Aké máte vzťahy zo surodencami/com keď už máte rodiny?
Veľmi dobre, možno by som povedala aj nadpriemerne (?) podľa toho či veľa krát čítam práve tu. Navštevujeme sa, chodíme na výlety, moje dieťa má veľmi rado sestrine deti, minule u nás spali dva dni a ani domov nechceli ísť 😁 Sestra mi zoberie malého von, je s ňou rád. Pomáhame si.
A teda mam ešte sesternicu, ktorá je jedináčik ale cely život sme ako tri sestry, ona ma tiež dve deti a tak isto sme spolu často, deti sa majú strasme radi. Som strašne vďačná ze môj syn môže vyrastať v takejto rodine, že vidí, že držíme spolu.
My so sestrou nič moc, stretávame sa tak 4x do roka, sme veľmi odlišné, takže keby nie sme rodina, tak by sme sa nevyhladávali. Pred 12rokmi, keď ona mala malé dieťa a ja slobodná vysokoškolácka bez záväzkov, tak som ich navštevovala častejšie, boli sme viac v kontakte aj cez sociálne siete.
velmi dobre, sme spolu casto (tak velmi ako nam vzdialenost dovoluje) , deti sa medzo sebou zboznuju.
stale si aj ako dospele kupujeme medzi sebou darceky na vianoce a na narodky. robime spolu vylety,plany atď.
vazte si co mate... ja som jedinacik, cize u mna nic...
Manzel je zo 4 deti, jedno zomrelo ako 8rocne, cize ostali 3 bratia. So starsim sa nekontaktujeme cca 6-7 rokov - zbytocne vyvolava hadky, stale ma potrebu nas poucovat a to uz fakt nie sme 6rocny sopliaci. Mysleli sme si ze aspon muzove dvojca bude ok so zenou a detmi... ale ti sa tak divne spravaju.... chvilu su u nas vareny/peceny, potom o nich 4 roky nepocujeme.... na pozvanie reaguju odpovedou nie, na nase samopozvanie reaguju tak isto len s tym ze nemaju cas....takze tak... Netusime co sa stalo od cias ked boli u nas vareny/peceny...chodili k nam kludne aj na 3 dni...
take nemastne-neslane. stretneme sa len u nasich raz za par mesiacov, kde za deti spolu pohraju, pokecame ale inak stretnutia nevyhladavame. Ja som snahu mala ale z druhej strany nebol zaujem. Inak prave vacsina ludi, co poznam, v dospelosti nema nejaky extra vztah so surodencami.
stačí smrť rodičov , dedičské konanie, nenažratý súrodenec a vzťahy sa zvyknú pokaziť...
každý má svoju rodinu, svoje starosti a už to ide...
Vazte si co mate a kym to mate. My sme traja,.. vlastne uz len dve. O brata sme pred troma tyzdnami prisli 😢 vztahy boli skvele.. a teda so sestrou teraz uz len uzasne. Nikdy sme sa nepohadali
Žije ďaleko, takže vlažne. Vieme sa rozprávať do hĺbky. Nie je čas a priestor.
@vevapeto presne toto som aj ja chcela napísať... vzťahy vlažné, staršia múdra jak rádio, moc nepomôže, furt vyhováračky že veď ona má "až" 3 deti a ja iba dve a mladšia slobodná bezdetná má na háku 🫣🫣🫣 keď príde na starostlivosť o rodičov a dedenie, myslím že zostanem s holou a to ešte budem rada ak sa vôbec ešte budeme navštevovať 🤷🤷🤷
@michaltat vzťahy sme mali dobre naspoledy snáď keď sme boli na základnej. Takze žiadne. So švagrom sa ani nepozdravíme so sestrou sa bavím keď príde k našim.
@sonicka19983 či zostaneš s holou závisí len a len na rodičoch, nie na sestrách…ak rodičom záleží na súdržnosti rodiny, tak to poriešia spravodlivo.
@deti95060810 my sme traja a presne mama sa oto postarala ešte za jej života takže bratia si nevedia prísť na meno a buď som s jedným alebo s druhym obaja sa neznesú .Najhoršie že mám mamu čo má na salame a to ešte žije ,dúfam že svoje deti vychováme lepšie .
Oproti ostatnym, co poznam, mame top vztahy - pomahame si, radi sa navstevujeme/chodime na spolocne vylety.