Ako by ste reagovali?

7. dec 2024

S priateľom sme spolu cez 4 roky. Cakame spolu druhe dieta. Ja mam este dieta s predchádzajúceho manzelstva.S jeho rodinou som vychádzala.Ma dvoch bratov mladšiu sestru.Rodičov rozvedenych ale s mamou v pohode som vychádzala a otec ma videl 2-3x za tie 4 roky. Tento rok sme riesili kúpu domu. Ako sa zacal riesit dom vsetci zacali na mna neskutocne útočiť,ze davam chlapovi rozumy, ze som premudrela a podobne. Pochopte jeho bratia su odomna mladší aj priateľ je odomna mladší. (Je druhy zo vsetkych deti).A neskutocne sa do mna pustili. Zakaždým nieco. Mal ist s nami byvat jeho mladší brat kupovali sme dvojgeneračný dom. Hypoteku platit navrhol priatelov brat ,ze na tretiny súhlasili sme. Aj s domov prakticky nam ho dohadoval priatelov brat.su z iného kraja.Ja som ustúpila a prispôsobila som sa a súhlasila aby nemali daleko od práce a prakticky vtedy co mal priatelov brat frajerku.veci sa zmenili ked sa riesili posledne podpisi na hypoteku.priatel je hlavný ziadatel jeho brat ručí platom.Dom mal byt tak,ze ked na tretiny kazdy 2 izby. Lebo budeme za ne platit.a dohodli sme sa,ze si budeme pomahat a podobne.vo všetkom sme sa zhodli a nebol problem.ale ked sa kupil uz dom teda mali sme dostať kluce tak jeho brat zacal,ze chce polovicu chalupi a podobne.ze keby sa priateľovi nieco stalo aby mal celu chalupu a Ja nic.ze aby mu pripadla cela.(Neviem odkial mal rozumy a nesprávne info).ale to je nepodstatné.vsetci aj dokonca jeho tatko zacal na mna,ze s nim manipulujem, davam rozumy, rozkazujem o vsetkom. Zacalo to byt uz neskutocne voci mne. A dokonca zacala aj mamka. Pokial sa nekupoval dom som bola vsetym dobra a v pohode. A zrazu.Ja som zaplatila zabezpeku na dom, obvolavala beha som ohladne vsetkeho oni iba davali potvrdenia a podpisovali.ja som vsetko riesila fakt aby oni nemuseli kedze chodili do roboty, kedze som doma s malym.aj tak som najhorsia.najnovsie sa stalo,ze bol priatel u mamky(tam ziju aj bratia) a chcela poslat veci pre maleho z druhej ruky hracky. Priatel povedal,ze to nechce lebo maly sa s tym nehra.Vecer to mal dopratat jeho mladsi brat a ja som povedala,ze to doma nechcem.Hned to referoval ten brat mamke,zas utoky na mna.ze sa mam spamatat,ze ich ja rozhadavam.nech sa spamata priatel kym neni neskoro a odide odomna.sme milonari,mna zivia dlhe roky(myslela asi rodicov)co neni pravda.jeho mamka ked kupila nieco malemu vsetko dievcenske,alebo z druhej ruky.(veci mi nevadia ale hracky ano).a skoncilo to tak,se mladsi bracek napisal,ze som na peniaze.neviem odkial to ma.kedze este jeho sme poziciavali peniaze aby mohol behat za trubkami.a vracal ich na splatky.tak sa priatel nasral napisal im svoje a zablokoval.ja som ich mala uz predtym lebo som povedala,ze pre mna skoncili a nemam si s nimi co povedat.vadi im aj to,ze ku nim nechodim ako je maly na svete.boli sme tam raz. ale kedze tam neni upratane a je tam bordel ja tam nepojdem s malym.,ze sa vyhovaram,ze som tehotna a nemozem cestovat vlakom ale na dom som chodila.prve tehotenstvoi byvalo na odpadnutie som ani do obchodu nemohla ist sama.a toto druhe tehotenstvo sa dozvedeli az v 4 mesiaci ked som bola a nikto nepovedal,ze mi je zle len,ze ku nim nebudem chodit ked maju somnou stale problem.Povedala som,ze ked chce babka vidiet maleho moze aj ona prist a nie za rok iba 2x a nemat ani zaujem o vnuka a nie len vycapit fotky na fb a chvalit sa ,ze ma vnucika.samozrejme,ze bez nazho vedomia ich tam dala a ked som ju poprosila nexh ich vymaze (slusne samozrejem) tak som hystericka mamka. odvtedy som ju mala zablokovanu a nekomunikovala s nou iba priatel.

zuzanka.zuzu
7. dec 2024

a otázka znie ako? jaksi v celom texte chýba 😁

autor
7. dec 2024

@zuzanka.zuzu no,ze ako by ste sa zachovali vy? Reagovali na to vsetko alebo nechali to tak? Lebo ked sme sa stretli na dome tak som sa spravala normalne, slusne neriesila som co narozpravali ale proste mi to neda. Ako sa mam zachovat? Keby to bolo ,ze moja rodina hned riesim a urobim poriadok.

autor
7. dec 2024

@zuzanka.zuzu a inak otazka je hned na zaciatku v nadpise ako by ste reagovali alebo zachovali v takej situacii

zuzanka.zuzu
7. dec 2024

ten dom je aj tvoj ak som správne pochopila, tak sa tam správaj ako doma 🤷 problém je že je aj toho druhého brata čiže aj on sa tam tak môže správať... čo vám to vôbec napadlo ísť do spoločného domu a ako by to nestačilo, tak na spoločnú hypo? mne by to hlava nebrala ani keby to bol zdedený dom "zadarmo" ale ešte si za tieto nervy aj platiť?

autor
7. dec 2024

@zuzanka.zuzu jeho brat nedal na dom ani korunu, a ani jednu splatku na hypo. A jediny vlastnik je priatel. Nas dvoch mal zapisat ako vlastnikov az po roku ak by jeho brat platil pravidelne ako mal. Bola to dohoda ktora by bola spisana u notara. Vychadzali sme spolu dobre. A napad bol jeho brata lebo ich najstarsi bracek dostal ich cely dvojpodlazny dom tak aby mali aj priatel aj mladsi brat nieco tak sme do toho isli. Kazdy mal a ma svoj vchod a svoje sukromie az na zahradu.

autor
7. dec 2024

@zuzanka.zuzu 3,5 roka nebol problem. Vychádzali sme, ked jeho brat potreboval poradiť, pomoct pomohli sme poradili. Na výlety chodili, ku nam chodil, spával u nas. Jeho brat ma 26 rokov. Rozišla sa s nim priateľka, este vtedy sme sa bavili o spoločnom bývaní. Chceli sme aby mal aj on svoje. Keby sme boli taky mohli sme si sami hladat dom a mat pokoj. Ale chceli sme mu pomoct aby mal svoje lebo by mu hypoteku nedali.a z domu ho vyhadzovali.

martinka13
7. dec 2024

Zachovala by som sa tak, že nikdy by som žiadnu nehnuteľnosť nekupovala spoločne s cudzími ľuďmi. Len s manželom.

enmery
7. dec 2024

Vieš, vpodstate si za toto môžeš sama. Aby jedna rozvedená žena s dieťaťom, žila s "s priateľom" a ešte pôjde do hypo s jeho bratom. To proste nemohlo inak dopadnúť. Koľko príbehov je, že spoločné bývanie rozbilo vzťahy aj rodiny, keď šlo o rodičov jedného, či druhého. Mne toto hlava proste neberie, že pre Teba boli toto všetko normálne nápady. Ako píše baba hore, taký dom v takejto konštelácie by som nechcela ani zadarmo, nieto za to ešte platiť.

ina2405
7. dec 2024

Nie ste zobratí a idete do obrovských finančných a osobných závāzkov, toto ja nechápem.

januska12323
7. dec 2024

Správne chápem, že braček prvý navrhol spoločný dom, nemá nič na seba napísané a ešte aj neplatí? Tam by bolo riešenie ľahké. Ale teda blbý nápad už od začiatku.

dadka1997
7. dec 2024

To koho napadlo nehnutelnsot kupovat s cudzimi ludmi ? To ako vazne ? Ak chcete vy dvaja psolu fungovať, nechoďte pytat brata aby vam ručil...

Chodte si vy dvaja vlastnou cestou a kaslite na ostatnych

zuzkaa1991
7. dec 2024

Nečítala som cely text kedze som sa stratila...ak nie ste manželia zaklad je ako ste napísaný majitelia na katastri a ked nedajbože daco stane ide podla katastra delba nie podla toho ako ste sa.ustne dohodli v dnešnej dobe je jeden den tak a druhy den tak....je smutné ale v dnešnej dobe ani vlastnej rodine sa neda verit.....takze ak vsetci traja platite mate byt vsetci traja na LV zapisani a vtedy pri nezhodach (rozchodu, smrti atd) spravodlivo rozdelene ;)

sense
7. dec 2024

Tyas právne ošetrené čo si vložila do bytu alebo je to má dobré slovo?. A chcela si názor za mňa si sa veľmi rýchlo poponáhľala s dvoma deťmi v štvorročnom vzťahu obzvlášť keď už dieťa máš.
A nevraviac o Tom že tvoj priateľ tiež nemá vlastný rozum....keď mu je brat presnejší ako vlastne deti a partnerka.
Takže ak si vložila do domu penaze trvala by som na napísaní podielu na dome v hodnote ktorú si vložila a žiadne až po roku lebo je moNe že ostaneš bez ničoho s tromi deťmi, keďže otec tvojich detí nemá rozum

sante81
7. dec 2024

1. Kupovať nehnuteľnosť iba s MANŽELOM
2. NEROBIŤ si 2 deti s nepoužitelnym chlapom v priebehu 4 rokov 🤦
3. NEBÝVAŤ s niekým z rodiny s kým nevychadzate
Atď
Tu mi chyba obyčajný sedliacky rozum, nič viac
A nakoniec zostaneš s 3 deťmi sama a s holou ritou

zmrzlinka2021
7. dec 2024

Čiže ty si na hypotéke ale vlastníkom je iba frajer?

Súhlasím s babami, nekupoval by som nehnuteľnosť s cudzími ludmi

abbey1
7. dec 2024

Žena, žena. Si dospelá, si matka a toto robíš? Ďalšie dieťa len s priateľom, dom len s priateľom a jeho rodinou, ktorú poriadne nepoznáš, nemáte dobré vzťahy. A ty investuje š svoje peniaze a čas do vzdušného zámku a riskuje š, že zostaneš s 2 deťmi a holým zadkom na ulici?
Úprimne? Už som sa v texte stratila. Kto co platil, neplatil, kto je kde zapísaný, nezapisaný.
V dobrom ti píšem. Bež za právnikom a poraď sa, čo sa dá robiť, aby si skutočne nezostala jedného dňa na ulici. Toto nedopadne dobre. :(

autor
7. dec 2024

@martinka13 ale on nemi cudzi clovek. Je to brat priatela!

personality
7. dec 2024

Tak vidís už ako to je, dala si peniaze a už si najhoršia. Už dostali to co chceli, celá rodinka. A ty môžeš držať hubu alebo ísť. Co mi je zvláštne, že už si mala jedno dieťa, vzťah co nevysiel a hneď si urobíš ďalšie dve. No tak teraz už si môžeš nechať od nich aj na hlavu srať, prepáč, ale sama vidíš, že je to tak. Ideálne sa zabezpečiť sama, nakoľko vzťahy medzi ľuďmi sú ake sú a cim viac ludi, tým horšie.

autor
7. dec 2024

@enmery jedna rozvedena zena. A co ked som rozvedena. My sme vychadzali dobre. Sme spolu vyse 4 rokov ale pozname sa dlhsie. Tam nejde ani o ten dom. Tam ide o to ako sa Oni zaxhovali ku Mne a co o mne trepu. Nebiem preco vsetky riesite dom. A pytala som sa na nieco ine a vsetky pisete o dome. Ja som dobre vedela a dobre sme si rozmyslali a dlho ci do toho pojdeme.

autor
7. dec 2024

@dadka1997 akumi cudzimi? Toto enchapem. Riesite dom a nie podstatnu vec. Otazka bola ako by ste sa zachovali keby alebo reagovali keby na Vas toto vsetko hadzali. A rozpravali nie DOM!

autor
7. dec 2024

@zuzkaa1991 na LV je iba priatel. A keby sa nieco stalo tak to pribudne detom. To nevasi,ze niesme manzelia. Dedici su. Ale vsetky riesite dom.

sante81
7. dec 2024

Napíšem ti to po slovensky, si veľmi hlúpa
Všetky ti tu radia dobre a ty si ideš stále svoje
A potom nevyplakavaj za rok , za 2, že si zostala na ulici s 3 deckami 🤦🤦☝️☝️

autor
7. dec 2024

@sense je to spisane pravne nie len slovne. Ale to je jedno. Nepoponahlala somnsa. Ja mam medzi detmi 11 rocny rozdiel. S jeho rodinou sme vychadzali. Az doteraz. Nebol ziadny problem. Preco by nemalat priatel rosum? To ze deuhym nevychadzaju vztahy to neznamena ze nemusia vsetkym. Ja mam napriklad zo sestramy super vztah. A viem,ze by nas ani majetky nepohadali lebo by bolo dobre rozdelene spravodlivo. Ide o to ako je clovek nastaveny. A brat priatelovi neni prednejsi! Praveze on si mna zastava a je somnou a rodinu odstrihol a kasle na nich. On sa na mna nevykaslal. Keby som bola sprosta a robila deti ako an beziacom pase bez rozmyslu tak je to aj tak moja vec. A s manzelom co som mala som mala syna po par mesiacoch som ho cakala a co. Taketo veci riesite. Keby som si nebola ista s priatelom tak si deti nerobime. A davno niesme spolu.

autor
7. dec 2024

@personality hned? Medzi mojimi detmi je 11 rokov rozdiel a nemyslim,ze som ai spravila dieta hned. Maly ma len rok, a 8 rokov som bola opatrna a prave preto si nerobila doeta hmed ale najskor bola s niekym kto so somnou mysli Vazne.

marca12
7. dec 2024

Za dobrotu na zobrotu....co vas to vobec napadlo suhlasit s takym navrhom spolocneho byvania. Nuz ale uz sa stalo. Ja by som si s nimi sadla a slusne im povedala a hlavne ich musi tvoj priatel upratat. Normalne sa porozpravat,co sa stalo,ze zrazu na teba utocia a vydiskutovat si to.

autor
7. dec 2024

@sante81 😂😂😂 ja skor vidim,ze riesite iba dom. A ked tak zeny dobre pozname mojho chlapa tak sme super. A manzelstva ako dopadaju v dnesnej dobe? A ked tak aby ste vedeli. V dome nikto nebyva lebo ho mame iba 2 mesiace a prepaba sa. A jeho brat tam byvat nebude. Lebo neplati tak ma smolu. Ja som riesila to ako sa ku mne zachovali nie Dom ako vy stale riesite. A prepac neni som hlupa a urcite by som na koni nevyplakavala. Nerobila som to ani ked som sa rozviedla s muzom a odisla od neho. Dokazala aom sa sama postavit na nohy a zabezpecit si zo synom byvanie. A tak isto by to bolo aj dalsimi detmi keby ako to VY tu poseme ostnem na ulici. Neostanem! Lebo s viem o seba a svoje deti postarat. Nieaom ta ktora vyplakava,ze sa niekto n nu vykaslal. A ked tak dobre poznate mojho chlapa tak je dobre. Nie kazdy je ako posete v podstate VYPOCITAVY. Ja mam rozumneho chlapa a chcel bratovi pomoct. A on sam vedel,ze ked nastane situacia,ze si njde babu a budu chciet zalozit rodinu,ze ho z domu vyplatime a kupia si svoje. Vsetko malo byt aj oravne spisane.

katica06
7. dec 2024

Tiež som sa stratila v strede textu, ale...Stále sa pýtaš ako by sme reagovali či ako zachovali?
Tak nijako....lebo by som mala deti len s manželom a nehnuteľnosť by som kupovala iba s manželom.
A keby manželova rodina, svokra atd, robila zlú krv v rodine, tak ako aj moja svokra robila tak môj muž zakročil, uzemnil si mater. Po pár pokusoch,čo jej muž zmaril už ani necekla.

mamina7070
7. dec 2024

pockaj
na LV je priatel
na hypoteke na zmluve je priatel a spoludlznik jeho brat
ty si dala peniaze na zabezpeku (kolko)
kto plati hypoteku

autor
7. dec 2024

@marca12 priatel si s nimi sadol a aj im vsetko vysvetlil ukazal spravy aj vsetko bol klud. Nastala vec,ze som odmietla veci od jeho mamy a uz som bola najhorsia ja. Lebo mne to pride ,ze to potrebuju na niekoho hodit a kydat. A kedze som tehotna a ja tam nepojdem sa obhajit pokym neporodim tak si myslia,ze to vsetko sa utrase a zabudnem na to. Mne ide nie o Dom. Ale o to aky maju postoj ku mne a zrazu ked sa kupil dom. Aj to nam pyndali,ze kolko vela penazi budeme platit a podobne.

sante81
7. dec 2024

Rozumného chlapa nemáš. Keď sa ťa nevie,nechce, nedokáže zastať pred vlastnou rodinou, a ty hľadáš rady na fóre.
V dnešnej dobe pokiaľ nemáš všetko na papieri, nemáš nič.
3 deti, nie si vydatá, ako ich zabezpečis v prípade rozchodu?
Pretože z toho čo si napísala, tvoj priateľ nieje až taký úžasný ako ho vidíš ty.