Ako by ste reagovali?

18. aug 2023

Baby idem sa opýtať na váš názor. Mám 3roky kamošku, naše deti v rovnakom veku sa kamarátia. Keď malo naše dieťa, alebo ich narodeniny, navzájom sme sa vždy pozvali. No cca pred 3tyzdňami malo to ich a vôbec nás nepozvali, cca v tom čase sme sa raz stretli, ale nepýtala som, lebo som si myslela že možno chcú oslavu o týždeň alebo dva neskôr a ze sa proste ozve. No teraz mi to už príde zvláštne. Nemám pocit že by sa niečo medzi nami zmenilo, alebo sme sa začali menej baviť. Ako by ste reagovali vy, na rovinu by ste sa opýtali či už mali oslavu a ak áno prečo nás nepozvali? alebo by ste to nechali tak? Za mesiac bude mať narodeniny moje dieťa, tak uvažujem tiež či ich pozvem alebo nie.
Ja som takéto veci nikdy nejak neriešila, len ma to trošku zamrzelo, keď som mala pocit že asi ako kamošky rozumieme.

zmrzlinka2021
18. aug 2023

Nikdy nevies dovod a hlavne co sa deje. Mozno prezivaju rodinne tazkosti, moozno niekto z rodiny je chory.
A hlavne - pozývaj preto, ze ty chces, nie preto, ze nieco ocakavas alebo sa chces niekomu zavdacit.

tosomja
18. aug 2023

Skôr by som sa zamyslela nás tým, že prečo to chces riešiť tak, že či pozvať alebo nepizvat, keď oni nepozvali.
Možno boli na výlete miesto oslavy, možno sa niekto necítil dobre, možno mali iné problémy, o ktorých nechcú hovoriť.
Ja by som to neriešila, ak chcete robiť oslavu, chcete, aby tam boli aj oni, pozvite, ak nie, tak nemusíte pozývať.

pribinak
18. aug 2023

Ak chceš kamarátstvo tak ju normálne pozvi.

autor
18. aug 2023

Baby takže by ste sa jej na to vôbec nepyatali, či teda mali tú oslavu?

jaskolka
18. aug 2023

Nevieš, aký tam je skutočne dôvod.
Oslavovali vôbec? Možno majú finančne problémy, možno rodinné nejaké veci (choroba nejakého člena rodiny) možno iné dôvody. Možno už vôbec nechcú robiť nejaké oslavy, len dieťaťu ta gratuluju, dajú darček, idú dakde na výlet ci do cukrárne a nejaké oslavy s kamošmi už neriešia.
Ak ty chceš robiť také oslavy, tak ich normálne pozvi, to nie je predsa nutne reciprocne ze "vy mňa, tak aj ja vás".
A nie, rozhodne by som sa ani omylom nepýtala, ci mali dáku oslavu.

h2
18. aug 2023

Ja by som to vôbec neriešila a na oslavu svojho dieťaťa ich pozvala. Nikdy nevieš, čo je vo veci, možno veľkú oslavu pre kamarátov vôbec nerobili, z rôznych dôvodov.

alison11
18. aug 2023

Ahoj nie nepítala ja to riešim tak že kamarátom ktrí nosia mojim darčeky aj bez oslavy tak vezmú chalani aj im na narodeniny darček aj bez oslavy,možno len neoslavovali možno šli miesto toho na výlet,teraz sú torty tiež drahé a všetko.

levandula7
18. aug 2023

Nepýtala by som sa, neriešila by som. Možno mali oslavu u babičky alebo u niekoho iného z rodiny.. Alebo šetria a mali tú oslavu skrátka skromnejšiu, nehľadala by som za tým hneď nejaké ochladnutie vzťahov. Ak ich na oslave chceš, tak ich pozvi.

pribinak
18. aug 2023

Nie nepýtala. Nie je povinná ti skladať účty. Ty keď chceš tak ju pozvi, keď nie, tak nepozvi

Chápem že tá to mrzí, ale iste veci sú proste take

moonlight1210
18. aug 2023

Nie, nepytala by som sa. Naopak, by som ju normalne pozvala na tu nasu. Ak ju chcem pozvat, tak pozvem. Neriesim opätovanie.

Mozno sa popritom vyjadri k ich oslave, alebo nepovie nic o tom. To uz je len moznost navrch.
Alebo mozno pozvanie odmietne a tam uz mozno stoji za to zistit, co sa zmenilo. Mozno naozaj maju nieco v rodine, preco sa na oslavy necitia. Ani pozyvat, ani chodit.

zmrzlinka2021
18. aug 2023

Ja by som sa na to vobec nepytala, ci mali oslavu.

januska12323
18. aug 2023

V čase keď malo dieťa narodeniny si sa mala opýtať kedy môžte prísť zagratulovať. Po mesiaci to riešiť je troška divné. Pozvi keď ich tam chceš mať, keď nechceš nepozvi.

tinkavvv
18. aug 2023

Absolutne by som sa nepytala. Mozno uz si dieta same povie, koho chce na oslavu zavolat. A mozno ani ziadnu nerobili. Ich vec.

A ja by som pozvala, ak by som chcela. Neocakavala by som, ze to musi byt vzajomne.

tykat
18. aug 2023

Mozno pozves a ona sa ospravedlni ze vtedy nemozu. A tym sa mozno skoncia vzajomne pozyvania na oslavy. Ved uvidis.
Ja by som normalne pozvala.
Kolko rokov maju deti?

lienka9
18. aug 2023

Skor to vezmi tak,ze mozmo pozyvali deticky ktore su lepsi kamarati.napr zo skolky a pod..nieje to oslava vas rodicov, ale deti.ak sa kamaratite ako rodicia,kludne ich pozvi a mozno sa dozvies,preco tentokrat nepozvali..

tosomja
18. aug 2023

Nie, neopýtal by som sa. Je to ich vec, či mali a koho pozvali.

sense
18. aug 2023

Nepíšes koľko rokov majú deti... Ale napr moja dcéra si od 4 rokov sama vyberala koho chce.... A tiež bolo ze kamoškou dcéru nie, hoci oni nás pozvali....
Určite by som to neriešila a ty keď chceš ich pozvi

evita2222
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. aug 2023

Deti majú 6 rokov . Len pre doplnenie, asi som to mala napísať hneď na začiatku. Ona mi asi mesiac pred narodeninami hovorila, že chcú oslavu v detskom centre, ale nič bližšie. Finančné problémy nemajú určite, to viem.

basulaak
18. aug 2023

Normalne medzi recou by som sa jej spytala ci mali teda tu oslavu. Vsak je to kamaratka ak nebude chciet odboci od temy a nepovie mi. Nebudem hrat mrtveho chrobaka. Spytala by som sa zo zvedavosti. A pozvala ju ked ste to tak mali zauzivane.

lienka9
18. aug 2023

My napriklad mame susedov co spolu super vychadzame ,sme s detmi naozaj niekolkokrat do tyzdna.mali oslavu,ale nas nezavolali,lebo pozyvali len kamaratov zo skolky a vobec som to neriesila 🙂 my zase skor pozyvame rodiinych znamych s detmi,co sme kamosi ale viac rodicia ako deti.takze mozno si dieta 6r.uz povedalo koho chce na oslave.neries a urcite sa za to neurazaj ak ste inak v pohode

viestta
18. aug 2023

Nie nepytal. Keby sme sa stretli prv krat po narodeninach len by som zagratulovala (ak by som si spomenula)

muchotrafka298
18. aug 2023

Urcite by som sa nepytala a to preto, aby som nenutila druhu stranku klamat. Ak nahodou oslavu mali a nepozvali Vas, je to na tebe, ci ty ich pozves. Mozno len mali oslavu pre iny okruh ludi, kde ty s detmi nepatris. NIe je to sice reciprocne, ale tak verim, ze to zamrzi, ze deti nepozvali aj ked Ti o oslave rozpravala. Ja poznam ludi, co chodia roky po oslavach, su pozyvani a sami nepozvu nikoho.

liz_lemon
18. aug 2023

dcera mala kamosku, byvame blizko, aj sme sa rodicia poznali, chodili spolu von, raz mi pisali, ze budu mat oslavu, tak jasne, dcera pride, kupili sme darcek, a v den oslavy, ze oslavenkyna je chora, co je ok, tak som cakala, ze daju vediet novy termin, ale este v ten alebo nasledujuci den sme "choru" oslavenkynu videli vonku normalne sa hrat, a ziadny novy termin neoznamili, tak som vratila darcek, a na nasu oslavu sme ju nevolali, odvtedy sa uz ani nekamaratia, co je za tym neviem, ani neriesim

pribinak
18. aug 2023

Tak prvoradé je či tvoje dieťa chce jej dieťa na svojej oslave
Ak áno, tak ostatne nerieš

deti95060810
18. aug 2023

neriešila ich oslavu...
ani ja by som ich nepozvala na oslavu, ale doniesla by som im koláčiky z oslavy na ihrisko? alebo tam kde sa stretávate... však zopár - nemusela byť byť krabica ako svet.
za mňa by to úplne stačilo...
alebo aj povedať na spoloč. prechádzke - pozývam Vás na zmrzlinu, koláčik do cukrárne, pizu, kofolu .... ak majú fin. problémy tak vlastne im odpadá aj darček pre Tvoju dcéru...

andreatytler
18. aug 2023

Necudujem sa ze nevies co robit. Mne by to nedalo spavat par noci.
Asi by som ich pozvala na oslavu a nic nepovedala a ak by oni nepozvali vas ani na dalsi rok, prestala by som aj ja.

vorkola
19. aug 2023

No pises ze,, ,, ste asi dobre kamaratky neni , No veru mas pravdu lebo dobré uprimné kamaratky sa vopred omluvia nech je to akykolvek dovod, chorova financie.,, ved to nie je hanba, keby ozaj kvoli financiam,, Ja zas,ani by som sa jej nic nepytala, ziadne zakusky este k tomu na ihrisko nenosila,,nehnevala by som sa uz vobec ked sa stretnete AHOJ,AHOJ , Dobra kamaratka ,ked ma akykolvek dovod vas nepozvat . aspon den pred oslavou zavola preco nie, , tak na vase oslavy by somi ch ani ja nepozvala tiez bez dovodu, a mozno ze to tak aj chcela a ked nechce klamat tak to vyriesila na vas ignoranciou,