Ako by ste reagovali?

1. feb 2024

Ahojte už dlhšie posielam dcerkynej krstnej vecičky pre jej malú co nenosíme ide jej stále jej vravím ze peniažky isto nie ale ze môže byt ze utierky vlhké nech jej kúpi alebo tak nič viac žiadne peniaze
Minule som spomenula ze treba tie plienky a dostala som odpoveď ze im tiež nikto nekupuje ako by ste reagovali vy? 🤷‍♀️

buberova
1. feb 2024

Ak chceš za to niečo tak to povedz.. ak hovoríš že netreba za to nič, tak nemôžeš byť prekvapená, že za to nič nedostávaš

doriiis
1. feb 2024

Že keď za tie veci niečo chces,tak to máš povedať jasne a hneď.A nie tieto tvoje náznaky mesiace spätne.
Buď za tie veci niečo chces,alebo nie.Bud im tie veci darujes,alebo vymieňas za nieco

0evita0
1. feb 2024

Ja davam tiez rozne oblecenie rodine ale nikdy by som od nich nic nepytala ,ak chcu sami kupia ale necakam nic som rada ze to vynosi niekto z rodiny ...Trosku sa zamysli

melanta
1. feb 2024

Ak niečo darujem, tak preto, že chcem pomôcť a teda nečakám za to nič.

autor
1. feb 2024

@0evita0 A kde žijeme? Nám tiež nikto nekúpi oblecko to ze sme sa dohodli ze stačí niečo ako plienky alebo chrumky? 🙉

radkaradix
1. feb 2024

@melanta
@0evita0
@doriiis
@buberova
pise, ze hned na zaciatku povedala, ze nechce peniaze, ale chce vlhcene alebo plienky a nikdy sa ich nedockala.. ja by som povedala, ze "aha, tak mi prosim vrat vsetky veci pre malu, co som ti dala, lebo ani my sme ich nedostali zadarmo, tak ich radsej popredam, aby som mala na tie plienky"

autor
1. feb 2024

@melanta Ja som nechcela darovať sama navrhla odkladať

autor
1. feb 2024

@radkaradix konečne niekto co aj číta nie ma plne ústa veľké ❤️🙏

0evita0
1. feb 2024

Neviem mozno to kazdy inak vnima ale ja osobne to vnimam ako dobry skutok

vanilkovazmrzka
1. feb 2024

Tak jej uz veci nedavaj. Povedz ze si ich predala na bazari, aby si mohla kupit plienky.

radkaradix
1. feb 2024

@0evita0 lenze autorka nemala v plane robit charitu

autor
1. feb 2024

@radkaradix Par veci okay ale nie celú skriňu

kiwi3
1. feb 2024

prepac, ale to sa neda pochopit, ten uvodny prispevok. kopa chyb a ziadna ciarka. potom sa rozculuj, ze nikto necita....

0evita0
1. feb 2024

@radkaradix ano budem pytat od rodiny nieco ,pre mna to je divne no ale kazdy je iny ja jej to neberiem ja si neviem predstavit ze mi niekto z rodiny podotykam da nieco a bude pytat daj mi toto a toto za to ....Kde sme dospeli uz rodina nieje nic len peniaze tocia ludimi ,,, Chora a uboha doba ved ak nieco caka za to nech to preda ....

melanta
1. feb 2024

@radkaradix pýtať niečo od niekoho, komu niečo darujem je úbohé. Bez ohľadu na čokoľvek, čo napísala. Ak autorka nechce robiť charitu, nech to predáva. Ale darovať a potom si pýtať niečo za to, je úbohé úbohé.

0evita0
1. feb 2024

@melanta presne tak

7miriam77
1. feb 2024

Mne by bolo úplne trápne od niekoho brat veci a vôbec nijako sa neodvdacit. Fakt by mi to bolo proti srsti. Normálne jej ešte raz zdorazni, že rada by si sa tie vecičky dostávala aspoň tie plienky alebo niečo,čo potrebuješ. Ak bude proti, začala by som dávať vecičky niekomu inému. Niektorí ľudia by len brali, brali.....otras toto

viestta
1. feb 2024

Autorka, z toho co si napisala pochopila jedine @radkaradix , k comu jej gratulujem. Ked nedostavas ocakavane, tak nic jej nedavaj. Ked si to vykomunikovala stylom ako si toto napisala, necudujem sa tej zene, ze ta nepochopila, lebo ja som nepochopila tiez.

nairia
1. feb 2024

@7miriam77 suhlasim... ja ked mi niekto da nieco, tiez sa pytam, co za to chcu. malokto si vypyta peniaze, ale tak pri najblizsej prilezitosti kupim aspon nejaku pozornost, ci uz pre rodicov alebo dieta, dam darcekovu poukazku do drogerie...pripadne sa ozaj spytam, ze co potrebuju a co by sa im zislo. to nie je teraz o tom, ze darujem a nic necakam. ale obdaruvana strana si musi uvedomit, ze tie veci nieco stali a je zaklad slusnosti dat nieco na oplatku alebo minimalne aspon prejavit zaujem o revans.
@autorka mna by jej reakcia asi dost zabolela, ale zariadila by som sa tak, ze skratka veci predas alebo vymenis inde.

7miriam77
1. feb 2024

@nairia presne, veď ono je to slušnosť. Ja k tomu vediem aj moju dcérku, "kamaratka ti dala lízatko, ty jej za to zajtra vezmi cukríky"....moja 8 rocná to chápe úplne v pohode, dospeláci nie.... nechápem 🙄

autor
1. feb 2024

@nairia Ďakujem 🙏ja som taka istá

autor
1. feb 2024

@7miriam77 Napríklad pre bratovu malú odkladám veci ona sa ma vždy spýta švagrinna co zato moja odpoveď keď prídem kávička a môj obľúbený zákusok z cukrárne tak keď prídem mam vždy na stole ❤️🙏

7miriam77
1. feb 2024

Tak to má byť ❤️🍀👍

januska12323
1. feb 2024

Ty si jej povedala, že peniaze nechceš ale ak tak nech dá utierky alebo plienky. Z toho mi vyplýva, že nemusela dať nič a tak to aj ona pochopila. Potom drzo pýtaš plienky a ona ti tiež drzo odpovie. Čo s tým? Nabudúce jej už nič nedaruj alebo sa dohodnite normálne.

katy084
1. feb 2024

Buď chcem dať alebo nie...osobne,keď niečo darujem nečakám zato ani žuvačku..

anjelicek26
1. feb 2024

Dar je dar, pretoze je zadarmo, nie za utierky plienky a boh vie co este... ona tie veci od vas vlastne chce-potrebuje? Chces je pomoct, alebo sa tam zbavujes veci, ktore nevies predat na bazari, lebo znosene, skarede? Alebo su to krasne takmer nove veci? Potrebujes peniaze, nevies zaplatit sama plienky? Odpovedaj si podla toho

- zacni predavat pekne veci na bazari
- hod co uz nie je predatelne do kontajneru na oblecenie alebo odnes do azylaku
- vymen s inou mamickou za plienky (to nie je dar, to je vymena)

Uplne objektivne si to zhodnot a rozhodni sa podla seba, ako ti to najlepsie vyhovuje. Kazdopadne sa kvoli takej blbosti nerozhadajte... ja vyradujem cely satnik a vozim sestre a este mi vacsinou vynada, ze to chudatko musi triedit a nepotriedim jej to pozehlenen podla velkosti, takze nie si v tom sama, co ma s takeho podarovavania zmiesane pocity, ale ja na to hadzat to na bazar skutocne nemam nervy...

editjal
1. feb 2024

ja darujem jednej znamej vsetky veci po dcere. Aspon sa mi vyprazdia skrine. A je mi trapne ked mi za to niekedy nieco posle. Ani mne tie veci nik nekupil ale som rada ze este niekomu posluzia. Mna by asi hanba fackovala keby som jej povedala ze kup mi za to to alebo to 🙂 To uz je o cloveku ze ti nieco za to posle alebo neposle. Ved nemusis jej davat ale najdi si nejaku mamicku ktora to bude od teba brat a bude za to kupovat plienky.

sardinka32
1. feb 2024

Ak ste boli dohodnute a ona dohodu nedodrzala, veci jej uz nedavaj. Ked bude musiet oblecenie kupovat, zaplati za to viac, ako za balik plienok...potom si to uvedomi. Teba asi hneva, ze len berie...ale niektori ludia su taki, ked im davaju, beru...ini zas aspon nejaku malickost kupia, aby ukazali vdacnost.

autor
1. feb 2024
autor
1. feb 2024