Pozdravujem Vas. Rychlo skusim opisat nasu situaciu. Staviame dom ( do leta bude snad obyvatelny), na zahrade u svokrovcov. Kupili sme sice pozemok inde ale zena chcela stavat tam. Maly sme svadbu v lete a v decembri sa nam narodil nas pokladik(dcerka). Pracujem v stavebnictve a posledne 3 mesiace som nebral zakazky aby som Nam mohol postavit dom. Dom stoji ale este vela roboty samozrejme. Vzali sme hypo a plus som predal svoj byt ktory som mal a prenajimal aby sme mali peniaze. A teraz kamen urazu. Od dvadby v lete byvame u svokri. Mne to tiez vyhovovalo lebo mam blizko na stavbu nasko domu. Ale uz s nou neviem vydrzat. Pred 3 dnami pridem zo stavby , chystam veci na kupanie malej a pocujem ako sebka mojej zene "nemozes mu dat malu, pozri jaky je spity"( nepil som). Potom som zacul jak rozprava manzelke...."je to diabol, nemozes mu dat malu do ruk" lebo som bol v nedelu robit na stavbe. Mam podozrenie ze svokra asi je v dajakej sekte alebo jej uz z toho navozenstva totalne prepina. Predvcerom sme sa uz tak pohadali ze som isiel prec z domu. Byt som predal takze zijem v ubytovni a neviem ake mam vlastne prava na styk so svojou dcerou. Ja sa starat chcem aj budem, ale neviem ako oponovat ked chcem ist ku nej a svokra ma glupe reci...
Kedze ste manzelia a nedali ste ziaden podnet na sud na upravu styku, tak mate rodicovske prava rovnocenne a svoje dieta mozes vidiet kedykolvek. Momentalne treba zobrat manzelku a dceru - aj keby na dovolenku - a mat cas mimo vplyvu svokry sa s nou normalne porozpravat... ona je po porode este pod vplyvom hormonov a takyto natlak na nu robi velmi zle, musi odtial prec. Bud urgentne dokoncis vas dom - aj keby bola obyvatelna - kuchyna, kupelka, spalna a zvysok dokoncis za pochodu - alebo to v takom stave ako to je predaj, kup zas byt a rovnako - vezmi zenu a dceru k sebe... problem je totiz v svokre a jej vplyve na nu a ked budete byvat na zahrade u svokrovcov, nezmeni sa nic, bude zle, velmo zle... Dnes zavolaj zene, ospravedln sa za tu hadku, sprav to hned. Povedz, ze je to na teba vela, ako na teba svokra hucka a ty chces len ju a svoje dieta pri sebe a na inom nezalezi.
Co tak postavit plot a oplotit si svoju stavbu? Dufam ze si nebol taky hlupy aby si staval ma cudzom pozemku.
@peter111111 no ono ani tak nejde o teba, ale o to, že vaše dieťa má legitímne a nezpochybniteľné právo na oboch rodičov. Takže je len na tebe, ako sa zachováš a ako situáciu vyriešiš. Ale prepáč, to čo sa u vás deje mi príde až úsmevné - tvoja žena je nesvojprávna? Alebo vymytá náboženstvom ako svokra?? Nič o nej nepíšeš... To jej stačí, aby jej mater nasypala do hlavy kraviny a ona stiahne chvost a nechá ťa odísť?? To vážne???
@peter111111 čo tak niečo povedať svokre?vždy sa do Vás tak starala?Vráť sa domov k žene a dcere a sprav si poriadok.Ak je tvoja žena pod navladou matky tak to bude peklo na roky.Ten druhý pozemok ešte máte?bola obrovská chýba stavať pri svokre.Ma ten dom prístup aj z druhej strany čo chodíte cez svokru?Práva máš ako každý normálny otec
Veď si predsa chlap, mal by si mať hlavné slovo, no nie? Treba si aj dupnúť, rob ako uznáš za vhodné. Ale ak nejakým spôsobom nezakročíš, tak ozaj budeš mať peklo, to ti garantujem.
@peter111111 a Tvoja zena? Ona je na strane matky? Ak sa ona necha takto manipulovat tak potom...🙈