Ako a čo mám napísať kamarátke?

Dnes o 14:45

Ahojte, mám 26 a 2 detičky , mám kamosku asi už 7 rokov. Je to dobrá kamarátka , povedala by som že som si myslela že aj najlepšia a v podstate jediná ktorá o mne vedela takmer všetko. Mali sme žiaľ obdobie kedy sme sa nevideli pol roka skrz rôzne názory , čo ona oľutovala že sa prestala somnou baviť, to neriešim. No a odvtedy sme sa stretávali každý mesiac alebo dva 1x keďže ja mám deti ona prácu atd. Každá máme iné priority , dcérku videla prvý krát keď mala rok aj niečo. Čo ma dosť mrzí, no a odvtedy to bolo celkom ok sme sa stretávali a tak.. tento rok si našla kamosku s ktorou vlastne je stále a ja keď sa jej spýtam či nepríde k nám alebo či nezajdeme niekam na kavu , alebo niečo pokecať tak sa vyhovori ze nemá kam dať psa alebo neodpise a odpíše až po mesiaci.. podotýkam keď sme spolu nezmienujem sa o deťoch čo robíme kde sme atd atd , rozprávame sa tak ako voľakedy. Mrzí ma ze zabudla na kamarátku , ktorá by sa aj skrz deti chcela stretávať urobit si čas. Chcem ju pozvať aj na svadbu aby bola družička, no len chcem si snou vyjasniť tuto situáciu ze prečo je takáto alebo aký je dôvod. Naposledy sme boli spolu v auguste na jej narodky , potom sa chcela stretnúť ja som povedala ano môžeme , odpísala mi až po mesiaci aj to nie na u správu ale na príbeh na Instagrame kde som dávala malého ze je chorý tak sa pýtala ze čo je s nim. Neviem, ako jej napísať alebo čo jej napísať vlastne. Chcem vedieť prečo je taká ale neviem ako jej to napísať, spýtať sa.

viestta
Dnes o 14:48

Preco jej chces pisat? Vsak jej zavolaj, pokecate. Nebude to lepsie? Ja teda radsej volam ak chcem nieco prebrat. Pisem len ked "niet co preberat"

monikkatt
Dnes o 14:52

Ved jej bud zavolaj ako bolo spomenute vyssie alebo jej napis ci sa nestretnete ze chces prebrat svadbu. Uvidis ako bude reagovat. Ale uprimne, podla mna sa s tebou uz nejako extra bavit nechce. S tou druzickou by som velmi neratala.

autor
Dnes o 14:53

@monikkatt no preto si chcem vyjasniť veci , aby som vedela na čo som a úprimne aby mi povedala ako to ona vníma

andika_35
Dnes o 14:57

Jednoznačne jej na vas nezaleži. A vy takuto osobu chcete mat na svadbe ako družičku?🙉🙉

lonely66
Dnes o 14:58

autorka, si nejaká precitlivelá. je dosť jasné a zrejmé, že ľudia bezdetní nie sú nejak extra naklonení stretávaniu sa s ľuďmi, ktorí deti majú a ešte aj malé (cca do 10 rokov). ja sama už mám doma pubertu a keby som mala akú dobrú kamarátku, keby mala napríklad ročné dieťa, netúžila by som sa s ňou stretnúť (spoločne s deťmi) častejšie, než raz za polroka - nanajvýš. lebo viem, čo dieťa obnáša.
mám pocit, že si neupresnila, či sa s tebou nechce stretnúť úplne osamote, večer pri cestovinách a víne napríklad... ak som prehliadla, prepáč.
je však samozrejmé, že kým ona nemá záväzky, tak si hľadá takú kamošku alebo známu, s ktorou sa vie stretnúť častejšie. a či sa ti to páči alebo nie, tak to bude niekto, kto deti nemá. jednoducho to tak je. včera alebo predvčerom tu bola téma, či sa deťmi končí normálny život. nuž áno, končí. jedným z príkladov je aj tvoj problém. bezdetných veľmi rýchlo omrzí čakať a dohadovať si stretnutia s tými, čo záväzky majú, lebo v 50% im do toho niečo príde, vždy niečo okolo detí...

takže ako píše viestta - zavolaj jej, dohodnite si konkrétny termín stretnutia (samozrejme, bez detí, tie nechaj ich otcovi). zájdi na stretnutie, nepresúvaj ho, neprehadzuj, ak dieťa/deti ochorie, jednoducho má aj otca...
dajte si niečo chutné, výživné a s percentami a porozprávaj sa s ňou otvorene. či je menej dostupná voči tebe iba preto, že ty už máš dieťa alebo si jej nejak ublížila alebo čo sa deje? Neútoč, pýtaj sa so záujmom, nie s agresiou. no a uvidíš. ak zistíš, že ide "len" o dieťa, tak to neznamená, že kamarátstvo je v ťahu. a pokojne ti môže byť družičkou.
nezačínaj však debatu svadbou a družičkou... najprv zisti, prečo sa ona odmlčala.

anjelicek26
Dnes o 15:04

Vacsinou sa tie temy a zivoty totalne odlisuju, ak je kamoska v tvojom veku akurat skoncila vysku a zacina zit, randi, stretava sa s kadekym a proste hlavu volakde inde... ak ty mas prioritu dieta, manzela, tak je to iny svet, ked nechodis do prace (dve materske-rodicovske po sebe, mozno nikdy (?) ), o com sa vlastne velmi chcete bavit? Mate toho v zivote teraz len proste malo spolocne a na tom sa priatelstva (vacsinou docasne!) rozchadzaju, treba si najst kamosky s detmi no... neviem, co si tam chces vyjasnovat, ved je to uplne jasne. A nie, nerobi to z nej nejaku zlu ci netaktnu osobu proste to je ako to je... ste len kamosky a nie rodina...stretavate sa len vtedy, ked mate o com...

autor
Dnes o 15:22

@lonely66 možno som precitlivelá osoba ale to len preto lebo mi na vzťahoch záleží keď mám niekoho rada. Viem ze priority sa menia ak mám už rodinu a ona pracuje a ma ten svoj život. Ja nevravim aby sme si písali každý deň ale trebárs raz do týždňa ako sa má , ja jej už nepíšem nakoľko som videla ze sa ozývam vždy prvá. A my sa stretávame väčšinou bez deti len ja a ona. Keď ona chce napríklad sa stretnúť aj s deťmi napíše to ze ich chce vidieť inak sme len my dve. Spala už aj u nás ze sme kecali , dali prosecco boli na vianočných trhoch a podobne to bolo minulý rok. Takáto je od kedy našla tu svoju kamarátku, mňa nemrzi to ze ma nejakú ďalšiu kamosku ale ze zabúda na tú starú kamosku ktorú mala.

muchotrafka298
Dnes o 15:33

Ona o ziadne stretavanie sa nestoji. Ludia do zivota prichadzaju a odchadzaju. Urcite ju nepozyvaj na svadbu za druzicku, ked sa uz ani poriadne nebavite.

lonely66
Dnes o 16:06

stretla si sa s tou jej kamarátkou niekedy?

karolinakr
Dnes o 16:42

takyto važny rozhovor len medzi 4 očami, cez telefón bude zatĺkať

derdia
Dnes o 16:56

Prepáč to je egoistické nechaj kamarátku byť s tým s kým jej je lepšie to je úplne normálne že vzťahy sa menia. Buď sa udržia neudržia ale jednoducho z lásky keď tým ľuďom my musíme nechať ísť...

vilma7
Dnes o 17:17

Tvoja situácia je úplne bežná a častá...jej jednoducho vyhovuje kamarátka bez záväzkov, tak s nou trávi viacej času...ú.mna sa tiež toho veľa.detmi.menilo, hľadala som kamarátov s rodinami, všetky bezdetne sa odmlčal a to.sme sa roky kamarátili a žiadne konflikty neboli. Jednoducho to je kolobeh života.
A žiaľ mnohokrát sa ani s tými rodinami s deťmi nevieme stretnúť, lebo.kazde dieťa má iný program, každý rodič inokedy prácu atď a nie je to o tom, že by sme nemali záujem.