest.
postupne takehoto cloveka vylucujem z mojho ziuvota, lebo sa s nim nemam o com bavit.
a ked rypnem ze kedy zacne pracovat, mi odpise, ze ona do prace nemusi, jej takyto zivot vyhovuje.
a pritom nazaoj cele dni nic doma nerobi, este aj jedlo jej nosi mama alebo nakupi vonku..
osobne som bola tiez dlhsie doma, a poviem, ze to je pre normalneho cloveka nonsense proste nie. toto naozaj mozu len niektori vyvoleni doma zvladat

bublinka1426
7. dec 2024

@simona20201309 ano bezne sa ludia potrebuju vratit spat. tato moja kamoska ma odpracovane asi 2 roky vo svojom zivote.

bublinka1426
7. dec 2024

@ anonym

kebyze mne nepracujúci človek povie toto : ''Minule mi povedala, že veď v práci nič také extra nerobím''

tak by to bola z jej strany aj totálna drzosť, keď pijavica ide niekomu čo pracuje, dačo vyčítať....

simona20201309
7. dec 2024

@bublinka1426 a nehovoriac o tom, že jedného dňa na tu svoju lenivosť môžte trpko doplatiť. 190e dôchodok to isti....

bublinka1426
7. dec 2024

@simona20201309 ona nedoplati, je jedinacik a ma bohatych rodicov. 🙈

simona20201309
7. dec 2024

Autorka, ty sa jej niekedy opýtaj, či si aj niečo odklada na dôchodok, pretože od štátu nedostane nič.

bublinka1426
7. dec 2024

@simona20201309 ja sa obavam ze ani pracujuci clovek riadne nic nedostane :( to je na tom najhorsie

simona20201309
7. dec 2024

@bublinka1426 to je v poriadku ale človek nikdy nevie. Ak sa rodicia dostanú do krachu? Ak nehnutelnost vyhori a má zlu poistku? Ak si ocino nájde o 30r mladšiu partnerku s ktorou bude mať ďalšie 3 deti?
Spoliehať sa na dedičstvo môže byť v niektorých prípadoch fatálne.

simona20201309
7. dec 2024

@bublinka1426 opravila som - na dedičstvo

olimuc
7. dec 2024

Hovori sa … zabudla krava, ze telatom bola. Pozri ona Ti povie, ze v praci nic extra nerobis a ona robi pracu platenej spolocnicky… mozno ju lubi, mozno ju plati za to, ze roztahuje nohy na pockanie a skace ako piska 🤷🏻‍♀️ … tiez nic moc. Ked ju vymeni za iny model potom co? Snad si nemysli, ze bude vecne zivit staru babu ked si moze kupit mladsiu … Kolkym to vydrzi, ze 60 rocnemu neslahne v bedni a nevymeni buducu dochodkynu za mladu zabu (aj keby 40tku stale je o 20 rokov mladsia) Akurat minule tu pisala nejaka dcera takeho zabezpeceneho tatka, ze po 30 rokoch dovliekol mladu milenku a zenu chcel vysmarit s 30K … kam s tym pojde 60 tnicka bez uspor a vlastneho byvania? Do pekla a naspat … nechapem cim tie zeny myslia … asi nicim

bublinka1426
7. dec 2024

@simona20201309 ona mala doteraz viacej stastia ako rozumu..a jej rodicia uz maju hmotne majetky dost velke pochybujem ze daka alternativa z menovaneho u nich hrozi

mimirka32
7. dec 2024

A ona sa nenudi doma cele dni? Keby mi povedala, ze nic extra nerobim, tak by som sa zasmiala a spytala sa a to mi hovoris ty?
Kamoska moze na nicnerobenie doplatit, chlapec si najde inu, ona nebude ani zabezpecena, ani ziadnu prax nebude mat

svetlonos
7. dec 2024

Zabudol vol, ze telatom bol?
Toto je človek na uplne inej vlne ako ty. Vyfarbila sa po rokoch a tu vidíš, že peniaze kazia charakter a ešte ani nie jej peniaze!
S takou "kamaratkou" by som ukončila vztah. Ona pochopi až ked padne na hubu a bude musieť ísť do roboty, v ktorej "ved nič tak tazke" robit nebude, ako ty teraz. Ked ju ľudia naseru do nepricetna a ona sa pri tom bude musieť na nich usmievať aby mala na chleba s vodou, toboz strechu nad hlavou.
Ona musela byt ale vždy takáto, lebo to sa nedá ani zmeniť z chapaveho človeka na to co je z nej teraz. A ani nikdy nebola tou dobrou kamarátkou. Mna by hanba fackovala, sediet na riti, mat veskery komfort, dovolenky plus luxusný zivot bez práce a pri tom poučiť kamaratku o jej vlastných pocitoch. Hlavne keď si na srbavzaraba sama!!! Robila som s ľuďmi a teda v predposlednej robote mi stačilo. Túžila som po práci v archíve bez ludi!
A mohla by to svojou asi peknou tváričku- sprostosti hlavičkou porozmýšľať. Casto sa totiž stáva, že vydržia vane zeny (hlavne tieto hlupe) maju bud reprezentatívnu funkciu pri takom muzovi alebo funkciu fackovacieho panaka. Neposlušné sa tvrdo trestá alebo v tom lepšom prípade je slečna vymenená za druhú, poslusnu.
Majetni normalny, inteligentný muz si vyberie mudruje empaticku ženu.
A možno som len naivna a tvoja kamoska ma super chlapa, ktorého namotal a môže byť aj hlupa aj dobre jej s nim bude.
V každom prípade to už nie je super kamoska k tebe.

svetlonos
7. dec 2024

@simona20201309
prečo si si doma prestavali rozumieť s kamarátkami? Ja som teraz tiez uz dlhšie doma ale rozumiem si s nimi - pracujúcim rovnako dobre, dokonca maju moj plný obdiv ako všetko zvládajú.

simona20201309
8. dec 2024

@svetlonos mali sme úplne iný režim. Zatiaľ čo sme si my chodili cez den krížom krážom po výletoch a zábavách oni sedeli 8 hod v kancelárii. Nejak mi už potom bolo blbé písať im čo všetko robíme keď oni nemali čas ani odpísať.
Časom sme si napísali už len raz za čas.

simona20201309
8. dec 2024

@svetlonos ale ved ty máš 2 deti a tretie na ceste? Véd to je úplne iné. Tebe nikto nedá pocítiť že si doma a nič nerobíš. Ja som bola doma skoro 6r s jedným dieťaťom. Tak tu mi to už moje pracujúce kamošky vedeli dat pocítiť.

dadka1997
8. dec 2024

By som jej povedala nech si ide vyskusat ona robit a tym by debata skoncila, ak by pokracovala uz by nebola najlepsia kamoska

svetlonos
8. dec 2024

@simona20201309
tak ale to potom neboli dobre kamosky. Ved to je každého slobodne rozhodnutie a iných je potom veľké guľové. Pokial je zena naladena na materstvo a uziva si to, nech je kludne doma koľko chce a môže. Je to na dohode partnerov a nie mudrovani akoze kamoši ek.
Mam kamaratku, ktorá vzala po vzájomnej dohode s muzom dieta po roku zo skolky. Mali tam problémové 2 deti a nevedeli si s nimi rady. Dala výpoveď a je doma. Financne su v pohode a financujú sa samy. Všetci 3 spokojni.
Ja som myslela, ze si sa oni s tebou rozpravat nevedeli, že ty o deťoch len a oni o práci. Ale keď to bolo takto, ozaj to neboli správne kamaratky.
Isto si nepatrila k tým, ktoré by ich zneužívali, nemali ani oni teba.
No ja sa nenudím a po roku som teraz chcela ísť do prace ale nevydalo. Pôjdem po treťom, skúsim po roku. Ale z vlastnej iniciatívy, kašlem ja na iných co si myslia. Vysekektujem a urobila som to aj pri prvom dietati. Ja nechápem tu potrebu starat sa druhym do zivota, pokial radu nepýtaj a vyhovuje im to.

svetlonos
8. dec 2024

@simona20201309
inak tiez som mala roky kamosky uz s detmi a ja som robila čašníčku od rána do obeda, prestávka a potom od 17- 22:00 = deň v prdeli, nespomínajú kolegov a "super" vztahy.
Ja som práve rafa počúvala, kde boli, co robili, pozrela foto z výletu. Max som povedala ako im závidím, v dobrom 🙂. Srandu som si urobila, ze si žijú ako princezné. Ale poznali sme sa a aj ked som žartom pivedala, vám je hej prt robíte len výletu jete- vedeli ze je to len sranda. Bavili sme sa aj o neprespanych nociach a nezhodli s mužmi, keďže už toľko času nebolo.
Ani by ma nenapadlo obmedziť ich prácu doma len na výlety.
Ako vravím, divne kamosky si mala.

simona20201309
8. dec 2024

@svetlonos áno, takéto sa samé vyselektuju z môjho života. Nepotrebujem ich k životu. Mam par už dlhé roky, tam to je o inom.

svetlonos
8. dec 2024

@simona20201309
presne tak to je 🙂

margotka17
8. dec 2024

Hmmm, ja si ani neviem predstaviť, keby tu tvoju kamošku nechal ten jej podporujúci priateľ. Asi by to nerozdychala 🫣. Veď s ňou ries len počasie a také somariny. V podstate si napriek jej životu myslím, ze ty si na tom lepšie. Máš prácu, aj keď občas je viac práce ako inokedy, ale nie si na nikom závislá, dokážeš sa postarať o svoj život sama 👍

mantilka
9. dec 2024

V minulosti ste si našli niečo čo vás spájalo a preto ste boli dobre kamošky. Teraz ste úplne iné vyzreté osobnosti. Aj to sa stáva, je to v poriadku, každý žije svoj život. Keďže máte iné hodnoty a úplne odlišný štýl života je čas prehodnotiť čo ti ten kamarátsky vzťah dáva.
Kamarátka ma byt predovšetkým oporou, povzbudením.

katkaa01
Autor odpoveď zmazal
Zobraz