Pred cca tyzdnom ma susedia z babkinej dediny poprosili, ci by som nepomohla ich dcere s ucenim, pretoze jej uz teraz hrozia opakovanim rocnika kvoli dvom predmetom, zrovna ktorym sa venujem a je to moja oblast a ze teda co najskor. Povedala som ze jasne, ze ked pridem domov pozriem kedy mam pocas tyzdna cas a dohodneme sa, tak aj bolo, napisala som im, dohodli sme sa na stredu poobede, pisala som, odpisali vecer asi po 8 hodinach, ze nech to dame na piatok, teda predvcerom, vyhradila som si na to cas no nikto sa neozyval, uz som ani nepisala. Dnes mam meniny a po tej ignoracii mi prisla od nich hned rano blahozelanie k meninam, ale take, ako keby sme boli cely zivot najlepsi kamarati. Ja to nechapem, je to sice mile, aj ked sa az tak nepozname, ale som na taketo veci alergicka, ze sa dohodneme, ja sa podla toho zariadim a potom ignoruju. Ako by ste na to reagovali?
Podakovala by som sa za blahozelanie a este raz sa spytala, co s tym doucovanim, ze sa ti v piatok asi zabudli ozvat. Ze to potrebujes nutne vediet, potrebujes sa zariadit. Ak sa neozvu, uz kaslat na nich.
Mnohi ludia su velki motaci. Tipoval by som to na to, ze oni si mysleli, ze to uz je dohodnute a ty proste v ten piatok (niekedy) prides, alebo zavolas.
To už je spätne, ale ja by som sa v ten piatok ozvala, kľudne sa mohlo stať, že ste obe strany iba čakali resp. ktovie čo sa stalo, neviem ako presne ste boli dohodnutí.. nemyslela by som si o tom na základe jedného razu nič, doučujem, už sa mi stalo, že mi to úplne vyletelo z hlavy a musela sa mi študnetka ozývať.... pekne by som poďakovala za prianie a ak si ešte ochotná pomôcť, tak nabudúce sa dohodnite jasnejšie, pokiaľ tam bol priestor na nedorzumenie a ak nie si, je to tiež v poriadku, proste si ten čas už nespravíš
@letfenixa ano ten piatok bol dohodnuty rovnako ako streda. Ale aj rovnako odignorovany. A ja som uz nepisala prva, pisala som v stredu a odpisali mi po 8 hodinach, ze chcu v piatok.
Ešte môže byť, že rodičia si myslia, že dieťa bolo na doučovani a to bolo zatiaľ niekde inde, von s kamošmi? Či?
Takze ona mala prist v piatok k tebe a neprisla a neozvala sa?
Vy si len píšete? V piatok by som zavolala, že čo teda už nepotrebujú? Zjavne ste sa niekde nepochopili.
Ako by som reagovala? Už žiadny termín by som si s nimi nedohodla, čas je drahý
@selest mali sme si zavolat na videohovor a prebrat co vlastne robi problem, ja som si pripravila aj par uloh, ze jej to ukazem ze nech to vypracuje a ja hned budem vidiet comu nerozumie. Malo to byt take uvodne. Ale ano, boli sme proste dohodnuti, ako ked sa s kadernickou dohodnes na termine.
Po 2 mnou potvrdenych termínoch, ktoré boli protistranou odignorovane, by som sa viac neozvala a na žiadosť o doučovanie nereagovala.
Tá streda mi v úvodnom príspevku ušla, to sa naozaj nerobí, ale predsa len v ten priatok nečakali, že o dohodnutej hodine zavoláš? a keď si sa neozvala, tak nechceli otravovať? lebo napríklad ja som vždy tá, ktorá volá študnetom prvá, neiniciovala by som hovor ako žiak 😅 ale áno, mohli sa ozvať aj oni... hovorím, keď nechceš, už sa s nimi proste nedohaduj, ale to neznamená, že sa teraz máte ignorovať a zazerať po sebe aj ohľadom iných vecí
autorka, ja by som ich už vôbec neriešila. za gratuláciu by som odpísala: Ďakujem! a vyriešené. mimochodom o pomoci je tu jedna krásna diskusia a tvoj príspevok by sa do nej celkom dobre hodil 😀 😀
@lindous no ja som sa neozvala v piatok pretoze oni to v stredu odignorovali a ked som sa aj medzitym pytala nech mi poslu nieco nejaku ucebnicu alebo nazov temy alebo s cim potrebuje pomoct tak to boli take nic nehovoriace odpovede, ze potom posle. Oni ma poziadali, ja som suhlasila, ani som za to nic nechcela. A potom zo mna robia klauna.
No len ci ona necakala ze zavolas alebo prides. Ci to bolo jasne dohodnute kto sa komu ozve. Ludom niekedy nedopina a mozno oni cakali ze sa ozves ty.
@selest ano bolo to dohodnute. Na tu stredu, ze si volame o 14tej, pisala som, ze ci teda ideme na to, bez odpovede. Az vecer o desiatej, bez pardonu.
Tak potom by som to fakt viac neriešila, ak sa ozvú opäť, vysvetlila by som im prečo už nie, ale ja som typ, že sama by som to nevyťahovala...a na gratuláciu by som stále normálne poďakovala
Nijak. Kto nechce ten uz mal